ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ληστεία στο μουσείο (Museo, Μεξικό, 2018) του Αλόνσο Ρουίθ Παλάθιος. 

Μια θρυλική διάρρηξη του Εθνικού Ανθρωπολογικού Μουσείου της Πόλης του Μεξικού, δίνει την αφορμή για την δημιουργία μιας ενός ιδιαίτερου caper movie (ταινία ληστείας),ΌΠΟΥ ο χαρακτήρας των διαρρηκτών (Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Λεονάρντο Ορτίζγκρις) παίζει τον σημαντικότερο ρόλο και «ανοίγει» την ιστορία.

AΘHNA: ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ – ΣΙΝΕΑΚ – ΑΒΑΝΑ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ODEON EMBASSY – ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΤΛΑΝΤΙΣ – ΝΙΡΒΑΝΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ – WEST CITY

ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ

Μη με αγγίζεις (Touch me not, Ρουμανία/ Γερμανία/ Τσεχία/ Βουλγαρία/ Γαλλία, 2018) της Αντίνα Πιντιλίε. 

Mια γενναία στην κατασκευή της ταινία, η οποία συνδυάζοντας το ντοκιμαντέρ και την μυθοπλασία μιλά για διάφορα θέματα που απασχολούν την ζωή μας :την ανθρώπινη επαφή, την οικειότητα, την σεξουαλικότητα, την επικοινωνίαv (δείτε θέμα στις σελίδες του Πολιτισμού).

ΑΘΗΝΑ: ΜΙΚΡΚΟΣΜΟΣ – ΤΡΙΑΝΟΝ

Η κοιλάδα των σκιών (Valley of shadows, Νορβηγία, 2017). Δραματική περιπέτεια του Γιούνας Μάτσοφ Γκουλμπράντσεν. 

Η μυθολογία του λυκάνθρωπου επηρεάζει ένα παιδί έξι χρονών που ζει μοναχικά με την μητέρα του και μέσα σε ένα τραυματισμένο οικογενειακό περιβάλλον. Ακρως ατμοσφαιρικό χάρη στην υπέροχη φωτογραφία του ευαίσθητο παραμύθι τρόμου και ενηλικίωσης.

ΑΘΗΝΑ: ΑΝΔΟΡΑ – ΑΣΤΟΡ  

Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης (The girl in the spiders web, ΗΠΑ,2018 . Θρίλερ ) του Φέντε Αλβαρεζ. 

Μετά την Νοόμι Ραπάτσε και την Ρούνεϊ Μάρα, η ειδική ερευνήτρια Λίσμπετ Σαλάντερ, το κεντρικό πρόσωπο του «Millenium», της τριλογίας μυθιστορημάτων θρίλερ  του Σουηδού Στιγκ Λάρσον  επανέρχεται στην μεγάλη οθόνη σε μια αγγλόφωνη ταινία με πρωταγωνίστρια την διαρκώς ανερχόμενη Κλερ Φόε στον ρόλο. Από τον σκηνοθέτη του θρίλερ «Μην ανασάνεις» (σε παραπάνω από 155 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα).

ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Το μυστικό της Πέτρα» («Petra», Ισπανία/ Γαλλία/ Δανία, 2017). Δραματική  του Χάιμε Ροσάλες. 

Μοιρασμένη σε κεφάλαια ατάκτως τοποθετημένα, η ισπανική ταινία «Το μυστικό της Πέτρα» είναι μια υπέροχα φωτογραφημένη αλλά προβληματική ταινία που θέτει τον θεατή σε μια εγκεφαλική δοκιμασία για την σύνθεση των κομματιών ενός παζλ το οποίο καταλήγει σε κάτι που θυμίζει έντονα σαπουνόπερα: Από τον πρωτοπόρο σκηνοθέτη Χάιμε Ροσάλες, έναν από τους εφετινούς επισκέπτες του φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

ΑΘΗΝΑ: ΕΛΛΗ – ΔΑΝΑΟΣ – .AΛEΞANΔPA ΠATHΣIΩN – .AΛEΞANΔPA KAΛΛIΘEA – .TAINIOΘHKH ΕΛΛΑΔΑΣ – .AIΓΛH XAΛANΔPI – .ANOIΞH