Νέο συλλαλητήριο διοργανώνουν το απόγευμα της Τετάρτης πολίτες και φορείς της Θεσσαλονίκης ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών ενώ αναβρασμός επικρατεί σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με τους διοργανωτές να δηλώνουν ότι θα περιφρουρήσουν το συλλαλητήριο ώστε να μην παρεισφρήσουν ακραία στοιχεία.

Πάντως, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι δύο ώρες νωρίτερα, στις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί αντισυγκέντρωση από αντιεξουσιαστές που αντιδρούν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Συλλαλητήρια και σε άλλες πόλεις

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, αναβρασμός για το Μακεδονικό υπάρχει και σε άλλες πόλεις όπου προγραμματίζονται συλλαλητήρια. Συγκεκριμένα, για αύριο Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην Κοζάνη στις 20:00  μετά από πρωτοβουλία πολιτών. Συλλαλητήριο ετοιμάζουν και πολιτιστικοί σύλλογοι στη Βεργίνα ενώ την Πέμπτη οι πολίτες έχουν δώσει «ραντεβού» στο δασάκι της Αριδαίας στην Πέλλα. Κάτοικοι της περιοχής θα τοιχοκολλήσουν ψήφισμα στα γραφεία των βουλευτών της Πέλλας.

Την ίδια στιγμή υπάρχει προσκλητήριο για διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αμφίπολη την 1η Ιουλίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο