Η παγκόσμια πρεμιέρα του «Solo A Star Wars Story» είναι αναμφισβήτητα το πιο φαντασμαγορικό γεγονός του 71ου Φεστιβάλ των Καννών. Οι γαλαξιακές περιπέτειες ενός κύκλου που άνοιξε το 1977 με τον «Πόλεμο των Αστρων» του Τζορτζ Λούκας και δεν έχει κλείσει ακόμη συνεχίζονται. Η ταινία καταπιάνεται με την ιστορία του Χαν Σόλο, του τυχοδιώκτη του Διαστήματος, τον οποίο στον «Πόλεμο των Αστρων» και σε τρεις ακόμη ταινίες υποδύθηκε ο Χάρισον Φορντ, ρόλος που όπως και εκείνος του Ιντιάνα Τζόουνς συνέβαλε ώστε η καριέρα του να εκτοξευθεί σε άλλους γαλαξίες.

Αν και ο Χαν Σόλο πέθανε στην ταινία «Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει» το 2015, ο θρύλος του παραμένει ολοζώντανος στην τελευταία ταινία που σκηνοθέτησε ο Ρον Χάουαρντ («Κώδικας Ντα Βίντσι», «Ενας υπέροχος άνθρωπος»), εισχωρώντας για πρώτη φορά στο γαλαξιακό σύμπαν του Star Wars. Είνα μάλιστα ο πρώτος κάτοχος Οσκαρ σκηνοθεσίας κινηματογραφιστής που σκηνοθετεί ταινία «Star Wars».

Το «Solo A Star Wars Story» επιστρέφει στο παρελθόν και στα νεανικά χρόνια του Σόλο και καταγράφει όλα τα ριψοκίνδυνα βήματά του που είχαν προηγηθεί προτού τον γνωρίσουμε για πρώτη φορά στην ταινία του Τζορτζ Λούκας το 1977. Βλέπουμε πώς προέκυψε η γνωριμία του με τον «πιθηκόμορφο» Τσουεμπάκα, ο οποίος υπήρξε ο συγκυβερνήτης του, και γευόμαστε τη δράση του στον σκοτεινό και επικίνδυνο υπόκοσμο του Διαστήματος, πολλά χρόνια προτού ο ίδιος αποφασίσει να βάλει τον κυνισμό του στην άκρη (ή σχεδόν στην άκρη) και να συμμετάσχει στην Επανάσταση.