Ο Δημοκρατικός δισεκατομμυριούχος Τομ Στάγιερ, ο οποίος έχει δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις ζητώντας την παραπομπή και την καθαίρεση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σκοπεύει να επενδύσει 30 εκατομμύρια φέτος για να βοηθήσει τους υποψηφίους του κόμματος να ανακτήσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο.

Ο Στάγιερ υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος φέτος. Δεν διευκρίνισε όμως ποιες είναι οι προθέσεις του για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Παράλληλα, θα εντείνει την εκστρατεία του για την καθαίρεση του Τραμπ. Το αίτημα έχει ήδη υπογραφεί από περισσότερους από 4 εκατομμύρια ανθρώπους.

«Στόχος μου να καθαιρέσω τον Τραμπ»

«Ο στόχος μου είναι να καθαιρέσω τον Ντόναλντ Τραμπ» είπε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου θα ανανεωθούν όλες οι έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων και το ένα τρίτο εκείνων της Γερουσίας. Και τα δύο Σώματα σήμερα ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Οι Δημοκρατικοί ελπίζουν ότι θα κερδίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή, όμως στη Γερουσία τα πράγματα είναι πιο δύσκολα: τις περισσότερες από τις έδρες που θα ανανεωθούν σήμερα τις κατέχουν Δημοκρατικοί προερχόμενοι από συντηρητικές Πολιτείες.

Ο Στάγιερ σκοπεύει να επενδύσει τα 30 εκατομμύρια δολάρια στην οργάνωση NextGen Rising, την οποία έχει ιδρύσει ο ίδιος. Στόχος του είναι να κινητοποιήσει τους νέους ψηφοφόρους που, όπως υποστηρίζει, θα αποτελέσουν το κλειδί για τις επόμενες νίκες των Δημοκρατικών.

«Το 2018 θα δοθεί μια μάχη για την ψυχή αυτής της χώρας. Σε δέκα μήνες, Θεού θέλοντος, ο αμερικανικός λαός θα στείλει ένα κύμα σε όλη την Αμερική. Το κύμα αυτό θα σβήσει τον κόπρο που αντιπροσωπεύει η διοίκηση Τραμπ και δεν θα υποχωρήσει όσο η Αμερική δεν θα βρίσκεται στο ύψος των ιδρυτικών αρχών της, όσο δεν εγγυώμαστε σε κάθε Αμερικανό την ισότητα στην αντιμετώπιση, την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό», συνέχισε.

Στα 1,6 δισ. δολάρια η περιουσία του Στάγιερ

Η περιουσία του 60χρονου Στάγιερ εκτιμάται στο 1,6 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Ο πρώην μεγαλοεπενδυτής συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία το 2016 χρηματοδοτώντας Δημοκρατικούς υποψηφίους και προωθώντας την προστασία του περιβάλλοντος μέσω του ιδρύματός του, του NextGen Climate.

Τον Οκτώβριο ο πρόεδρος Τραμπ τον χαρακτήρισε, με μήνυμά του στο Twitter «παλαβό και εντελώς ανισόρροπο».

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο