Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα (ταπεινά) επαγγέλματα πρώην προέδρων των ΗΠΑ

Τα (ταπεινά) επαγγέλματα πρώην προέδρων των ΗΠΑ

Θα μπορούσατε να φανταστείτε τον Ρόναλντ Ρέιγκαν ως χασάπη; Ή τον Μπιλ Κλίντον σε ρόλο μανάβη; Ή ακόμη τον Ρίτσαρντ Νίξον ως υπάλληλο σε… περιπλανώμενο τσίρκο; Ακόμα και οι πρόεδροι, προτού εκλέγουν στο ύπατο πολιτικό αξίωμα των ΗΠΑ, έπρεπε να ξεκινήσουν από κάπου.

Θα μπορούσατε να φανταστείτε τον Ρόναλντ Ρέιγκαν ως χασάπη; Ή τον Μπιλ Κλίντον σε ρόλο μανάβη; Ή ακόμη τον Ρίτσαρντ Νίξον ως υπάλληλο σε… περιπλανώμενο τσίρκο;

Ακόμα και οι πρόεδροι, προτού εκλέγουν στο ύπατο πολιτικό αξίωμα των ΗΠΑ, έπρεπε να ξεκινήσουν από κάπου.

Και ξεκίνησαν από σεμνά και ταπεινά επαγγέλματα που δεν διέθεταν ούτε στο ελάχιστο την λάμψη των μελλοντικών τους ενασχολήσεων.

Ας δούμε λοιπόν ποια ήταν τα αρχικά επαγγέλματα κάποιων εκ των πλέον προβεβλημένων προέδρων των ΗΠΑ.

Τζορτζ Ουάσινγκτον


Η παρθενική δουλειά του πρώτου Αμερικανού προέδρου ήταν τοπογράφος, καθώς εργάστηκε για την εταιρεία Lord Thomas Fairfax, συντάσσοντας τοπογραφικά διαγράμματα στα εδάφη της κοιλάδας Σενάντοα στη Βιρτζίνια.

Αβραάμ Λίνκολν


Ο «Τίμιος Εϊμπ» κέρδισε το παρατσούκλι του όταν σε ηλικία είκοσι ετών εργάστηκε ως ταμίας σε ένα παντοπωλείο στο Νιου Σάλεμ του Ιλινόις. Οι ανώτεροι του παρατήρησαν πως ο νεαρός υπάλληλος ήταν εξαιρετικά τυπικός και του έδωσαν το προσωνύμιο που τον ακολούθησε μέχρι τον θάνατο του.

Ρίτσαρντ Νίξον


Στα τέλη της δεκαετίας του 1920, όταν ο Νίξον ήταν δεν ήταν 16 ετών, έπιασε δουλειά σε ένα κρεοπωλείο. Κατόπιν μεταπήδησε σε ένα άλλο επάγγελμα, καθώς έγινε υπάλληλος του περιπλανώμενου τσίρκου Slippery Gulch, γυρνώντας τις ΗΠΑ.

Ρόναλντ Ρέιγκαν


Κι ο Ρέιγκαν, προτού ασχοληθεί με την υποκριτική, πέρασε για ένα φεγγάρι ως εργαζόμενος στο τσίρκο των Ringling Brothers –ίσως με τον τρόπο αυτό να προλείαινε το έδαφος για την μελλοντική του ενασχόληση με το Μεγάλο Τσίρκο της πολιτικής. Κατόπιν, στα 15-16 του χρόνια, έπιασε δουλειά ως ναυαγοσώστης στη περιοχή Ροκ Ρίβερ του Ιλινόις.

Μπιλ Κλίντον


Στα 13 του χρόνια ο, γεννημένος στο Αρκανσο, Κλίντον έπιασε δουλειά ως υπάλληλος σε μανάβικο, ενώ στην πορεία κατάφερε να πείσει το αφεντικό του να πουλάει και βιβλία κομιξ στους πελάτες, βγάζοντας έτσι ένα επιπλέον μεροκάματο.

Τζορτζ Ο. Μπους
Αμέσως μετά την απόκτηση του τίτλου MBA από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ο Μπους έπιασε δουλειά σε μια πετρελαϊκή εταιρεία –με τις ευλογίες και την μεσολάβηση και του μπαμπά Μπους, ασφαλώς. Η δουλειά του ήταν να ανιχνεύει εδάφη με πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου, μια εργασία που όπως παραδέχτηκε ο ίδιος μετά, ήταν «εξαιρετικά σκληρή, πιο δύσκολη απ’ ότι φαίνεται περιγράφοντας την».

Μπαράκ Ομπάμα
Όλο το καλοκαίρι του 1978, στην τρυφερή ηλικία των 16 ετών, ο απερχόμενος πρόεδρος εργάστηκε ως υπάλληλος στο υποκατάστημα της αλυσίδας παγωτών Baskin-Robbins στην Χονολουλού, σερβίροντας παγωτά στους πελάτες.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024