Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς τα smartphones απελευθέρωσαν τη δημιουργικότητα της ανθρωπότητας

Πώς τα smartphones απελευθέρωσαν τη δημιουργικότητα της ανθρωπότητας

Κράτησε για μια στιγμή το δικό σου Huawei P8 στο χέρι και… απλά κοίταξέ το. Σκέψου πόσες φορές θα το κρατήσεις ξανά και ξανά με τον ίδιο τρόπο, πόσες αποφάσεις θα πάρεις μ’ αυτό τις επόμενες ώρες. Όλα όσα θα κάνεις μαζί του σήμερα.

Κράτησε για μια στιγμή το δικό σου Huawei P8 στο χέρι και… απλά κοίταξέ το. Σκέψου πόσες φορές θα το κρατήσεις ξανά και ξανά με τον ίδιο τρόπο, πόσες αποφάσεις θα πάρεις μ’ αυτό τις επόμενες ώρες. Όλα όσα θα κάνεις μαζί του σήμερα. Ίσως μια κράτηση για δείπνο στο αγαπημένο σου εστιατόριο, ίσως πεις στο σύντροφό σου ότι θα αργήσεις, ίσως στείλεις μια έξυπνη απάντηση στον προϊστάμενό σου μ’ ένα email.

Μπορεί να δεις ξαφνικά το φως ανάμεσα στα δένδρα να τρεμοπαίζει, να τραβήξεις μια φωτό με την εκπληκτική 13MP κάμερά του και να τη στείλεις στο Instagram. Ή ακόμη και να εκφράσεις στο Twitter τη λύπη σου για τους πρόσφυγες και όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο. Ίσως σήμερα να γράψεις κάτι περισσότερο στο Facebook για τη χαρά που ένιωσες όταν ο γιος σου έκανε ένα νέο φίλο στην παιδική χαρά, και να τον τραβήξεις video με το Director’s Μode του P8. Ίσως να ακούσεις ένα τραγούδι στο Shazam, να δεις μια ταινία στο Netflix με τη μοναδική P8 Full HD οθόνη ή να διαβάσεις ένα βιβλίο στο Kindle. Ίσως απλά στείλεις στον αγαπημένο σου μια Perfect Selfie κάτω από τον ήλιο, πιο όμορφη από ποτέ, με το Beauty Mode της κάμερας.

Ίσως είναι εύκολο να πιστεύουμε ότι η προσωπική μας ψηφιακή επανάσταση – o desktop υπολογιστής μας ή το Internet – είναι απλά αποτέλεσμα κάποιων τεχνολογικών επιτευγμάτων. Οι φθηνότεροι μικροεπεξεργαστές επιτρέπουν σε όλους να έχουν ένα PC στο σπίτι. Τα πρωτόκολλα στο Internet κάνουν τα computers να μιλούν μεταξύ τους. Όμως όλα αυτά δεν εξηγούν γιατί αυτές οι καινοτομίες είναι τόσο σημαντικές στη ζωή μας. Μα ίσως γιατί τελικά έχουμε μπροστά μια επανάσταση προσωπικής έκφρασης. Μια έκρηξη δημιουργικότητας! Και το Huawei P8 είναι εδώ για να την κάνει πραγματικότητα.

Λίγες δεκαετίες πριν, τα PCs δε μας «άγγιζαν» στ’ αλήθεια, μέχρι την ημέρα που μπήκε στη ζωή και την εργασία η δυνατότητα να γράφουμε κείμενα. Μετά, ήρθε η άνθιση των πολυμέσων και αργότερα του διαδικτύου. Κι όλο αυτό απέκτησε ξαφνικά μια συναισθηματική δύναμη – όταν μπορέσαμε, μ΄αυτά τα εργαλεία, να δημιουργήσουμε εκπληκτικά πράγματα! Με τον ίδιο τρόπο, το Internet εκτοξεύθηκε όταν ξεκινήσαμε να το χρησιμοποιούμε, όχι απλά για να κατεβάσουμε γεγονότα και αριθμούς αλλά σα μια πλατφόρμα για να μοιραστούμε μουσική, σκέψεις, ταινίες, φωτογραφίες και τελικά… τα συναισθήματά μας. Ίσως η #1 σελίδα να είναι η Google, αλλά η #2 και #3 είναι το Facebook και το YouTube αντίστοιχα – και τα δύο οι μεγαλύτερες «πύλες» προσωπικής έκφρασης παγκόσμια. Δημιουργήσαμε τους προσωπικούς υπολογίστες και το Internet σαν εργαλεία αποτελεσματικότητας και επικοινωνίας. Αλλά απέκτησαν πραγματικό νόημα όταν κυριεύτηκαν από τη φυσική μας τάση για έκφραση δημιουργικότητας.

Τώρα ήρθε η σειρά των έξυπνων «τηλεφώνων». Τα smartphones ήρθαν με μια υπόσχεση για περισσότερη παραγωγικότητα στην εργασία μας. Το πρώτο «application – βόμβα» ήταν το email. Τα smartphones μας επέτρεψαν να στέλνουμε emails χωρίς να ανοίγουμε τον υπολογιστή μας – αυτό ήταν που τα έκανε «έξυπνα». Ακολούθησε το σερφάρισμα στο Internet αλλά οι συσκευές εξακολουθούσαν να αντιμετωπίζονται σαν «φτωχοί συγγενείς» του υπολογιστή – κάτι που σε κρατούσε παραγωγικό και εκτός γραφείου.

Σήμερα, τo «τηλέφωνο» είναι πια κάτι άλλο. Τρανή απόδειξη το Huawei P8 & P8 lite με τις μοναδικές τους λειτουργίες και χαρακτηριστικά. Ταχύτητα, διασκέδαση, ποιότητα, design, συνδεσιμότητα, τεχνολογία αιχμής, μια διαφορετική εμπειρία χρήσης. Το προσωπικό μας smartphone, όπως το PC και το Internet πριν από αυτά, μεταλλάχθηκε σε ένα μοναδικό όχημα δημιουργικού αυθορμητισμού και θα επηρρεάσει δημιουργικά τη ζωή μας ακόμη πιο ουσιαστικά στο μέλλον.

Είναι κλισέ στο περιβάλλον της τεχνολογίας να λέμε ότι ο κόσμος μας γίνεται όλο και πιο mobile. Μάλλον θα πούμε: πρώτα mobile! Μόνο mobile! Mobile πάντα και παντού! Δεχόμαστε ότι αυτό συμβαίνει αλλά σπάνια αναρρωτιόμαστε τι σημαίνει αυτό για τους ανθρώπους. Τα τηλέφωνά μας, συνδεδεμένα και πάντα μαζί μας, έχουν γίνει απίστευτα προσωπικά αντικείμενα. Μας ανήκουν, σε βαθμό που καμιά συσκευή στο παρελθόν δεν το έχει πετύχει. Αλλά ακριβώς γι αυτό, τους ανήκουμε εξίσου και είναι αυτός ο δεσμός που διαμορφώνει βαθιά την ύπαρξή μας – στον τρόπο που εκφραζόμαστε, που προσπαθούμε να συνδεθούμε συναισθηματικά, σε ό,τι θεωρούμε όμορφο και ελκυστικό, με ρεαλισμό ή ρομαντισμό, με φίλους αλλά και όσους αγαπάμε ιδανικά. Τα smartphones είναι τώρα άρρηκτα δεμένα με τις αισθαντικές ψυχές μας. Το Huawei P8 & P8 lite είναι τα high end smartphones που επιβεβαιώνουν αυτές τις σκέψεις περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη συσκευή – σαν ένα θαύμα φωτός! Και σήμερα, και τα δυο είναι πάντα online.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις μοναδικές δυνατότητες του Huawei P8 και P8 lite επισκεφθείτε τα http://consumer.huawei.com/gr/ Facebook https://www.facebook.com/HuaweiDeviceGreece

Huawei

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024