Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Freddo, ξαπλώστρα και κινητό

Freddo, ξαπλώστρα και κινητό

WIND, Vodafone και COSMOTE επιβεβαιώνουν την εντυπωσιακή αύξηση της χρήσης smartphone και tablet το καλοκαίρι του 2015, από Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Αναφέρουν τα ποσοστά αύξησης της κίνησης (ομιλία και δεδομένα) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 και τεκμηριώνουν γιατί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η WIND, προτιμάμε «freddo, ξαπλώστρα και κινητό».

WIND, Vodafone και COSMOTE επιβεβαιώνουν την εντυπωσιακή αύξηση της χρήσης smartphone και tablet το καλοκαίρι του 2015, από Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Αναφέρουν τα ποσοστά αύξησης της κίνησης (ομιλία και δεδομένα) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 και τεκμηριώνουν γιατί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η WIND, προτιμάμε «freddo, ξαπλώστρα και κινητό».

Έλληνες και ξένοι επισκέπτες αυξάνουν την κίνηση στο δίκτυο της WIND, πρωταθλήτρια η Χαλκιδική

Το αγαπημένο σπορ στην παραλία για Έλληνες και ξένους επισκέπτες δεν είναι άλλο από την επικοινωνία μέσω κινητού, καθώς στις διακοπές μιλάνε και σερφάρουν στο Internet τρεις φορές περισσότερο, διαπίστωσε στις 20 Αυγούστου η WIND.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου της WIND, και που αφορούν στο εκσυγχρονισμένο δίκτυο κινητής της εταιρείας, το αποκορύφωμα της καλοκαιρινής σεζόν είναι η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου που τα κινητά πήραν φωτιά.

Η Χαλκιδική αναδείχθηκε σε αδιαμφισβήτητη πρωταθλήτρια στη χρήση του κινητού καθώς οι φωνητικές κλήσεις στο δίκτυο της WIND αυξήθηκαν κατά 230% (!) σε σύγκριση με μια μέση εβδομάδα του έτους ενώ αντίστοιχα αυξήθηκε 7 φορές η χρήση Mobile Internet. Πίσω δεν έμειναν ούτε οι Κυκλάδες, που διπλασίασαν τον όγκο κλήσεων ενώ πενταπλάσιος ήταν ο όγκος δεδομένων που έστειλαν μέσω του κινητού τους οι επισκέπτες των κυκλαδίτικων νησιών.

Ωστόσο τα Επτάνησα και συγκεκριμένα η Ζάκυνθος, η Λευκάδα και η Κεφαλονιά είχαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στη χρήση Mobile Internet αυτό το καλοκαίρι, αγγίζοντας το 800%!

Η επικοινωνία δε μιλάει μόνο ελληνικά όμως. Οι ξένοι επισκέπτες έχουν ένα μεγάλο μερίδιο στην εντυπωσιακή αύξηση της χρήσης, εμπιστευόμενοι το δίκτυο κινητής της WIND. Οι Άγγλοι είναι και φέτος το καλοκαίρι οι πιο ομιλητικοί στο κινητό τους, ακολουθούμενοι από τους Ρώσους και τους Ιταλούς. Στα roaming data, που σημειώνουν αύξηση 300%, τα σκήπτρα κρατάνε οι Δανοί που προτιμούν να επικοινωνούν με φωτογραφίες και μέσω social media παρά να μιλούν στο κινητό τους. Την πεντάδα των πρωταθλητών στα roaming data μέσω του δικτύου της WIND συμπληρώνουν το Ην. Βασίλειο, η Νορβηγία, η Ιταλία και η Ολλανδία.

Η επικοινωνία στο δίκτυο της WIND γίνεται απρόσκοπτα καθώς ανταποκρίνεται απόλυτα στην εκρηκτική αύξηση της ζήτησης στις τουριστικές περιοχές. Εξειδικευμένο προσωπικό παρακολουθεί σε 24ωρη βάση το δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας μέσα από τα συστήματα του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, «Με ένα επενδυτικό πρόγραμμα που έχει ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία 5ετία, η WIND έχει εκσυγχρονίσει όλες τις υποδομές της εξασφαλίζοντας χωρητικότητα και υψηλές ταχύτητες ώστε να υπάρχει πολύ καλή εμπειρία όχι μόνο στην κάλυψη αλλά και στη χρήση του mobile Internet ακόμα και για τέτοιες ιδιαίτερα απαιτητικές περιόδους. Έτσι τόσο οι έλληνες συνδρομητές της εταιρείας όσο και οι ξένοι επισκέπτες που κάνουν περιαγωγή στο δίκτυο της WIND χρειάζονται μόλις 3 δευτερόλεπτα για να ανεβάσουν μία selfie διακοπών από το κινητό τους στο Facebook

Υπερ-διπλασιάστηκε η κίνηση δεδομένων στο δίκτυο της Vodafone από Έλληνες και ξένους επισκέπτες και αυτό το καλοκαίρι

Εντυπωσιακή χαρακτηρίζεται η αύξηση στη χρήση δεδομένων και μέσω του δικτύου της Vodafone, με υπερδιπλασιασμό της κίνησης κατά τη διάρκεια της περιόδου διακοπών του καλοκαιριού, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

Αύξηση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο γνώρισε η συνολική κίνηση του δικτύου 4G και 4G+ της Vodafone, η οποία εξαπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι. Η αύξηση αυτή είναι αποτέλεσμα της ραγδαίας ανάπτυξης της κάλυψης του δικτύου 4G και 4G+ τόσο σε αστικές περιοχές όσο και σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, η οποία επιτεύχθηκε μέσα από τις διαρκείς επενδύσεις της Vodafone στο δίκτυο της.

Η μεγαλύτερη κίνηση δεδομένων πραγματοποιήθηκε σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως για παράδειγμα η Ζάκυνθος, όπου η αύξηση στην κίνηση δεδομένων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου άγγιξε το 135% σε σχέση με πέρυσι. Ακολουθεί, η περιοχή της Λακωνίας με αύξηση 111%, η Σαντορίνη με αύξηση 82%, η Κέρκυρα με αύξηση 80% η Ρόδος με αύξηση 76%, η Κεφαλονιά και η Μύκονος με αύξηση 70%, το Ηράκλειο με αύξηση 65% και η Χαλκιδική με αύξηση 50%.

Ιδιαίτερα σημαντική αύξηση, που έφτασε το 140%, καταγράφηκε στη χρήση δεδομένων του δικτύου της Vodafone από ξένους επισκέπτες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ οι περισσότεροι επισκέπτες προέρχονταν από Μ. Βρετανία, Ιταλία, Γερμανία, Ρωσία, Ολλανδία. Η αύξηση αυτή οφείλεται, τόσο στην ανάπτυξη του δικτύου της Vodafone, όσο και στην εξάπλωση και προώθηση της υπηρεσίας Vodafone Πας Παντού, σε όλες τις χώρες του εξωτερικού.

Συνολικά, η Vodafone έδωσε τη δυνατότητα σε ξένους επισκέπτες, από περισσότερες χώρες του εξωτερικού, σε σχέση με κάθε άλλο δίκτυο στην Ελλάδα, να απολαύσουν μοναδικές υπηρεσίες mobile internet κατά την διάρκεια των διακοπών τους. Συγκεκριμένα, επισκέπτες από 70 χώρες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του 4G και 4G+ δικτύου της Vodafone, και επισκέπτες από περισσότερες από 160 χώρες να κάνουν χρήση υπηρεσιών 3G.

H Vodafone κάνει λόγο για «αξεπέραστη ποιότητα επικοινωνίας στους πελάτες της» και αναφέρεται επίσης στις συνεχείς επενδύσεις της στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του δικτύου της: «Έχοντας πραγματοποιήσει επενδύσεις στη χώρα που αγγίζουν το ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ από το 2008, η Vodafone έχει επεκτείνει και εκσυγχρονίσει τις υποδομές της σε όλη τη χώρα, έχει αυξήσει σημαντικά τη γεωγραφική κάλυψη 4G, στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας και έχει αναπτύξει σημαντικά το 4G+ δίκτυο της».

Αύξηση-ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων στο δίκτυο της COSMOTE το φετινό Αύγουστο

Τις καλύτερες στιγμές από τις διακοπές τους μοιράστηκαν και φέτος οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας, αλλά και περισσότεροι ξένοι επισκέπτες από ποτέ, σημειώνοντας αύξηση-ρεκόρ 80% στην κίνηση δεδομένων, κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία από το δίκτυο της COSMOTE που ανακοινώθηκαν στις 19 Αυγούστου.

Τα συνολικά δεδομένα που κινήθηκαν, κατά το διάστημα αυτό, ξεπέρασαν το 1,4 Petabyte (1 Petabyte=1000 Terabytes). Πρωταθλήτριες στη χρήση mobile internet φέτος τον Αύγουστο αναδεικνύονται η Χαλκιδική, η Μύκονος και η Πάρος με την κίνηση δεδομένων να αυξάνεται έως και 3 φορές σε σχέση με πέρυσι. Αντίστοιχα, η Μύκονος (+25%), η Χαλκιδική (+20%) και η Κέρκυρα (+50%) έρχονται πρώτες στην αύξηση χρήσης υπηρεσιών φωνής.

  • Η κίνηση δεδομένων ξεπέρασε το 1,4 petabyte το πρώτο 15νθημερο του Αυγούστου – Αύξηση 80% σε σχέση με πέρυσι
  • Τετραπλασιασμός κίνησης μέσω 4G και 4G+
  • Χαλκιδική, Μύκονος και Πάρος πρωταθλήτριες στα data
  • Αύξηση 10% στο roaming από ξένους επισκέπτες

Το δίκτυο της COSMOTE εμπιστεύθηκαν και οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας, με το roaming να παρουσιάζει αύξηση 10% σε σχέση με πέρυσι. Roamers από 121 χώρες απόλαυσαν τις ταχύτητες mobile internet της εταιρείας, με τους περισσότερους να προέρχονται από την Ιταλία. Ακολούθησαν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία, ενώ αρκετοί από αυτούς έζησαν την εμπειρία των ταχυτήτων 4G της COSMOTE.

Η COSMOTE αποδίδει την αύξηση στην κίνηση στην ταχύτατη επέκταση των δικτύων νέας γενιάς που έχει στήσει. «Χάρη στις εκτεταμένες επενδύσεις, το δίκτυο 4G της COSMOTE είναι το Νο1 δίκτυο σε πληθυσμιακή κάλυψη, αφού είναι ήδη διαθέσιμο σε περισσότερο από το 77% του πληθυσμού της χώρας, ενώ το 4G+, που επιτρέπει ταχύτητες έως 300Mbps, επεκτάθηκε σε 14 νησιά των Κυκλάδων και ακόμη 18 νησιά στο Αιγαίο και το Ιόνιο. Σαν αποτέλεσμα, η αύξηση στην κίνηση των δικτύων 4G & 4G+ της εταιρείας ξεπέρασε το 300%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις μέσω του SpeedTest του ανεξάρτητου φορέα OOKLA, της πιο διαδεδομένης εφαρμογής μετρήσεων internet παγκοσμίως, η μέση ταχύτητα 4G ξεπέρασε στη Μύκονο τα 50Mbps, στην Πάρο τα 50Mbps, στην Καλαμάτα τα 54Mbps, στα Χανιά τα 44Mbps και στην Κέρκυρα τα 41Mbps, αναδεικνύοντας την υπεροχή του δικτύου της COSMOTE.»

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024