Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μουσική με διαφημίσεις χωρίς χρέωση από το Google Play Music

Μουσική με διαφημίσεις χωρίς χρέωση από το Google Play Music

Την δυνατότητα δωρεάν ακρόασης μουσικής από το Google Play Music προσθέτει η Google στην δική της υπηρεσία streaming, λίγες μόλις ημέρες πριν αρχίσει να παρέχεται η ανταγωνιστική υπηρεσία Apple Music στις ΗΠΑ. Πρόσφατα, η πλέον δημοφιλής υπηρεσία μουσικής με τεχνολογία ροής, το Spotify είχε διαψεύσει ότι θα σταματήσει να εφαρμόζει το μοντέλο freemium.

Την δυνατότητα δωρεάν ακρόασης μουσικής από το Google Play Music προσθέτει η Google στην δική της υπηρεσία streaming, λίγες μόλις ημέρες πριν αρχίσει να παρέχεται η ανταγωνιστική υπηρεσία Apple Music στις ΗΠΑ.

Με την δωρεάν υπηρεσία, η Google καλεί τους χρήστες ακόμα και να ανεβάσουν την συλλογή τους -και έως 50.000 τραγούδια- από το iTunes και τα Windows Media και να ακούσουν προεπιλεγμένη μουσική δωρεάν αρχικά μέσω WWW και «σύντομα» σε συσκευές Android, iOS. Η δωρεάν ακρόαση εμπεριέχει διαφημιστικά μηνύματα/διακοπές, δεν υπάρχει δυνατότητα παράκαμψης τραγουδιών ή ακρόασης εκτός σύνδεσης. Είναι όμως ένας άλλος τρόπος να αποζημιώνονται οι καλλιτέχνες, αναφέρει σε σχετικό blog post η υπηρεσία. Οι λίστες αναπαραγωγής δημιουργούνται από ανθρώπους και ο χρήστης μπορεί να κάνει αναζήτηση με διάφορα κριτήρια.

Η συνδρομητική υπηρεσία Google Play Music
χρεώνεται σχεδόν 7 ευρώ το μήνα. Η Google αναφέρεται σε μια λίστα 30
εκατομμυρίων τραγουδιών και με την μηνιαία αυτή χρέωση απαλλάσσει τον χρήστη από τις διαφημίσεις, επιτρέπει την ακρόαση μουσικής εκτός σύνδεσης, την δημιουργία playlist και ακρόαση από οποιαδήποτε συσκευή, χωρίς περιορισμούς. Επιπλέον περιλαμβάνει μουσικά βίντεο από το YouTube χωρίς διαφημίσεις, offline και με πρόσθετο περιεχόμενο. Η αποθήκευση και αναπαραγωγή των τραγουδιών του χρήστη -και έως 50.000- μπορεί να γίνει ακόμα και χωρίς συνδρομή.

H δωρεάν υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη εκτός ΗΠΑ -η πρόσβαση από την Ελλάδα στο
http://play.google.com/music ανακόπτεται από το σχετικό φίλτρο που διακρίνει την προέλευση της διεύθυνσης IP του υπολογιστή που επιχειρεί να συνδεθεί.

Στοιχεία που επιβεβαιώνονται από την εταιρεία Audiam, δείχνουν ότι ο αριθμός των συνδρομητών της υπηρεσίας Google Play Music κυμαίνεται γύρω στους 815 χιλιάδες χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν το Spotify στις ΗΠΑ αριθμεί περί τα 4,7 εκατομμύρια συνδρομητές (τον Μάιο ανακοίνωσε 20 εκατομμύρια συνδρομητές διεθνώς).

Η απόφαση της Google να επιτρέψει την δωρεάν δοκιμαστική χρήση της υπηρεσίας έρχεται μετά την στροφή 180 μοιρών στην οποία οδηγήθηκε η Apple, λίγο πριν λανσάρει την δική της υπηρεσία στις 30 Ιουνίου στις ΗΠΑ. Η αμερικανίδα νεαρή τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ είχε επικρίνει την πολιτική της Apple να μην καταβάλλει δικαιώματα για την μουσική που παρέχεται δωρεάν κατά την δωρεάν δοκιμαστική περίοδο στους εν δυνάμει συνδρομητές. Μετά το εκτενές blog post της Σουίφτ, η Apple απάντησε δηλώνοντας ότι θα καταβάλλει δικαιώματα και για αυτή την περίοδο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το θέμα αυτό:

Τον Μάιο, το Spotify διέψευσε τις φήμες που έφεραν την υπηρεσία να σταματά την δωρεάν μετάδοση μουσικής κατόπιν πιέσεων από τις δισκογραφικές εταιρείες, τονίζοντας πως «το μοντέλο μας αποδίδει». To γεγονός επιβεβαιώνει στο tech.in.gr, ο εκπρόσωπος της Spotify, Miguel Bañón Kelley. Το 9% των εσόδων της υπηρεσίας προέρχεται από τις διαφημίσεις που ακούγονται κατά την δοκιμαστική περίοδο παροχής της υπηρεσίας (3 μήνες).

Η υπηρεσία της Apple, Apple Music που διατίθεται δωρεάν επί τρεις μήνες, αφορά ακόμα και σε όσους δεν εγγραφούν συνδρομητές -η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη για την δικτύωση με τους αγαπημένους τους μουσικούς και για ακρόαση από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Apple, b1 (Beats 1), ο οποίος υποστηρίζεται από τις διαφημίσεις.

Ανθή Παναγιωτάκη

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024