Δυνατότητα κλήσης με εικόνα και ήχο μέσω Διαδικτύου αποκτούν χρήστες του μεμονωμένου app της Facebook Inc., Messenger σε 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και του Καναδά, αλλά και της Ελλάδας.

Αναλυτικά, videocall μπορεί να διεξάγονται επίσης μέσω του Facebook Messenger app σε Βέλγιο, Κροατία, Δανία, Ιρλανδία, Λάος, Λιθουανία, Μεξικό, Νιγηρία, Νορβηγία, Ομάν, Πολωνία, Πορτογαλία και Ουρουγουάη.

Οι κλήσεις VoIP γίνονται είτε μέσω σύνδεσης στο Ίντερνετ (Wi-Fi), ή μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, προκαλώντας κίνηση δεδομένων.

Η λειτουργία videocalling είναι διαθέσιμη στο app για συσκευές με Apple iOS (iPhone και iPad) καθώς και σε Android smartphone και tablet. Η δυνατότητα videocalling υπάρχει επίσης στο messenger.com.
Οι βιντεοκλήσεις μέσω Messenger είναι εφικτές και όταν η επικοινωνία γίνεται μεταξύ χρήστη που χρησιμοποιεί iPad/iPhone και χρήστη με Android. Δεν είναι όμως δυνατό να γίνουν βιντεοκλήσεις μέσω Messenger όταν ο ένας χρήστης χρησιμοποιεί smartphone/tablet και ο άλλος το messenger.com -αν και η εταιρεία υπόσχεται ότι αυτό το πρόβλημα θα επιλυθεί «σύντομα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Messenger επιτρέπει στους χρήστες που επικοινωνούν με διαφορετική ποιότητα σύνδεσης, να παραχωρήσουν ο ένας στο άλλον την διαθέσιμη χωρητικότητα προς όφελος της εικόνας στο ένα άκρο. Δηλαδή, εάν έχει ιδιαίτερη αξία να δείτε καλύτερα την ζωντανή εικόνα που σας μεταφέρει ένας φίλος στο εξωτερικό, αν και με κακό σήμα 3G, τότε μπορείτε να κλείσετε την μετάδοση βίντεο από εσάς και να διαθέσετε το εύρος ζώνης σε εκείνον.

Την δυνατότητα βιντεοκλήσεων δωρεάν έχουν επίσης μόνο μεταξύ τους οι κάτοχοι iPhone/iPad μέσω της εφαρμογής FaceΤime, το διαδεδομένο Skype και τα Google+ Hangouts -στα οποία σημειωτέον επιτυγχάνονται ικανοποιητικά και ομαδικές βιντεοκλήσεις.

Κατά την ανακοίνωση της νέας λειτουργίας, η εταιρεία δεν αναφέρθηκε σε συγκριτικά στοιχεία για την κίνηση δεδομένων που προκαλεί η βιντεοκλήση μέσω Messenger, την μοναδική χρέωση (data) που ενδέχεται να υπάρξει όταν οι χρήστες επικοινωνούν μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Αυτόνομη εφαρμογή επικοινωνίας που μπορεί να αξιοποιηθεί από τον browser αποτελεί πλέον ο Messenger του Facebook. Η εταιρεία εγκαινιάζει το messenger.com και καλεί τα μέλη του να κάνουν login με τα στοιχεία εισόδου που χρησιμοποιούν στο facebook.com.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr