Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Core M, οι πιο ενεργειακά αποδοτικοί επεξεργαστές στα χρονικά της Intel

Οι Core M, οι πιο ενεργειακά αποδοτικοί επεξεργαστές στα χρονικά της Intel

Τους πρώτους επεξεργαστές που κατασκευάζονται στην κλίμακα των 14 δισεκατομμυριοστών του μέτρου ανακοίνωσε η Intel από το βήμα της έκθεσης IFA 2014. Οι Intel Core M κατασκευάστηκαν για να δώσουν «πνοή» σε υπολογιστές δύο-σε-ένα, που λειτουργούν ως αποσπώμενες γρήγορες ταμπλέτες αλλά και ως ισχυρά, πολύ λεπτά και ελαφριά λάπτοπ, διατηρώντας την αυτονομία τους.

Τους πρώτους επεξεργαστές που κατασκευάζονται στην κλίμακα των 14 δισεκατομμυριοστών του μέτρου (με αποτέλεσμα το μέγεθος της συσκευασίας τους να μειώνεται στο μισό) ανακοίνωσε η Intel από το βήμα της έκθεσης IFA 2014.

Οι Intel Core M (γνωστοί και ως Broadwell-Y) κατασκευάστηκαν για να δώσουν «πνοή» σε υπολογιστές δύο-σε-ένα, φορητά συστήματα που λειτουργούν ως αποσπώμενες γρήγορες ταμπλέτες και ταυτόχρονα ως ισχυρά πολύ λεπτά λάπτοπ με την προσθήκη ενός μαγνητικού πληκτρολογίου. Η πλειονότητά τους δεν θα χρειάζεται ανεμιστήρα, αφού ο ανάγκες τους περιορίζονται στα 4,5W, θα έχει έως και διπλάσια αυτονομία (σε σχέση με ένα σύστημα τετραετίας με Intel Core i5-520UM) και το κόστος τους δεν θα ξεπερνάει τα 700 δολάρια. Η βελτίωση της αυτονομίας των συστημάτων της κατηγορίας θα είναι φανερή -για παράδειγμα, η αναπαραγωγή βίντεο αυξάνεται έως και 20% (1,7 ώρες) σε σχέση με ένα σύστημα Intel Core i5-520M.

Δείτε μερικά από τα πρώτα συστήματα με Intel Core M, τα οποία αναμένονται πριν το τέλος του 2014.

Σε ότι αφορά στις επιδόσεις, οι Intel Core M θα τις βελτιώσουν κατά 50% (και κατά 40% στην επεξεργασία γραφικών), σε σύγκριση με την προηγούμενη, την τέταρτη, γενιά των επεξεργαστών Intel Core, με τους κατόχους συστημάτων τετραετίας να διακρίνουν την σημαντική αυτή αύξηση των επιδόσεων. «Οι επιδόσεις γενικώς διπλασιάζονται και στην σχεδίαση γραφικών επταπλασιάζονται σε σχέση με ένα τετράχρονο PC», ισχυρίζεται ο αμερικανός κατασκευαστής.

Στην καθιερωμένη έκθεση στο Βερολίνο έγιναν τα αποκαλυπτήρια των πρώτων συστημάτων με Intel Core M, τα οποία αναμένεται να πλημμυρίσουν την αγορά ως επί το πλείστον πριν το τέλος του 2014 (με την Toshiba να ακολουθεί στις αρχές του 2014). Η Intel είπε πως οι επιλογές θα τριπλασιαστούν, όταν σήμερα υπάρχουν 60 διαφορετικές προτάσεις.

Acer, Asus, Dell, HP και Lenovo επέδειξαν στο Βερολίνο τα πρώτα τους συστήματα: Το πρώτο σύστημα 2-σε-1 της Acer θα είναι το Acer Aspire Switch 12, με οθόνη 12,5 ιντσών τεχνολογίας FHD, με στήριγμα και μαγνητικό πληκτρολόγιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πέντε διαφορετικές στάσεις. Στην ίδια κατηγορία, η Asus έδειξε το εξαιρετικά ελαφρύ Ultrabook 13 ιντσών με οθόνη QHD ASUS Zenbook UX305 και το ASUS Transformer Book T300FA, ένα σύστημα 2-σε-1 που αναμένεται να κυκλοφορήσει άμεσα στην Ευρώπη αντί 599 ευρώ. Μια ακόμα πιο λεπτή έκδοση αυτού του μοντέλου αναμένεται αργότερα (το μοντέλο Τ300 Chi).

H Dell απευθυνόμενη στην αγορά των επιχειρήσεων προτείνει το ισχυρό Dell Latitude 13 7000, από το οποίο αποσπάται η οθόνη και λειτουργεί ως τάμπλετ. Η HP θα εμπλουτίσει την σειρά ENVY x2 με δύο νέα μοντέλα 13,3 και 15,6 ιντσών και η Lenovo προσθέτει το ThinkPad Helix που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2014 κατά 12% πιο ελαφρύ και 15% πιο λεπτό από τον προκάτοχό του.

Η Intel επεσήμανε, όπως άλλωστε πλέον συνηθίζει, ότι οι Intel Core M είναι τσιπ που κατασκευάζονται με υλικά από μη εμπόλεμες ζώνες (conflict-free) ώστε να μην χρηματοδοτούνται άμεσα ή έμμεσα οι ένοπλες ομάδες που επιχειρούν στην Δημοκρατία του Κογκό ή γειτονικές χώρες. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024