Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Κίρστεν Ντανστ επιρρίπτει ευθύνες στην Apple, χλευάζει το iCloud

H Κίρστεν Ντανστ επιρρίπτει ευθύνες στην Apple, χλευάζει το iCloud

H Κίρστεν Ντανστ ήταν η πρώτη μεταξύ 100 και πλέον διασημοτήτων που επιρρίπτει στην Apple την ευθύνη για την διαρροή προσωπικών της φωτογραφιών στο Ίντερνετ. Με ένα σύντομο μήνυμα με δύο emoticon χλευασμού, η «Μαίρη Τζέιν» κατακεραυνώνει το iCloud, για την αναποτελεσματική προστασία του προσωπικού απορρήτου της ίδιας και άλλων διάσημων προσώπων.

H Κίρστεν Ντανστ ήταν η πρώτη μεταξύ 101 διασημοτήτων που επιρρίπτει στην Apple την ευθύνη για την διαρροή προσωπικών της φωτογραφιών στο Ίντερνετ. Με ένα σύντομο μήνυμα με δύο emoticon χλευασμού, η «Μαίρη Τζέιν» κατακεραυνώνει το iCloud, για την αναποτελεσματική προστασία του προσωπικού απορρήτου της ίδιας και άλλων διάσημων προσώπων.

Οι επίμαχες φωτογραφίες θεωρείται ότι κλάπηκαν από τους λογαριασμούς τους στην υπηρεσία iCloud της Apple, εκεί όπου μπορούν να συγχρονίζονται αυτόματα οι λήψεις από το iPhone ή το iPad ώστε να είναι διαθέσιμες σε όλες τις συσκευές του χρήστη (Windows, Mac, iPhone, iPad).

To FBI και η Apple δηλώνουν πως διερευνούν την υπόθεση.

Οι πρώτες εικασίες για την υποκλοπή των φωτογραφιών αφορούν κάποια κερκόπορτα στην υπηρεσία μέσω της λειτουργίας Find My iPhone (Εύρεση iPhone), χωρίς ωστόσο να είναι φανερή η σχέση. To The Next Web υποπτεύεται ότι ένα script γραμμένο σε Python ελεύθερα διαθέσιμο online θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και με επαναλαμβανόμενες προσπάθειες να βρει τον κωδικό, αφού η Apple δεν φαίνεται να κατέγραφε τον αριθμό των αποτυχημένων προσπαθειών εισόδου στις υπηρεσίες του iCloud, τουλάχιστον για την Εύρεση iPhone. Πάντως, η υποψία αυτή φαίνεται ότι έφτασε γρήγορα στα αυτιά της Apple, η οποία έκλεισε αυτό το κενό ασφαλείας.

Στο παρελθόν έχουν καταγραφεί περιστατικά εκβιασμού κατόχων iPhone και iPad, οι συσκευές των οποίων κλειδώθηκαν από εισβολείς, οι οποίοι στην συνέχεια ζητούσαν λύτρα για να τις ξεκλειδώσουν. Η Apple πάντως δήλωνε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη και ότι δεν επρόκειτο για παραβίαση του iCloud.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024