Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόσκληση για καινοτόμες προτάσεις απευθύνει το εκκολαπτήριο IQbility

Πρόσκληση για καινοτόμες προτάσεις απευθύνει το εκκολαπτήριο IQbility

Tο IQbility, το εκκολαπτήριο επιχειρήσεων του Ομίλου Quest, ανακοίνωσε την έναρξη νέου κύκλου υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Καινοτόμες προτάσεις προς υλοποίηση γίνονται δεκτές έως τις 3 Μαρτίου 2014.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ένταξης εταιριών στους κόλπους του «με επιτυχία», το IQbility, το εκκολαπτήριο επιχειρήσεων του Ομίλου Quest, ανακοίνωσε την έναρξη νέου κύκλου υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Tο IQbility παρέχει χρηματοδότηση -σε συνεργασία με το PJ Tech Catalyst Fund- έναντι μετοχικής συμμετοχής στις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Μεταξύ άλλων, το IQbility καλύπτει υπηρεσίες λογιστικής και νομικής υποστήριξης, πλήρεις γραφειακές υποδομές, cloud hosting, workstations και λοιπές τεχνικές υποδομές. Τηρείται επίσης πρόγραμμα συχνής επαφής των ομάδων με έμπειρους μέντορες και «coaches», από δεξαμενή εξειδικευμένων στελεχών και επιχειρηματιών από το εγχώριο και διεθνές περιβάλλον. Τέλος, το IQbility δηλώνει πως μπορεί να συμβάλλει στη γρήγορη πρόσβαση των νέων προϊόντων στις αγορές μέσω των εταιρειών του ομίλου Quest και του εγκατεστημένου εμπορικού δικτύου συνεργατών του.

Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η ύπαρξη ενός πρωτοτύπου, το οποίο βασίζεται σε σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής. Η διάρκεια του προγράμματος είναι εννιάμηνη και αποσκοπεί στη σύσταση της επιχείρησης, στην ολοκλήρωση του προϊόντος και στην υλοποίηση των πρώτων βημάτων στην αγορά.

Το IQbility δέχεται τις πρώτες αιτήσεις καινοτόμων προτάσεων έως τις 3η Μαρτίου 2014, μέσω της ιστοσελίδας του, www.iqbility.com.

Διαβάστε περισσότερα για το IQbility στο tech.in.gr:

  • «Εκκολαπτήριο» startup από τον Όμιλο Quest με μερίδιο στο ρίσκο Το IQbility παρέχει χρηματοδότηση άμεσα μέσω της συνεργασίας του με το PJ Tech Catalyst Fund. Ο όμιλος Quest συμμετέχει στο ρίσκο της νέας επιχείρησης με μερίδιο μετοχών και όχι με δανεισμό ή την επιδότηση της νέας επιχείρησης.
  • Startup για το προσωπικό ξενοδοχείο, η πρώτη επένδυση του IQbility Το IQbility ανακοίνωσε ότι η offerial είναι η πρώτη startup που εντάσσεται στο πρόγραμμά του. Ιδρυτές της offerial είναι ο Άκης Λαοπόδης (CEO), η Αγγελική Παπαγιαννοπούλου (Chief Data Scientist), και ο Κωσταντίνος Παπαδημητρίου (CTO) και επενδυτές είναι το Piraeus Jeremy Tech Catalyst Fund και το IQbility, φορείς που επένδυσαν 60.000 ευρώ μετρητά και 30.000 ευρώ σε υπηρεσίες και υποδομές του incubator.

Στους κόλπους της IQbility έχει επίσης εκκολαφθεί η captainwise.com, μια πλατφόρμα που επιτρέπει στον χρήστη απλά να πληκτρολογήσει το χρηματικό ποσό που διαθέτει για να ταξιδέψει και τις ημερομηνίες και αφού τα επεξεργαστεί να βρει πιθανούς συνδυασμούς ξενοδοχείων και αεροπορικών εισιτηρίων, σε διαφορετικούς προορισμούς στην Ευρώπη ώστε να εμφανίσει εναλλακτικές προτάσεις, με κριτήριο την καλύτερη ποιότητα στο επιθυμητό κόστος.

Τον Οκτώβριο του 2013 ανακοινώθηκε η συνεργασία του ομίλου Quest με τον ΣΕΒ: «Μαζί στην Εκκίνηση» με τον ΣΕΒ, στην αγορά με την IQbility και συγκεκριμένα ότι εκεί που θα σταματάει το έργο του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών θα ξεκινάει το έργο της IQbility για να γίνουν πράξη οι καινοτόμες ιδέες νεοσύστατων επιχειρήσεων πληροφορικής και επικοινωνιών. Ο Όμιλος Quest και συγκεκριμένα το IQbility, ανακοίνωσε την συνεργασία του με τον ΣΕΒ με την οποία αναλαμβάνει να κυοφορεί έξι έως και εννέα μήνες στα σπλάχνα του τις επιχειρήσεις του αύριο.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024