Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτσι πρέπει να είναι οι επαγγελματικοί φορητοί υπολογιστές, λέει η Dell

Έτσι πρέπει να είναι οι επαγγελματικοί φορητοί υπολογιστές, λέει η Dell

Η Dell ανακοίνωσε την άμεση διάθεση τριών νέων σειρών Latitude, με δυνατότητα επιλογής οθόνης αφής, με τα οποία δηλώνει πως επαναπροσδιορίζει τον όρο «επαγγελματικός φορητός υπολογιστής». Στις σειρές Latitude 3000, 5000 και Latitude 7000 (ultrabook) ο κατασκευαστής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία τους, την δυνατότητα διαχείρισης από το τμήμα ΙΤ της επιχείρησης καθώς και στην ποιότητα της κατασκευής και κάνει λόγο για εταιρικούς φορητούς στα επίπεδα τιμών που ζήτησαν οι χρήστες.

Η Dell ανακοίνωσε την άμεση διάθεση τριών νέων σειρών Latitude, με δυνατότητα επιλογής οθόνης αφής, με τα οποία δηλώνει πως επαναπροσδιορίζει τον όρο «επαγγελματικός φορητός υπολογιστής». Στις σειρές Latitude 3000, 5000 και Latitude 7000 (ultrabook) ο κατασκευαστής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των δεδομένων, την δυνατότητα διαχείρισης από το τμήμα ΙΤ της επιχείρησης στην οποίο ενδέχεται να ενταχθούν (με την λογική «φέρτε τη δική σας συσκευή στην επιχείρηση, BYOD) καθώς και στην ποιότητα της κατασκευής και κάνει λόγο για εταιρικούς φορητούς «στα επίπεδα τιμών που ζήτησαν οι εταιρικοί πελάτες».

Στις τρεις αυτές σειρές, Latitude 7000, 5000 και 3000, περιλαμβάνονται μοντέλα με οθόνη αφής, καθώς έτσι η εταιρεία κρίνει πως εξυπηρετείται η καλύτερη συνεργασία με πελάτες, η συμμετοχή των μαθητών, η προηγμένη φροντίδα σε ασθενείς και η συνεργασία μεταξύ εργαζομένων που μοιράζονται την τεχνογνωσία τους.

«Αυτές οι εντυπωσιακές νέες προσθήκες στη σειρά Latitude παρέχουν στους εταιρικούς μας πελάτες όσα έχουν ζητήσει, με τη προσθήκη δυνατοτήτων αφής στο εργασιακό περιβάλλον, στα επίπεδα τιμών που επιθυμούσαν» ανέφερε ο Kirk Schell, αντιπρόεδρος του Commercial Computing Group στη Dell.

«Η νέα σειρά Latitude 7000 βασίζεται στην επιτυχία των πολυβραβευμένων XPS και του Latitude 6430u για τον επαναπροσδιορίσμο του εταιρικού φορητού, σε μια πλήρη πρόταση που περιλαμβάνει ασφάλεια, δυνατότητες διαχείρισης, αξιοπιστία και όμορφη σχεδίαση. Ταυτόχρονα, με τις σειρές Latitude 5000 και 3000, αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες του σύγχρονων εργαζομένων προσφέροντας μια εύκολη μετάβαση στο χώρο του business–class computing.», προσθέτει ο Schell.

«Τα πλέον ασφαλή Ultrabook του κόσμου»

Η Dell χαρακτηρίζει τα μοντέλα Latitude 12 και 14 της σειράς 7000 ως «τα πλέον ασφαλή Ultrabooks του κόσμου», παραπέμποντας στις λύσεις Προστασίας Δεδομένων της Dell, στην κρυπτογράφηση με τη λύση Dell Data Protection | Encryption και στην δυνατότητα αποτροπής της μόλυνσης από λογισμικό malware με την λύση Dell Data Protection| Protected Workspace.

Σε ότι αφορά στην δυνατότητα διαχείρισης των φορητών αυτών υπολογιστών από τα τμήματα ΙΤ των επιχειρήσεων, η Dell δηλώνει πως έχει εξασφαλίσει κατά αποκλειστικότητα τις επεκτάσεις της τεχνολογίας Intel vPro για απομακρυσμένη διαχείριση BIOS και διαγραφή των δεδομένων του σκληρού δίσκου ακόμα και σε κλειστά συστήματα. Επίσης, συνδυάζει την τεχνολογία της Intel με δικά της αυτοματοποιημένα εργαλεία για την εύκολη εφαρμογή, παρακολούθηση και ανανέωση των συστημάτων.

Ακόμα, η Dell επιλέγει για τους επαγγελματικούς φορητούς της κατεργασμένο αλουμίνιο, ενισχυμένο κράμα μαγνησίου, ισχυρούς συνδέσμους από ατσάλι, ανθρακονήματα, ανθεκτική βάση με ειδικές επιστρώσεις, πληκτρολόγιο ανθεκτικό σε υγρά και ασφάλιση οθόνης.

Σε όλες τις οθόνες με τεχνολογία αφής υπόσχεται βέλτιστοποιημένη εμπειρία απεικόνισης με ευαισθησία στην αφή, φωτεινότητα και ανθεκτικότητα. Οι οθόνες αφής στις σειρές Latitude 7000, 5000 και 3000 είναι φτιαγμένες από γυαλί Corning Gorilla Glass NBT, το οποίο έχει έως 10 φορές μεγαλύτερη αντοχή σε γρατσουνιές σε σχέση με το κοινό γυαλί το οποίο είναι το κυρίαρχο υλικό που χρησιμοποιείται στις οθόνες των φορητών στον κλάδο. Οι φορητοί Latitude επίσης εξοπλίζονται με τη τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών StrikeZone, ταχείας απόκρισης αισθητήρες ελεύθερης πτώσης και ελαστική απομόνωση του σκληρού δίσκου.


Η κομψότητα αποτελεί επίσης προτεραιότητα της Dell, επιδεικνύοντας τη σειρά Latitude 7000. Βασίζονται στους επεξεργαστές ιδιαίτερα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης της Intel, ως ultrabook είνα λεπτά, χαμηλού βάρους και όμορφα. Η σειρά των Dell Latitude 7000 είναι σχεδιασμένη για φορητότητα, υποστηρίζει ο κατασκευαστής και δίνει ως παράδειγμα το μοντέλο 12 ιντσών που έχει πάχος 20 χιλιοστά και βάρος 1,3 κιλά.

Σε ότι αφορά στην διαχείρισή τους, η Dell αποσαφηνίζει ότι τα νεότερα Ultrabook έχουν ενσωματωμένες δυνατότητες διαχείρισης, και συγκεκριμένα τις προαναφερόμενες αποκλειστικές για την Dell επεκτάσεις Intel vPro και αυτοματοποιημένα εργαλεία που συνδέονται στα Microsoft System Center και Dell KACE.

Το περιεχόμενο των Ultrabook προστατεύεται με κρυπτογράφηση, προηγμένη πιστοποίηση και προστασία από κακόβουλο λογισμικό (malware) από μια μόνο πηγή (η Dell αναφέρει την πιστοποίηση FIPS 140-2, επίπεδο 3, για κρυπτογράφηση του δίσκου).

Η Dell τονίζει πως τα Ultrabook Latitude 7000 έχουν περάσει αυστηρά τεστ αντοχής τρίτων και είναι κατασκευασμένη με «τα καλύτερα υλικά» όπως, αλουμίνιο, σασί τριών μετάλλων και Corning Gorilla Glass NBT. Επίσης, αναφέρει πως πρόκειται για το μόνο εταιρικό Ultrabook που σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι συμβατό με παλαιότερες σειρές και τα ήδη υπάρχοντα (E-) Latitude docks. Για την σειρά, κυκλοφορεί επίσης το πρώτο WiGig Docking Station, που επιτρέπει την ασύρματη δικτύωση με ταχύτητες 10 φορές υψηλότερη από το ταχύτερο WiFi σήμερα (5Gbps). Μετά το 6430u, τα ultrabook Latitude 7000 μπορούν επίσης να συνδεθούν ασύρματα με μόνιτορ, πληκτρολόγιο και mouse τοποθετημένα απλά δίπλα στο docking station WiGig.

Τα Latitude 14 και 15 της σειράς 5000 o χρήστης μπορεί να επιλέξει οθόνη 14,1 ή 15,6 ιντσών και επεξεργαστές έως και Intel Core i7, ανεξάρτητη κάρτας γραφικών, δίσκο SSD ή υβριδικό σύστημα δίσκων. Οι οθόνες αφής είναι επίσης από γυαλί Corning Gorilla Glass NBT, και υπάρχουν οι επιλογές mobile broadband, Bluetooth και Wireless LAN, με HD webcam και μικρόφωνο.


Τέλος, είναι συμβατά με τα docking station της σειράς Latitude E για να συνδέονται με μόνιτορ της Dell, ασύρματο πληκτρολόγιο και mouse.

Εισαγωγικοί επαγγελματικοί φορητοί χαρακτηρίζονται αυτοί στην σειρά Latitude 3000 που απευθύνονται στον εκπαιδευτικό τομέα και σε μικρές επιχειρήσεις. Οι φορητοί Latitude 14 και 15 της σειράς 3000 έχουν επίσης ανθεκτικό σασί που έχει υποστεί δοκιμές («Highly Accelerated Life Testing»), στις οποίες περιλαμβάνονται έλεγχοι των συνδέσμων, του πληκτρολογίου και των δονήσεων. Οι Latitude 3000 βασίζονται σε επεξεργαστές 4ης γενιάς Intel Core που μπορούν να λειτουργήσουν σε Turbo Mode, δέχονται κάρτες γραφικών ανεξάρτητες με έως 2GB μνήμη. Το πάχος τους κυμαίνεται από 21 έως 25 χιλιοστά και το βάρος τους ξεκινάει από το 1,55 κιλό. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε οθόνη κατά των αντανακλάσεων του φωτός (Anti-Glare LCD, 14 ή 15,6 ιντσών) και οθονών αφής, ενώ όλα τα μοντέλα έχουν ενσωματωμένο μικρόφωνο και webcam HD.

Όλα τα μοντέλα Latitude 3000, 5000 και 7000 θα είναι άμεσα διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά από το δίκτυο της Dell στην Ελλάδα, ενώ αναμένουμε να μάθουμε τις προτεινόμενες τιμές λιανικής πώλησης για ενδεικτικές συνθέσεις, οπότε και θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024