Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιστορική πτώση της χρηματιστηριακής αξίας της MSFT κατά 34 δισ. δολάρια

Ιστορική πτώση της χρηματιστηριακής αξίας της MSFT κατά 34 δισ. δολάρια

Τριάντα τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια χάθηκαν από την χρηματιστηριακή αξία της Microsoft την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013. Η μεγαλύτερη πτώση της μετοχής της τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια, θεωρήθηκε αποτέλεσμα της απογοήτευσης των επενδυτών της από τα μικρότερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα του προηγούμενου τριμήνου αλλά και τις μάλλον ανεπαρκείς δηλώσεις του Στ.Μπάλμερ, του επικεφαλής της περί αναδιοργάνωσης της εταιρείας γύρω από τις «συσκευές», μετά την χρέωση 900 εκατ. δολαρίων από τα απούλητα Surface RT.

Τριάντα τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια χάθηκαν από την χρηματιστηριακή αξία της Microsoft την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013. Η μεγαλύτερη πτώση της μετοχής της τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια, ξεπέρασε το 11% και θεωρήθηκε αποτέλεσμα της απογοήτευσης των επενδυτών της από τα μικρότερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα του προηγούμενου τριμήνου αλλά και τις μάλλον ανεπαρκείς δηλώσεις του Στ.Μπάλμερ, του επικεφαλής της περί αναδιοργάνωσης της εταιρείας γύρω από τις «συσκευές», μετά την χρέωση 900 εκατ. δολαρίων από τα απούλητα Surface RT.

Το Reuters αναφέρει πως ανάλογη πτώση (ποσοστιαία) είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2009, όταν η εταιρεία προχώρησε σε 5.000 απολύσεις εν μέσω οικονομικής κρίσης. Την Παρασκευή, 34 δισεκατομμύρια δολάρια «έκαναν φτερά», μέγεθος που συγκρίνεται με αυτό της αξίας ολόκληρης της Yahoo Inc.

Πλήγμα για τα οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft αποτέλεσε η επιβάρυνση με 900 εκατομμύρια δολάρια από απούλητα Surface με Windows RT, γεγονός που εκλαμβάνεται από αναλυτές ως αποτυχία της ειδικής έκδοσης των Windows που ανέπτυξε η Microsoft για να ανταποκριθεί στην ανάγκη για λιτοδίαιτα tablet. Το γεγονός εκλαμβάνεται ως αδυναμία της εταιρείας να ανταποκριθεί στην πρόκληση των συσκευών, ένα από τα δυο σκέλη στα οποία βασίζεται το σχέδιο Μπάλμερ.

Η Microsoft ανακοίνωσε έσοδα 19,9 δισ. δολαρίων και κέρδη 4,97 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο έως τις 30 Ιουνίου 2013 και σε αυτά συνυπολογίζονται οι απώλειες για την ανακατανομή των αποθεμάτων για το Surface RT αλλά και τα έξοδα για την προώθηση του νέου Office (Office Upgrade Offer, 782 εκατ. δολάρια). Σε όλους τους τομείς, η εταιρεία απέφερε κέρδη, εντούτοις αυτά κρίθηκαν μικρότερα από τα αναμενόμενα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024