Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποκλοπή δεδομένων στην Ubisoft, αλλαγές σε 58 εκατομμύρια password

Υποκλοπή δεδομένων στην Ubisoft, αλλαγές σε 58 εκατομμύρια password

Παίκτες δημοφιλών τίτλων παιχνιδιών όπως τα Assassin's Creed, Just Dance, Splinter Cell και Far Cry ήταν τα θύματα της υποκλοπής username, password και διευθύνσεων e-mail. Η δημιουργός των παιχνιδιών εξέδωσε ανακοίνωση για το χάκεμα ενός από τους δικτυακούς της τόπους και την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματα παροχής των υπηρεσιών της online. H Ubisoft αποκάλυψε ότι είχε 58 εκατομμύρια χρήστες στις βάσεις δεδομένων της την ώρα της επίθεσης.

Παίκτες δημοφιλών τίτλων παιχνιδιών όπως τα Assassin’s Creed, Just Dance, Splinter Cell και Far Cry ήταν τα θύματα της υποκλοπής username, κρυπτογραφημένων password και διευθύνσεων e-mail. Η Ubisoft εξέδωσε ανακοίνωση για το χάκεμα ενός από τους δικτυακούς της τόπους και την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματα παροχής των υπηρεσιών της online. H εταιρεία αποκάλυψε ότι είχε 58 εκατομμύρια χρήστες στις βάσεις δεδομένων της την ώρα της επίθεσης, και φρόντισε να διαβεβαιώσει, προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν έχουν κλαπεί στοιχεία πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.

Η Ubisoft παροτρύνει τους χρήστες να αλλάξουν κωδικού εισόδου όχι μόνο στις δικές της διαδικτυακές υπηρεσίες αλλά και σε όποιες άλλες χρησιμοποιούν τα ίδια στοιχεία εισόδου οι χρήστες -μια πρακτική που μεγεθύνει εκθετικά τις απώλειες ενός χτυπήματος για κάθε θύμα.

Τον Απρίλιο του 2011 έγινε υποκλοπή στοιχείων χρέωσης, ονοματεπώνυμα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις και e-mail για «κάποιους χρήστες των υπηρεσιών Playstation Network» που αριθμούσε τότε 77 εκατομμύρια σε 59 χώρες. Το γραφείο του Βρετανού επιτρόπου για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων επέβαλλε τον Ιανουάριο του 2013 πρόστιμο 250.000 λίρες Αγγλίας (περίπου 295.000 ευρώ) στην Sony Computer Entertainment για παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024