Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανατροπές αναμένεται να φέρει η παρουσίαση του Apple iOS 7

Ανατροπές αναμένεται να φέρει η παρουσίαση του Apple iOS 7

Το μερίδιο του Αpple iOS, το λειτουργικό σύστημα του iPhone και του iPad, το πρώτο τρίμηνο του 2013 μειώθηκε σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με την σχετική μελέτη της IDC. Εντούτοις, ανατροπές αναμένονται με το ντεμπούτο του iOS 7, το οποίο εικάζεται ότι θα αποκαλύψει η Apple στο επικείμενο συνέδριο που διοργανώνει η εταιρεία για τους developer τον Ιούνιο.

Το μερίδιο του Αpple iOS, το λειτουργικό σύστημα του iPhone και του iPad, το πρώτο τρίμηνο του 2013 μειώθηκε σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με την σχετική μελέτη της IDC. Εντούτοις, ανατροπές αναμένονται με το ντεμπούτο του iOS 7 το οποίο από καιρό εικάζεται ότι θα αποκαλύψει η Apple στο επικείμενο συνέδριο που διοργανώνει η εταιρεία για τους developer τον Ιούνιο (Apple WWDC, 10-14/6).

Η παρουσίαση του iOS 7 θεωρείται πλέον βέβαιη. Ο επικεφαλής της Apple επιβεβαίωσε την ανακοίνωση της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος, τονίζοντας την μεγαλύτερη εμπλοκή του κορυφαίου σχεδιαστή της εταιρείας Τζόναθαν Άιβι, όχι μόνο στην σχεδίαση του hardware αλλά και του software.

Το πρώτο τρίμηνο του 2013 η διείσδυση του iOS αυξήθηκε χάρη στην μαζική διάθεση iPhone. «Η ζήτηση παραμένει υψηλή διεθνώς, σημειώνει η IDC, αν και η εμπειρία από την χρήση του iOS παραμένει σε γενικές γραμμές ίδια από τότε που παρουσιάστηκε το iPhone για πρώτη φορά το 2007, κάτι το οποίο αναμένεται να αλλάξει εάν επαληθευτούν οι φήμες για ριζική αλλαγή του user interface με το iOS 7.

Android και iOS μαζί κατέχουν το 92,3% της αγοράς λειτουργικών συστημάτων για smartphone. Apple και κατασκευαστές smartphone με Android διέθεσαν 199,5 εκατομμύρια έξυπνα κινητά τηλέφωνα τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, αριθμός αυξημένος κατά 59,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012. Πιο προσεκτική παρατήρηση των αριθμών δείχνει, επισημαίνει η εταιρεία μελετών, ότι το τοπίο αλλάζει μαζί με την απαίτηση για εναλλακτικές προτάσεις. Τα Windows Phone έχουν κερδίσει από την εμπλοκή της Nokia και οι νέες συσκευές BB10 από την Research in Motion έχουν ήδη σημειώσει πωλήσεις άνω του ενός εκατομμυρίου το πρώτο τρίμηνο της κυκλοφορίας τους, σημειώνεται.

Σε στρατόπεδο του Android, η Samsung βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και ελέγχει το 41,1% της αγοράς, ακολουθούμενη από ολόκληρη λίστα κατασκευαστών με μονοψήφιο μερίδιο και μια ακόμα μεγαλύτερη λίστα με κατασκευαστές με ποσοστό κάτω του 1%. Παρά το γεγονός αυτό, οι κατασκευαστές δεν εγκαταλείπουν το Android, αντίθετα επιχειρούν να ξεχωρίσουν, ενισχύοντας την εμπειρία με τον δικό τους τρόπο.

To λειτουργικό σύστημα της Microsoft για smartphone, Windows Phone υπερδιπλασίασε το μερίδιό του σε σχέση με πέρυσι, με οδηγό την Nokia (διατηρώντας μερίδιο 79% των πωλήσεων Windows Phone). Άλλοι κατασκευαστές συνεχίζουν να προσφέρουν smartphone με Windows Phone, ωστόσο ως εναλλακτική πρόταση στο Android, με την υπογραφή τους. Η IDC σχολιάζει πως τα κέρδη από τα Windows Phone δείχνουν ότι υπάρχουν και η ζήτηση από τον τελικό χρήστη αλλά και η υποστήριξη από τους κατασκευαστές.

Θετικά είναι και τα σχόλια για την BlackBerry, αφού η αποδοχή των νέων smartphone ΒΒ10 χαρακτηρίζεται επαναστατική για την εταιρεία, όπως και η ανταπόκριση του κοινού στα παλαιότερα BB7 με μειωμένες τιμές.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024