Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To iPad αρχίζει να «τρώει» τα Windows, λέει ο επικεφαλής της Apple

To iPad αρχίζει να «τρώει» τα Windows, λέει ο επικεφαλής της Apple

Ο επικεφαλής της Apple αναφέρθηκε εκτενώς στις φήμες που έφεραν την εταιρεία να δίνει εντολές στους προμηθευτές εξαρτημάτων να μειώσουν την παραγωγή «λόγω χαμηλής ζήτησης» μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τριμήνου που έκλεισε στις 29 Δεκεμβρίου 2012. Οι αρχικές πωλήσεις iPhone και iPad επηρεάστηκαν από την περιορισμένη προσφορά, είπε ο Τιμ Κουκ, το iPad όμως αρχίζει να τρώει από την πίτα των Windows, πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της Apple αναφέρθηκε εκτενώς στις φήμες που έφεραν την εταιρεία να δίνει εντολές στους προμηθευτές εξαρτημάτων να μειώσουν την παραγωγή iPhone 5 «λόγω χαμηλής ζήτησης».

Mετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τελευταίου τριμήνου του 2012, ο Τιμ Κουκ προέβαλλε το επιχείρημα ότι είναι πρακτικά πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς εάν η Apple μειώνει στο σύνολό της τις προμήθειές της, ακόμα κι αν το κάνει μερικώς. Είπε πως «οι αρχικές πωλήσεις iPhone και iPad επηρεάστηκαν από την περιορισμένη προσφορά», και δήλωσε πως ευελπιστεί ότι το δεύτερο τρίμηνο η προσφορά θα ισορροπήσει με την ζήτηση, αναφερόμενος μόνο στο iPad mini.

Ο Τιμ Κουκ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο iPad και είπε πως «το iPad κανιβαλίζει τις πωλήσεις Mac, αλλά αρχίζει να τρώει και από τα Windows». Παρά τις μειωμένες πωλήσεις των Mac, που έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από τα iPad, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία, «η μητέρα όλων των ευκαιριών», είπε χαρακτηριστικά, αφού επιτρέπει στην Apple να κερδίσει ένα μέρος της πίτας από την πραγματικά γιγαντιαία αγορά των Windows, κατέληξε.

H Apple ανακοίνωσε πωλήσεις 22.860 iPad τους τρεις τελευταίους μήνες του 2012 και έσοδα 10,674 δισ. δολαρίων από αυτά. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 48% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 και τα έσοδα από τα ipad κατά 22%. Η αύξηση ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, κατά 63% σε μονάδες και κατά 50% σε έσοδα από τις πωλήσεις iPad.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024