Την πώλησή της σε εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου φέρεται να συζητά η Dell, είδηση η οποία, αν και δεν επιβεβαιώνεται επισήμως από τον κατασκευαστή, ώθησε την τιμή της μετοχής στα ύψη στις 14 Ιανουαρίου. Η είδηση μεταδόθηκε αρχικά από το Bloomberg και μια ακόμα πηγή την επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η συζήτηση περί εξαγοράς διεξάγεται επί δύο ή και τρεις μήνες και τώρα γίνεται με τον δισεκατομμυριούχο και ιδρυτή της εταιρείας, Μάικλ Ντελ ο οποίος διατηρεί το 14% των μετοχών της εταιρείας. Οι συζητήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν σε έξι εβδομάδες, μεταφέρει το Reuters.

Περισσότερα από τα μισά έσοδα της Dell προέρχονται από τις πωλήσεις PC και server. Το μερίδιο όμως της Dell βαίνει μειούμενο, γεγονός που αποδίδεται και στον ανταγωνισμό με τις HP και Lenovo. Είναι φανερό ότι τα PC της Dell έχουν χάσει την αίγλη τους, τουλάχιστον αν συγκριθεί με την εποχή κατά την οποία η φράση στα τηλεοπτικά της σποτ, «Dude, you’re getting a Dell» ήταν εξαιρετικά δημοφιλής, στις αρχές του 2000. Πάντως, ολόκληρη η βιομηχανία PC υποφέρει από την μειωμένη ζήτηση προσωπικών υπολογιστών.

«Εύλογη» χαρακτηρίζουν την πιθανότητα εξαγοράς οι αναλυτές, δεδομένου ότι η αξία της Dell έχει μειωθεί κατά 40% σε σχέση με το υψηλότερο σημείο της πέρσι και οι υποχρεώσεις της φτάνουν τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αξία της Dell σήμερα υπολογίζεται στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια και εάν η είδηση επαληθευτεί, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγορά εν μέσω οικονομικής κρίσης.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr