Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
The Noir Project

The Noir Project

Το «Noir Project» είναι μία ταινία μικρού μήκους, που πραγματεύεται την ενδοοικογενειακή βία. Η πρεμιέρα της ταινίας προγραμματίζεται για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας τον Σεπτέμβριο του 2013. Συνδυάζοντας με πρωτοτυπία το animation με τη δράση των ηθοποιών, αποπνέει ελπίδα και αναδύει ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα θάρρους και επιμονής απέναντι στις δυσκολίες […]

Το «Noir Project» είναι μία ταινία μικρού μήκους, που πραγματεύεται την ενδοοικογενειακή βία. Η πρεμιέρα της ταινίας προγραμματίζεται για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας τον Σεπτέμβριο του 2013.
Συνδυάζοντας με πρωτοτυπία το animation με τη δράση των ηθοποιών, αποπνέει ελπίδα και αναδύει ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα θάρρους και επιμονής απέναντι στις δυσκολίες της καθημερινότητας.
Αφορμή για την παραγωγή της ταινίας στάθηκε το γεγονός ότι, παρά τη μαζική ενημέρωση του κοινού τα τελευταία χρόνια, η κακοποίηση των γυναικών παραμένει σε πολύ υψηλά ποσοστά στη χώρα μας.
Ενδεικτικά, οι κλήσεις στη Γραμμή SOS 15900 έχουν αγγίξει τις 4.000 μέσα σε 1 και μόνο χρόνο λειτουργίας της, ενώ μια στις τρεις γυναίκες πέφτει θύμα κάποιας μορφής κακοποίησης.
Η ταινία έχει στόχο να συμβάλει στην εξάπλωση του μηνύματος για την υποστήριξη των θυμάτων κακοποίησης και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.


Στην ταινία παρακολουθούμε τον 16χρονο Ιάκωβο, ο οποίος αποφασίζει να σώσει τη μητέρα του, Ελένη, από τα νύχια του μέθυσου, χαρτοπαίχτη πατέρα του, του Μανώλη, ο οποίος την κακοποιεί συστηματικά.
Η ιστορία ξεκινά το βράδυ της μεγάλης απόδρασης, όταν ο Ιάκωβος καταφέρνει να θέσει σε εφαρμογή το προσεκτικά σχεδιασμένο σχέδιο διαφυγής της μητέρας του και του ίδιου από την πατρική εστία.
Το ίδιο απόγευμα ο Ιάκωβος βλέπει ένα σημαδιακό όνειρο, που του δίνει κουράγιο και τον παρακινεί να ενεργήσει.
Σε αυτό το όνειρο, το κόμικ που σχεδιάζει ο Ιάκωβος στον ελεύθερό του χρόνο, στο οποίο έχει δώσει τον τίτλο «The Noir Project», ζωντανεύει, και οι χαρακτήρες, που καθρεφτίζουν τη νοσηρή πραγματικότητα στην οποία ζει, προμηνύουν, με ένα συμβολικό τρόπο, τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν…
Το κόστος της ταινίας αγγίζει τα 70.000 ευρώ. Ένα μεγάλο μέρος από αυτό, έχει καλυφθεί ήδη από χορηγίες σε είδος και προσφορά εθελοντικής εργασίας από όλους τους συντελεστές.
Απομένει να καλυφθεί το ποσό των 8.000 ευρώ για να είναι η δημιουργία της ταινίας εφικτή.

Στην ιστοσελίδα www.thenoirprojectmovie.org έχουn στήσει μια πλατφόρμα δωρεών ώστε να συγκεντρώσουν το ποσό των 8.000 ευρώ, για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων. Οι δωρεές ξεκινούν από 10€ και ανταμείβονται με δώρα.
Δείτε το πρώτο trailer.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024