Η προκαταρκτική απόφαση ενός δικαστή της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ με την οποία καταρχήν δικαιώνονται οι ισχυρισμοί της Apple ότι η HTC χρησιμοποίησε χωρίς άδεια δύο δικές της κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες μείωσε τη Δευτέρα κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες την αξία της μετοχής του διεθνώς αναγνωρισμένου κατασκευαστή smartphone από την Ταϊβάν.

Η μετοχή της HTC συνεχίζει να έχει πτωτική πορεία -την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου έχασε έως και το 20% της αξίας της. Το γεγονός αποδίδεται σε πολλούς λόγους, από τη γενικότερη αναμενόμενη μείωση της ζήτησης στην αγορά των smartphone και τον εντονότερο ανταγωνισμό από την Samsung αλλά και ειδικότερα από τις εκτιμήσεις αναλυτών ότι η HTC θα βρεθεί αντιμέτωπη με την απαίτηση να πληρώσει ακριβά την καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας της Apple, την οποία έχει καταγγείλει η εταιρεία στην Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου στις ΗΠΑ (ITC)).

Εντούτοις, η ITC στην προκαταρκτική φάση των ερευνών της έκρινε ότι από τις 10 καταγγελίες της Apple, έξι απορρίφθηκαν για διάφορους λόγους και από τις υπόλοιπες τέσσερις, η HTC θεωρήθηκε πιθανό να καταπατά δύο. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την ολομέλεια της Επιτροπής και μπορεί να επικυρώνει ή να ακυρώνει την προκαταρκτική απόφαση του δικαστή για αυτές τις παραβιάσεις. Αναμένεται δε, στις 6 Δεκεμβρίου 2011. Η HTC συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει έτοιμη να εφεσιβάλλει τυχόν αποφάσεις της ITC εις βάρος της.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr