26

Με τη μεγαλύτερη αποστολή που υπήρξε ποτέ σε διεθνή διοργάνωση (541 άτομα, συνολικά) θα εκπροσωπηθεί ο ελληνικός αθλητισμός στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τυνησίας, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από τις 2 έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Από τα 541 άτομα, οι 356 είναι αθλητές και αθλήτριες. Ένας εξ αυτών όμως βρέθηκε θετικός σε εξέταση ντόπινγκ.

Το ντόπινγκ κοντρόλ στους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Τυνησία, έκρυβε ένα δυσάρεστο νέο. Το δείγμα ενός εξ όσων πέρασαν από έλεγχο, βρέθηκε θετικό. Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Μανώλης Κατσιαδάκης, όπως και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Λάμπης Νικολάου, δεν θέλησαν να αποκαλύψουν το όνομα του αθλητή, επειδή δεν έχει γίνει η εξέταση και του δευτέρου δείγματος. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, πρόκειται για τον σφαιροβόλο Κώστα Αναστασόπουλο.


«Πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Παράλληλα, θέλουμε οι νέοι αθλητές να αποκτήσουν εμπειρίες» επισήμανε οΜανώλης Κατσιαδάκης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ενώ πρόσθεσε πως είναι πολύ σημαντική διάκριση για ένα νέο αθλητή η κατάκτηση μεταλλίου σε αυτήν τη διοργάνωση.


Στο μεταξύ, οι χώρες που θα συμμετάσχουν στους Μεσογειακούς είναι 23 συνολικά (Ελλάδα, Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία, Κύπρος, Κροατία, Αίγυπτος, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μονακό, Σαν Μαρίνο, Σλοβενία, Συρία, Τουρκία, Γιουγκοσλαβία, Τυνησία, καθώς και Ιορδανία, Ανδόρα, οι οποίες είναι επίσημες προσκεκλημένες) και θα λάβουν μέρος σε ισάριθμα αθλήματα. Να σημειωθεί, όμως, ότι η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στο μπόουλς. Οι διοργανωτές περιμένουν στην Τυνησία περίπου 3.500 αθλητές και αθλήτριες, 1.300 συνοδούς και 1.000 εκπροσώπους των ΜΜΕ.


Ο αριθμός των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε κάθε άθλημα έχει ως εξής:


Αντισφαίριση 9


Αρση βαρών 19


Γκολφ 8


Ενόργανη γυμναστική 14


Επιτραπέζια αντισφαίριση 11


Ιστιοπλοΐα 22


Μπάσκετ ανδρών 16


Μπάσκετ γυναικών 15


Καράτε 16


Κολύμβηση 36


Κωπηλασία 16


Ξιφασκία 11


Πάλη 28


Παραολυμπιακή ομάδα 9


Βόλεϊ ανδρών 16


Βόλεϊ γυναικών 16


Ποδηλασία 12


Ποδόσφαιρο 25


Πυγμαχία 10


Σκοποβολή 7


Στίβος 85


Τζούντο 17


Πόλο 16


Χάντμπολ ανδρών 21


Χάντμπολ γυναικών 20

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ