Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το εορταστικό πρόγραμμα Χριστουγέννων στην TV

Το εορταστικό πρόγραμμα Χριστουγέννων στην TV

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου Σάββατο 24/12 (Παραμονή) 12.30|ΕΡΤ2 Η ΕΡΤ2 θα μεταδώσει σε μαγνητοσκόπηση τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης στo Κονσέρτο Θερινής Νυκτός του Schoenbrunn 2016. Την Ορχήστρα διευθύνει ο ρωσικής καταγωγής Semyon Bychkov, ενώ σολίστ είναι οι αδελφές Katia και Marielle Labeque. 18.30| ΕΡΤ2 Πύργος των Αθηνών Ο εορταστικός «Πύργος Αθηνών», […]

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου

Σάββατο 24/12 (Παραμονή)

12.30|ΕΡΤ2
Η ΕΡΤ2 θα μεταδώσει σε μαγνητοσκόπηση τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης στo Κονσέρτο Θερινής Νυκτός του Schoenbrunn 2016. Την Ορχήστρα διευθύνει ο ρωσικής καταγωγής Semyon Bychkov, ενώ σολίστ είναι οι αδελφές Katia και Marielle Labeque.

18.30| ΕΡΤ2
Πύργος των Αθηνών

Ο εορταστικός «Πύργος Αθηνών», που περιλαμβάνει Πρωτοχρονιάτικο brunch – Γιορτινό εργαστήριο στην Τεχνόπολη – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Εθνικό Ωδείο: Flying over the Abyss – Κωστής Μαραβέγιας και Νατάσσα Μποφίλιου.

22.00| Alpha
Στην Υγειά μας ρε Παιδιά

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μας προσκαλεί σε ένα ρεβεγιόν με υπέροχα τραγούδια, κέφι, αλλά και συγκίνηση με την Πάολα στο επίκεντρο, έτσι όπως δεν την έχουμε ξανακούσει και ξαναδεί στην ελληνική τηλεόραση! Μια βραδιά καλλιτεχνικής ανατροπής με μουσικές κόντρες που ξεκινά εντυπωσιακά, με 40 μουσικούς της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας να συμπράττουν μαζί της στο «Θεός αν είναι».
Η Πάολα συνυπάρχει καλλιτεχνικά με τον μοναδικό Γιώργο Κατσαρό που τη συνοδευει με το σαξόφωνό του, με την Πίτσα Παπαδοπούλου σε ένα απίστευτο ντουέτο και όχι μόνο δύο κορυφαίων λαϊκών φωνών, αλλά και με τον Θανάση Βασιλόπουλο και τον μαγικό ήχο του κλαρίνου του. Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και δώδεκα μαθητές του, σολίστ του μπουζουκιού, ερμηνεύουν λαϊκές επιτυχίες και ο Χρήστος Δάντης με πιο ροκ διάθεση, μας χαρίζει ξεχωριστές στιγμές.
Την παρέα συμπληρώνουν και οι: Κωνσταντίνος Ρήγος, Φανή Χαλκιά, Ζέτα Δούκα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Ευθύμης Ζησάκης (τραγουδούν επίσης αγαπημένα λαϊκά κομμάτια), Μάνος Ιωάννου, Νίκος Αναδιώτης, Μαρία Κορινθίου, Ιβάν Σβιτάιλο, Τόνια Σωτηροπούλου, Πηνελόπη Πλάκα, Αγγελική Δαλιάνη, Παύλος Παπαδημητρίου, Κατερίνα Δημητρόγλου, Ορφέας Παπαδόπουλος, Νίκη Λάμη, Δανάη Μεϊδάνη, Τζένη Μελιτά και ο Άκης Δείξιμος που ξεσηκώνει με τα τραγούδια του.

22.30| ΕΡΤ2
Σε μαγνητοσκόπηση η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής ρχήστρας και της Χορωδίας της ΕΡΤ, από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σολίστ: Μίνα Πολυχρόνου – σοπράνο. Μαργαρίτα Συγγενιώτου – μέτζο σοπράνο. Διεύθυνση χορωδίας: Δημήτρης Κτιστάκης. Μουσική διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης.

24.00|ΕΡΤ2
Στην Υγειά μας ρε Παιδιά

Από το αρχείο της ΕΡΤ, ανασύρεται μια ξεχωριστή εκπμπή με τον Γιάννη Μπέζο. Την παρέα, που κινείται σε κλίμα και διάθεση εορταστική, αποτελούν εκλεκτοί τραγουδιστές και ηθοποιοί.

24.00|ANT1
Teatro Music Hall: Πάολα – Αργυρός – Φουρέιρα (Μ)

01:45|ALPHA

Mad Secret Concert – Stavento

03:15|ALPHA
Βοτανικός: Αντύπας – Ελεάνα Παπαϊωάννου

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/12 (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ)

10.00|ΕΡΤ3
Σε α΄προβολή η συναυλία «Ο Hengelbrock διευθύνει Μπαχ και Μέντελσον». O Thomas Hengelbrock και η Ορχήστρα του Παρισιού συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν ένα από τα πιο λαμπρά έργα της ευρωπαϊκής εκκλησιαστικής μουσικής: Magnificant του Μπαχ. Η συναυλία περιλαμβάνει, επίσης, δύο θρησκευτικά έργα του Μέντελσον. Πρόκειται για μία συμπαραγωγή: CLC Productions, Orchestre de Paris και UNITEL CLASSICA σε συνεργασία με την ARTE France και την υποστήριξη του CNC (2015).

11.30|ΕΡΤ1
Στις 11:30 θα μεταδοθεί το κονσέρτο παραγωγής 2014, «Χριστούγεννα στη Βιέννη», μια εκδήλωση-θεσμός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Κρατικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Αυστρίας (ORF). Η Ρωσίδα σοπράνο Νατάλια Ουσάκοβα, η Βουλγάρα mezzo soprano Βασιλίνα Καζαρόβα και ο Πολωνός βαρύτονος Άρτουρ Ρουτσίνσκι, ενώνουν τις φωνές τους στο ατμοσφαιρικό αυτό κονσέρτο, υπό τη διεύθυνση του Sascha Goetzel.

13.00|ΕΡΤ2
«Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά»
Μέσα από την εκπομπή ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος παρέα με τους καλεσμένους του, θα μας ερμηνεύσει τα μηνύματα των σημαντικότερων γιορτινών ταινιών, θα επιλέξει τις καλύτερες παιδικές, ελληνικές και ξένες ταινίες που αξίζει να δούμε τις γιορτινές μέρες στους κινηματογράφους (αλλά και σε Home Video), θα συναντήσει στο Λονδίνο τον πρωταγωνιστή της αγαπημένης χριστουγεννιάτικης ταινίας «Gremlins», Ζακ Γκαλίγκαν (Zach Galligan), και θα κάνει μία σύντομη παρουσίαση των ταινιών που αξίζει να περιμένουμε το 2017.

13.00|ΕΡΤ1
Το Αλάτι της Γης

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΡΩΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ – ΚΑΛΑΝΤΑ, ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ
Το χριστουγεννιάτικο «Αλάτι της Γης», καθώς και το μεσημέρι των Χριστουγέννων 25 είναι αφιερωμένο σε κάλαντα και γιορταστικά τραγούδια και χορούς που θα μας ταξιδέψουν από τη Θράκη στα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας. Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, επίτιμος καλεσμένος είναι ο κορυφαίος ερμηνευτής, δάσκαλος και ερευνητής της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, ο Χρόνης Αηδονίδης. Συμπράττει με μια μεγάλη μουσική παρέα από Θρακιώτες, ψάλλοντας τα τοπικά κάλαντα, για να περάσουμε στον κύκλο του χορού στους ρυθμούς του θρακιώτικου ζωναράδικου, του συγκαθιστού, του μαντηλάτου και του ξέσυρτου χορού.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Δημούδης (τραγούδι-ούτι), Κώστας Φόρτσας (κλαρίνο-καβάλι-γκάιντα), Κώστας Κίκιλης (βιολί), Πάνος Κωνσταντινίδης (ακορντεόν), Δημήτρης Αρβανίτης (λύρα), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Μανώλης Δημούδης (κρουστά). Χορεύουν μέλη από το τμήμα θρακιώτικης παράδοσης στο Καλλιτεχνικό Eργαστήρι Μελισσίων (υπεύθυνη: Ελένη Φιλιππίδου).
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, ταξιδεύουμε από τη Θράκη στην Ήπειρο, την Κρήτη και τα Επτάνησα, για να καταλήξουμε στα Ελληνόφωνα χωριά της περιοχής του Σαλέντο στην Κάτω Ιταλία. Στην παρέα προστίθεται το συγκρότημα ENCARDIA, μαζί με μια μεγάλη ομάδα από φίλους του

17.30|ΕΡΤ2
Στις 17:30, οι τηλεθεατές θα απολαύσουν στο χριστουγεννιάτικο «ART WEEK» με τη Λένα Αρώνη, ένα εορταστικό επεισόδιο με καλεσμένους τους Γιώργο Νταλάρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Κότσιρα, Γιάννη Ζουγανέλη, Ελένη Ράντου και Σταμάτη Φασουλή.

21.30|ΕΡΤ3
Συναυλία Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

Σε α΄ προβολή η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με έργα της κινηματογραφικής μουσικής, που δόθηκε τον Νοέμβριο του 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Περιλαμβάνονται έργα από ταινίες όπως, «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», «Η Λίστα του Σίντλερ», «Το Κόκκινο Βιολί», «Argo», «Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», «Χάρι Πότερ», που συνέθεσαν οι ειδικοί του είδους Howard Shore, John Williams, John Corigliano και ο ελληνικής καταγωγής Alexandre Desplat. Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο Γάλλος μαέστρος Martin Lebel. Σολίστ είναι ο βιολονίστας Ανδρέας Παπανικολάου. Η σκηνοθεσία είναι του Τηλέμαχου Κοεμτζόπουλου, η διεύθυνση παραγωγής του Θέμη Μαυροπεραστή και το μοντάζ της Αναστασίας Δασκαλάκη.

24.00|ΕΡΤ2
Στην Υγειά μας ρε Παιδιά

Μια ξεχωριστή βραδιά με τους Δημήτρη Μπάση, Μελίνα Ασλανίδου και Χαράλαμπο Γαργανουράκη, που ερμηνεύουν διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες και όχι μόνο…

00.45|ΕΡΤ3
Spirits of Mozart

Σε α΄ προβολή η συναυλία «Στο πνεύμα του Μότσαρτ». Εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο της ποπ, τζαζ και κλασικής μουσικής ερμηνεύουν συνθέσεις του Μότσαρτ στην προσωπική μουσική γλώσσα τους. Ερμηνευτές όπως η τραγουδίστρια Dee Dee Bridgewater, ο νεαρός βιολονίστας Benjamin Schmid με συγκρότημα τζαζ και ορχήστρα, ο τραγουδιστής- φλαουτίστας Ian Anderson των Jethro Tull και άλλοι καλλιτέχνες αποδίδουν με τον δικό τους τρόπο έργα του μεγάλου δημιουργού. Η παραγωγή είναι των EuroArtsMusic International, ORF, Wiener Mozartzahr (2006).

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/12

08:00|ΕΡΤ3
Παράσταση μπαλέτου «Ορατόριο των Χριστουγέννων του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ» (Christmas Oratorio- Ballet by John Neumeier), συμπαραγωγής BFMI, ZDF, Arte σε συνεργασία με το Hamburg Ballet, 2015.

10.50|ΕΡΤ1
Μουσικό πρόγραμμα γερμανικής παραγωγής «Μια Χριστουγεννιάικη Ισττορία»

Μουσικές επιλογές από τον 14ο έως τον 19ο αιώνα, τις οποίες επιμελήθηκε ο Βέλγος μαέστρος και ιστορικός Τέχνης Paul Van Nevel με τη χορωδία του Huelgas Ensemble.

13:00|ΕΡΤ1
Μουσική παράσταση

Σε μαγνητοσκόπηση τη μουσική παράσταση που παρουσίασαν η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα στο «Passport – Κεραμεικός».

entertainment.in.gr

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024