Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτρος Φιλιππίδης ή αλλοιώς Λάκης ο γλυκούλης

Πέτρος Φιλιππίδης ή αλλοιώς Λάκης ο γλυκούλης

Ο αξιόλογος κωμικός ηθοποιός απολαμβάνει φέτος την απόλυτη επιτυχία στην κωμική σειρά του Mega, σαν «Λάκης ο γλυκούλης», στο θέατρο σαν «Μπακαλόγατος» και στον κινηματογράφο ενσαρκώνοντας τον «Ηλία του 16ου». Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1986 αποφοίτησε από τη Σχολή Θεάτρου Τέχνης (Κάρολου Κούν), έχει ακόμα σπουδάσει σκηνοθεσία στην Σχολή Σταυράκου καθώς επίσης κρουστά […]

Ο αξιόλογος κωμικός ηθοποιός απολαμβάνει φέτος την απόλυτη επιτυχία στην κωμική σειρά του Mega, σαν «Λάκης ο γλυκούλης», στο θέατρο σαν «Μπακαλόγατος» και στον κινηματογράφο ενσαρκώνοντας τον «Ηλία του 16ου».
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1986 αποφοίτησε από τη Σχολή Θεάτρου Τέχνης (Κάρολου Κούν), έχει ακόμα σπουδάσει σκηνοθεσία στην Σχολή Σταυράκου καθώς επίσης κρουστά και θεωρία μουσικής στο Ωδείο Αθηνών.

Από το πρώτο έτος της φοίτησης του στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης και μέχρι το 1988, πήρε μέρος σε πολλές παραστάσεις αρχαίου δράματος όπως «ΙΠΠΕΙΣ» (σκην. Γ. Λαζάνη), «ΑΧΑΡΝΗΣ», «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ», «ΟΡΝΙΘΕΣ», «ΠΕΡΣΕΣ», «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ», «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗ» (σκην. Κάρολου Κούν).

Συμμετείχε ακόμα στις παραστάσεις «Ο Βασιλείας Ριχάρδος ο Γ’», «Λευκή Απεργία», «Γκλορίνια», «Θεϊκά Λόγια», «Πραβάντα». Το διάστημα 1988-1990 συνεργάστηκε με το θίασο «Εποχής» του Βασίλη Παπαβασιλείου στις παραστάσεις «ΠΙΣΤΗ, ΑΓΑΠΗ, ΕΛΠΙΔΑ» και «ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ» Στην συνέχεια συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους του ελεύθερου θεάτρου στις παραστάσεις : «Είπαν του ψηλού να τρέξει» (σκην. Δ. Χρονοπούλου), «Στο τσακ» (σκην. Π. Οικονοπούλου), «Πάνω κάτω» (σκην. Γ. Κιμούλη ), «Πόθεν αίσχος» (σκην. Γ. Κιμούλη) , «Πακέτο Ντε Λόρδα» (σκην. Π. Κοντογιαννιδη), «Αταίριαστο Ζευγάρι» (σκην. Δ. Χρονοπούλου), «Τα νεύρα μου τα χάπια μου και ένα ταξί να φύγω» (σκην. Μ. Μανουσάκη), «Ξενοδοχείο ο Παράδεισος» (σκην. Κ. Καζάκου) «Μαύρη κωμωδία» (σκην. Κ. Καζάκου), «LOOT» (σκην. Γ. Μιχαλακόπουλου) «Περιμένοντας τον Γκοντό» (σκην. Γ. Ιορδανίδη), «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» (σκην. Κ. Τσιάνου), «Βάτραχοι» (σκην. Κ. Τσιάνου), «Όρνιθες» (σκην. Κ. Τσιάνου), «Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο» (σκην. Σ. Φασουλή), , «Ηλίθιοι» (Π. Φιλιππίδη), «Σπασμένη στάμνα» (σκην. Γ. Ρήγα), «Ταραντέλα» (σκην. Γ. Αρμένης). Το καλοκαίρι του 1996 έπαιξε το ρόλο του τρελού στην παράσταση «Βασιλιάς Λήρ» (σκην. Κ. Καζάκου). Έχει πάρει μέρος πολλές φορές στο «Θέατρο της Δευτέρα» της ΕΤ1 έχει πάρει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως : «Ομιλείτε Ελληνικά», «Οι αυθαίρετοι», «Οι απαράδεκτοι», «Όχι τα νέα του ΑΝΤ1», «Ιστορίες χωρίς δάκρυα», «Ανατομία ενός εγκλήματος», «Της Ελλάδος τα παιδιά και πολλά άλλα. Έχει πρωταγωνιστήσει στις επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές «Χάι Ρόκ», «Ο Πέτρος και τα κορίτσια του», «Σε λα βι», «Το κλειδί», «Οι Διαπλεκόμενοι», «Οι Δρουσουλίτες» και «Εκπαιδεύοντας τον Μπάμπη». Είναι αφηγητής στην διεθνή δισκογραφική παραγωγή του παραμυθιού «Ο Πέτρος και ο λύκος» έχει γράψει το «Ελεφαντάκι Μπαμπάρ», «Τα όργανα της ορχήστρας» και «Το καρναβάλι των ζώων». Έχει ακόμα μεταγλωττίσει την φωνή του Musu στην κινηματογραφική ταινία της «Mulan».

Επίσης την φωνή του Sid στην κινηματογραφική ταινία «Ice Age». Έχει πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική ταινία του Νίκου Ζαπατίνα «Εφάπαξ». Έχει παρουσιάσει τα τηλεπαιχνίδια «Remote Control»και «Τηλετζόκερ»του ΟΠΑΠ.

Μακρά είναι και η συνεργασία με το ραδιόφωνο σε πολλές εκπομπές όπως «Δύο βούρλα και μισά» ΑΝΤ1 και «Οι κουμπάροι» Flash 9,61.

Για δύο συνεχόμενα έτη υπήρξε δάσκαλος υποκριτικής στο θεατρικό Εργαστήρι του Κ. Καζάκου.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024