Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mamma Mia: Τα διαχρονικά τραγούδια των ABBA μέσα από καθηλωτικές φωνές

Mamma Mia: Τα διαχρονικά τραγούδια των ABBA μέσα από καθηλωτικές φωνές

Ελισάβετ Σταμοπούλου Δεν σταματά να υπενθυμίζει το λόγο που εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο. Το Mamma Mia! δικαίως έχει «κλέψει» εκατομμύρια καρδιές ανά τον κόσμο, με την αξιομνημόνευτη μουσική του να «στολίζουν» τα διαχρονικά τραγούδια των ABBA. Δυναμική πρεμιέρα έκανε την Πέμπτη στο Badminton, όπου ανεβαίνει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Το αξεπέραστο μιούζικαλ βρίσκεται στη σκηνή […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Δεν σταματά να υπενθυμίζει το λόγο που εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο. Το Mamma Mia! δικαίως έχει «κλέψει» εκατομμύρια καρδιές ανά τον κόσμο, με την αξιομνημόνευτη μουσική του να «στολίζουν» τα διαχρονικά τραγούδια των ABBA. Δυναμική πρεμιέρα έκανε την Πέμπτη στο Badminton, όπου ανεβαίνει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Το αξεπέραστο μιούζικαλ βρίσκεται στη σκηνή με την παραγωγή του West End του Λονδίνου.

Οι φωνές των ηθοποιών καθηλώνουν ανασύροντας μνήμες του παρελθόντος και χρωματίζοντας την ατμόσφαιρα με συγκίνηση. Η πρωταγωνίστρια της παράστασης, Σάρα Πόιζερ στο ρόλο της Ντόνα, αιχμαλωτίζει τα βλέμματα με τον ήχο της φωνής της και την προσεγμένη της κίνηση.

Τα ευρηματικά σκηνικά σε συνδυασμό με τις χορογραφίες ανταποκρίνονται στη μεγαλοπρέπεια του Mamma Mia!, με το ελληνικό νησιώτικο στοιχείο να είναι εμφανές. Τραπέζια και καρέκλες που θυμίζουν ταβέρνα με φόντο το μπλε και άσπρο χρώμα των σπιτιών.

Δεν θα μπορούσε να μη γίνει μνεία στην Ελλάδα και στο ούζο, αφού η ιστορία εκτυλίσσεται σε ελληνικό νησί. Την παραμονή του γάμου της, μια κόρη αποφασίζει να ανακαλύψει την ταυτότητα του πατέρα της, και η αναζήτησή της έχει ως αποτέλεσμα να φέρει πίσω στο νησί που επισκέφτηκαν πριν 20 χρόνια, τρεις άντρες από το παρελθόν της μητέρας της, τους τρεις πιθανούς μπαμπάδες της.

Το θλιβερό στοιχείο της αναζήτησης «μπλέκεται» με κωμικές καταστάσεις γεννώντας γέλιο και συγκίνηση. Η Σάρα Πόιζερ μπαίνει με απόλυτη επιτυχία στη ψυχοσύνθεση της δυνατής μητέρας που μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί και που έρχεται αντιμέτωπη με ανησυχίες και προβληματισμούς.

«Μπορώ να συσχετίσω τον εαυτό μου με την Ντόνα. Είναι μια περίεργη φιγούρα. Σκληρή, αλλά ευάλωτη, ασταθής, αλλά λογική», είχε αναφέρει για το ρόλο της στο in.gr.

Είχε παραδεχτεί ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την ερμηνεία της Μέριλ Στριπ, στην κινηματογραφική μεταφορά του Mama Mia! τo 2008, και πως παρακολουθώντας την «έκλεψε» κάποιες ιδέες.

Το ασυνήθιστο εκείνο στοιχείο της παράστασης θέλει την πρωταγωνίστρια να παντρεύεται στο σανίδι τον αληθινό σύζυγό της. «Δεν μπορώ να φανταστώ την παράσταση χωρίς αυτόν και το να τον παντρεύομαι κάθε βράδυ είναι υπέροχο και σουρεαλιστικό», είχε σχολιάσει για το γεγονός αυτό η κ. Πόιζερ.

Μιλώντας για τους Έλληνες, μια που το ελληνικό στοιχείο ενυπάρχει στο έργο, είχε αναφέρει ότι εργάζονται σκληρά, «αλλά τους αρέσει και να διασκεδάζουν. Ο πολιτισμός κι η ιστορία της χώρας είναι εντυπωσιακά στοιχεία καθώς έχουν σχηματίσει το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής κουλτούρας».

Συνολικά, η παράσταση φέρει τον αέρα εκείνο της υπερπαραγωγής επιβεβαιώνοντας την παντοδυναμία του θρυλικού Mamma Mia!. Μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση αναδύεται η ομορφιά του παρελθόντος όπως και μια ξεχασμένη εποχή, μια εποχή που δεν αφήνει έξω από τις «αποσκευές» της τα κομμάτια των ABBA. Έτσι, η ερμηνεία των τραγουδιών από αξιόλογες φωνές αναδεικνύεται ως το μεγάλο ατού του έργου.

Πληροφορίες

Μουσική/ στίχοι: Benny Andersson και Björn Ulvaeus
Κείμενο: Catherine Johnson
Σκηνοθεσία: Phyllida Lloyd
Χορογραφίες: Anthony Van Laast
Σχεδιασμόςπαραγωγής: Mark Thompson
Σχεδιασμόςφώτων: Howard Harrison
Σχεδιασμόςήχου: Andrew Bruce & Bobby Aitken
Μουσική επιμέλεια, επιπλέον υλικό και ενορχηστρώσεις: MartinKoch

ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON (5 – 15 Νοεμβρίου 2015)
Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων:
Πέμπτη 5/11 – 20:30
Παρασκευή 6/11 16.30, 20:30
Σάββατο 7/11 16:30, 20:30
Κυριακή 08/11 16:30, 20:30
Δευτέρα 09/11 – 20:30
Τετάρτη 11/11 – 20:30
Πέμπτη 12/11 – 20:30
Παρασκευή 13/11 – 20:30
Σάββατο 14/11 16:30, 20:30
Κυριακή 15/11 16:30, 20:30

Τιμές εισιτηρίων:
Ε ΖΩΝΗ: 20 ευρώ (φοιτητικό/ ανέργων 15 ευρώ)
Δ ΖΩΝΗ: 30 ευρώ
Γ ΖΩΝΗ: 45 ευρώ
Β ΖΩΝΗ: 55 ευρώ
Α ΖΩΝΗ: 65 ευρώ
VIP: 70 ευρώ
Τις καθημερινές τα εισιτήρια έχουν έκπτωση 5€ σε όλες τις ζώνες

entertainment.in.gr

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024