Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεράσιμος Ανδρεάτος: Καταφύγιο και διέξοδος για όλους μας η Τέχνη

Γεράσιμος Ανδρεάτος: Καταφύγιο και διέξοδος για όλους μας η Τέχνη

...

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Για ακόμα μια Παρασκευή, 20/01, ο πάντοτε συνεπής στις καλλιτεχνικές επιλογές του, Γεράσιμος Ανδρεάτος από τη σκηνή της Σφίγγας θα ερμηνεύσει τραγούδια τα οποία υπήρξαν σταθμοί στην καριέρα του από τη συνεργασία του με σημαντικούς συνθέτες όπως ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Άκης Πάνου, ο Παντελής Θαλασσινός και άλλοι καθώς και διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες.

«Θα χαρακτήριζα το πρόγραμμά μου ψυχαγωγικό, διασκεδαστικό και πλούσιο συναισθηματικά. Δίνω σημασία στη δημιουργία συναισθημάτων από κοινού με τον κόσμο».

Πώς θα χαρακτηρίζατε το πρόγραμμα που παρουσιάζετε κάθε φορά επί σκηνής; Μιλάμε για ένα πρόγραμμα ψυχαγωγικό, ακρόασης, ένα πρόγραμμα που επιθυμείτε να περιλαμβάνει όλη την παλέτα των συναισθημάτων;
«Θα χαρακτήριζα το πρόγραμμά μου ψυχαγωγικό, διασκεδαστικό και πλούσιο συναισθηματικά. Δίνω σημασία στη δημιουργία συναισθημάτων από κοινού με τον κόσμο».

H Tέχνη αποτελεί μια μορφή διεξόδου, ένα καταφύγιο για τον καλλιτέχνη, η ίδια η Τέχνη που βρίσκει διεξόδους;
«Μέσα από τα τραγούδια προσπαθώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Ζητούμενο είναι να εκφρασθούν μαζί μου όσο περισσότεροι ακροατές. Είναι καταφύγιο και διέξοδος για όλους μας».

Ποιες οι δικές σας αξίες που καμιά κρίση δεν μπορεί να γκρεμίσει και ποια τα δικά σας εύσημα που δεν είναι δυνατό να σας τα πάρει κάποιος;
«H αγάπη, η ειλικρίνεια και η θετικότητα».

Θεωρείτε πως ξαναγυρίζουμε στην εποχή που την πραγματική γνώμη για έναν καλλιτέχνη την έχει το κοινό;
«Πιστεύω πως μπήκαμε σε μια καινούργια εποχή που ο πολύ καλός και ο επίμονος χειρισμός των διαδικτυακών μέσων επηρεάζει τις μάζες. Υπάρχουν πολύ επιτυχημένοι νέοι καλλιτέχνες με μεγάλο κοινό που μπορεί εμείς να αγνοούμε. Έχουν ανοίξει νέοι δρόμοι επικοινωνίας. Θα ανησυχούσα αν αυτοί οι δρόμοι μας οδηγούσαν μακριά από την αλήθεια, τα συναισθήματα και την ανθρωπιά μας».

Ποια πράγματα έχετε απομυθοποιήσει;
«Για να πας μπροστά σε αυτό το επάγγελμα (;) δεν αρκεί το ταλέντο. Πρέπει να είσαι πολύ καλός «έμπορος» του εαυτού σου και να δημιουργείς έξυπνες και ανταποδοτικές συμμαχίες. Δυστυχώς έχω συναντήσει καλλιτέχνες με μεγάλο καλλιτεχνικό ήθος που δεν υποστηρίζεται όμως και από τον χαρακτήρα τους».

Για τη φήμη, την αναγνωρισιμότητα, τα φώτα, το χειροκρότημα και το τίμημα όλων αυτών ο λόγος… Το έχετε πληρώσει;
«Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που μπορώ και απολαμβάνω την αγάπη και τα χειροκροτήματα του κοινού. Για να μην βρεθείς άδειος και δυστυχισμένος πρέπει να έχεις στο μυαλό ότι αυτά δεν σου ανήκουν αλλά κερδίζονται τις στιγμές που προσπαθείς να δώσεις το κάτι παραπάνω μέσα από την τέχνη σου».

Θα παραλληλίζατε τη σχέση ενός καλλιτέχνη με το κοινό του με εκείνη ενός ερωτικού ζευγαριού που μετρά χρόνια συμβίωσης; Θα θέλατε να μας περιγράψετε τη δική σας σχέση με το κοινό;
«Έχω πολλούς φίλους από παλιά και είναι πολύ ωραίο που με ακολουθούν και μεγαλώνουμε μαζί. Με συγκινεί ιδιαίτερα όταν βλέπω καινούργια πρόσωπα και χαίρομαι όταν περνούν καλά. Όσο εγωιστικό κι αν ακούγεται, θα ήθελα να έχω μια θέση στην καρδια των ακροατών μου».

Τις Παρασκευές 13 και 20 Ιανουαρίου βρίσκεστε στη μουσική σκηνή Σφίγγα μαζί με την Επιστήμη Κάμπου…
«Με την πολύ καλή νέα τραγουδίστρια Επιστήμη Κάμπου παρουσιάζουμε στη «Σφίγγα» ένα πολύ φρέσκο πρόγραμμα με τραγούδια σύγχρονα, δικά μου και παλαιότερα δεμένα πολύ αρμονικά και με πολύ κέφι».

entertainment.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024