Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Παν»: Δείτε νέες σκηνές από το μαγικό ταξίδι στη «Χώρα του Ποτέ»

«Παν»: Δείτε νέες σκηνές από το μαγικό ταξίδι στη «Χώρα του Ποτέ»

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση Παρόλο που ο χαρακτήρας του Πίτερ Παν δημιουργήθηκε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, ο Πίτερ Παν του 2015, αποτελεί μία ολοκληρωτικά νέα εκδοχή της ιστορίας που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε. Έχοντας ως βάση και έμπνευση το κλασικό παραμύθι του συγγραφέα Τζ. Μ. Μπάρι, ο σκηνοθέτης Τζο Ράιτ «αγκαλιάζει» με το δικό […]

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Παρόλο που ο χαρακτήρας του Πίτερ Παν δημιουργήθηκε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, ο Πίτερ Παν του 2015, αποτελεί μία ολοκληρωτικά νέα εκδοχή της ιστορίας που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε.

Έχοντας ως βάση και έμπνευση το κλασικό παραμύθι του συγγραφέα Τζ. Μ. Μπάρι, ο σκηνοθέτης Τζο Ράιτ «αγκαλιάζει» με το δικό του μοναδικό τρόπο την απόκοσμη αίσθηση που αναδύεται από το αρχικό βιβλίο.

Προσφέροντας μια φρέσκια ματιά στο origin των κλασικών χαρακτήρων που δημιουργήθηκαν από τον Τζ. Μ. Μπάρι, η ταινία ακολουθεί την ιστορία ενός ορφανού αγοριού που θα παρασυρθεί στη μαγική Χώρα του Ποτέ. Εκεί θα γνωρίσει τη σημασία της διασκέδασης αλλά και του κινδύνου και τελικά θα ανακαλύψει το πεπρωμένο του – για να γίνει ο ήρωας που θα μείνει για πάντα γνωστός ως Πίτερ Παν.

Για να δημιουργήσει την ταινία που οραματίστηκε, ο Ράιτ επέλεξε να «χτίσει» ένα μεγάλο μέρος του κόσμου του Παν σε τεράστια σετ, ενισχύοντας το ρεαλισμό και προσφέροντας στους ηθοποιούς του την ευκαιρία να ζήσουν και να παίξουν σ’ έναν παιδικό ονειρικό κόσμο, καθ όλη η διάρκεια των γυρισμάτων.

Για τον Ράιτ ένα από τα highlights της ταινίας ήταν η συμμετοχή του παγκοσμίου κλάσης ντράμερ της τζαζ Τόνι Άλεν, ο οποίος ήρθε για πραγματοποιήσει ένα σόλο που θα «συνόδευε» τη μάχη μεταξύ του Χουκ και του Κουαχού. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στις σκηνές στο Δεντροχωριό, μια βραζιλιάνικη μπάντα τυμπανιστών παίζει ένα ενδιαφέρον μείγμα αφρικάνικης και βραζιλιάνικης μουσικής, συνοδευόμενη από μία Αφρικανική Παιδική Χορωδία, αποτελούμενη από παιδιά από την Ουγκάντα. Τα παιδιά αυτά ταξιδεύουν τον κόσμο δίνοντας συναυλίες και συγκεντρώνοντας χρήματα για να χρηματοδοτήσουν τις προσπάθειες εκπαίδευσης και ανακούφισης των παιδιών της Αφρικής που πλήττονται από τη φτώχεια και τις ασθένειες.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο υποψήφιος για Όσκαρ Χιου Τζάκμαν («Les Misérables») ως ο Μαυρογένης, ο Γκάρετ Χέντλαντ («Inside Llewyn Davis») ως ο Χουκ, η υποψήφια για Όσκαρ Ρούνεϊ Μάρα («The Girl With the Dragon Tattoo») ως η Τάιγκερ Λίλυ, ο Αντίλ Ακτάρ («The Dictator») ως ο Σμι, η Αμάντα Σέιφριντ («Les Miserables»), στο ρόλο της Μέρι και ο πρωτοεμφανιζόμενος Λίβαϊ Μίλερ ως ο Πίτερ. Στη σκηνοθεσία συναντούμε τον Τζό Ράιτ, σκηνοθέτη της «Εξιλέωσης» και της «Άννα Καρένινα».

Η ταινία «Παν» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Οκτωβρίου, σε 2D, 3D και μεταγλωττισμένη από την Tanweer.

  • H ταινία αποτελεί τη δεύτερη κινηματογραφική συνάντηση του Hugh Jackman και της Amanda Seyfried’s. Η πρώτη ήταν στην ταινία Les Miserables.
  • Για να βρουν το σωστό ηθοποιό που θα ενσάρκωνε το ρόλο του Peter Pan, οι συντελεστές είδαν χιλιάδες παιδιά σε Μεγάλη Βρετανία, Η.Π.Α., Καναδά και Αυστραλία
  • Οι Devery Jacobs, Lupita Nyong’o και Adele Exarchopoulos πέρασαν επίσης από οντισιόν για το ρόλο της Tiger Lily
  • O σκηνοθέτης Joe Wright έχει δηλώσει αρκετές φορές πως αυτή την ταινία την κάνει για τον 3χρονο γιο του, Zubin
  • O ρόλος του Μαυρογένη είχε προταθεί στον Javier Bardem
  • Oι γονείς του Wright είχαν θέατρο με μαριονέτες, για αυτό το λόγο ο ίδιος θεωρεί την ταινία μια ευκαιρία να ξαναζήσει την αγνή φαντασία των παιδικών του χρόνων
  • Ο πρωτοεμφανιζόμενος Levi Miller είχε βραβευτεί στην ηλικία των 5 ετών υποδυόμενος τον Peter Pan

entertainment.in.gr

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024