Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Jenifer Lopez - Aποκλειστική συνέντευξη στο in.gr

Jenifer Lopez – Aποκλειστική συνέντευξη στο in.gr

Χρειάζεται κουράγιο για τη λαμπερή σταρ Jennifer Lopez να αναλάβει την παραγωγή του «Bordertown» και παράλληλα να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία που καταγγέλλει την αποτρόπαια σφαγή γυναικών κάθε μέρα στο Juarez , στα σύνορα του Μεξικό με τις ΗΠΑ. Μονάχα ωστόσο μια σταρ του δικού της βεληνεκούς θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει και να προωθήσει μια […]

Χρειάζεται κουράγιο για τη λαμπερή σταρ Jennifer Lopez να αναλάβει την παραγωγή του «Bordertown» και παράλληλα να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία που καταγγέλλει την αποτρόπαια σφαγή γυναικών κάθε μέρα στο Juarez , στα σύνορα του Μεξικό με τις ΗΠΑ. Μονάχα ωστόσο μια σταρ του δικού της βεληνεκούς θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει και να προωθήσει μια τέτοια ταινία.

Στις 14 Φεβρουαρίου της απονεμήθηκε επίσης το βραβείο «Artists For Amnesty» από την Διεθνή Αμνηστία. Η ταινία που ήταν υποψήφια για την Χρυσή Aρκτο της «Berlinale», θα προβληθεί σε ειδική προβολή στην «BERLINALE IN ATHENS 2007».

Πότε ακούσατε για πρώτη φορά για την ταινία που ετοίμαζε ο Gregory Nava και ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση στο σενάριο;

Jennifer Lopez: O Gregory είχε γράψει το σενάριο από το 1997 και μου το έδωσε την επόμενη χρονιά. Όταν ανακάλυψα αυτό που συνέβαινε στο Juarez , σοκαρίστηκα και παθιάστηκα με την ιδέα αυτής της ταινίας. Δέχτηκα αμέσως να κάνω αυτή την ταινία, αλλά δυστυχώς ο Gregory δεν μπορούσε να την ενισχύσει οικονομικά και έτσι χρειάστηκε να την αναβάλει μέχρι σήμερα. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως συνέβαινε κάτι τέτοιο. Ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω ότι μπορούσα για να ευαισθητοποίησώ την κοινή γνώμη για αυτούς τους φόνους. Έτσι συνεργάστηκα στενά με την Barbara Martinez Jitner , που είναι η διευθύντρια παραγωγής της ταινίας: πριν λίγα χρόνια είχε επισκεφθεί τα «maquiladoras» (εργοστάσια στο Juarez στα οποία οι γυναίκες είναι σκλάβες και υποαπασχολούνται ενώ έρχονται αντιμέτωπες και με τους βιαστές / δολοφόνους τους.), μεταμφιεσμένη σαν εργάτρια, θέλοντας να μελετήσει την κατάσταση από μέσα, και η εμπειρία της ενέπνευσε μια σχετική σκηνή στην ταινία, όπου και ο χαρακτήρας που υποδύομαι, η Lauren, κάνει το ίδιο.

Πως άλλαξε ο ρόλος αυτός την ζωή σας και πως νομίζετε ότι θα επηρεάσει την καριέρα σας;

Jennifer Lopez: Συγκινήθηκα πολύ όταν συνειδητοποίησα για πρώτη φορά αυτό που συνέβαινε εκεί πέρα. Η εμπειρία αυτής της ταινίας άλλαξε πολύ την ζωή μου, όσον αφορά τον τρόπο που σκέφτομαι. Συνήθως δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό στην δουλειά σου και έρχεσαι αντιμέτωπη με επιλογές του στιλ: «να κάνω αυτή την κωμωδία στην συνέχεια ή όχι;» ώσπου ανακαλύπτεις ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει εκεί έξω και αυτό σε αλλάζει ριζικά. Ο καθένας είχε και μια διαφορετική γνώμη για αυτήν την ταινία και συνήθως με συμβούλευαν «Δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνεις αυτήν την ταινία τώρα, Jennifer» αλλά απαντούσα απλώς » Νομίζω πως πρέπει να γίνει»

Πως προετοιμάστηκες για αυτόν τον δύσκολο ρόλο;

Jennifer Lopez: Είχα συνεργαστεί ξανά με τον Gregory Nava δυο φορές πριν από αυτήν την ταινία: στο ντεμπούτο μου με το έργο Mi Familia (1995) και με την πρώτη μου επιτυχία το Selena (1997). Έτσι ήταν φυσικό να με επιλέξει για τον ρόλο της Lauren , της γενναίας Αμερικανίδας δημοσιογράφου που προσπαθεί να αποκαλύψει τις κτηνωδίες στο Juarez και να σώσει την νεαρή Eva, η οποία επέζησε από την βία και τώρα ταυτόχρονα καταζητείται από αυτήν. Όταν ξεκίνησα να κάνω το Bordertown ένιωσα πως αυτό ήταν τόσο σημαντικό που γινόταν ολοένα και πιο πραγματικό όσο προχωρούσα, έγινε κομμάτι της ζωής μου.

Η ταινία θέτει ακόμα το ζήτημα του πως κατασκευάζονται τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά όπως οι μηχανές και τα κομπιούτερ. Σήμερα υπάρχει ευαισθησία σε αυτό το θέμα και ακόμα κι ο κόσμος της μόδας εγγυάται δίκαιες πρακτικές και μισθούς. Η δική σας εταιρεία ρούχων;

Jennifer Lopez: Όταν δημιούργησα τη δική μου εταιρεία ρούχων με την επωνυμία Jlo από το Jennifer Lopez, ήμουνα σίγουρη ότι δεν θα εμπλέκονταν σε αυτή κανενός είδους παιδική εργασία, και προτίθεμαι να συνεχίσω τις προσπάθειες σε αυτήν την κατεύθυνση.

Χάρη σε αυτήν την ταινία θα συγκεντρώσετε αρκετά χρήματα: πρόκειται να κατασκευάσετε κάποιο ίδρυμα υποστήριξης των γυναικών στο Juarez ή να τις βοηθήσετε με κάποιο τρόπο;

Jennifer Lopez: Σίγουρα είμαι διατεθειμένη να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα. Ο Gregory, η Barbara και εγώ έχουμε αναμειχθεί τώρα με την Διεθνή Αμνηστία και μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.amnestyusa.org/bordertown. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουν όλοι να μάχονται.

* Η Ταινία «Bordertown» θα προβληθεί στο πλαίσιο της 3ης «Berlinale in Athens» που έρχεται στην Αθήνα από τις 19 ως τις 26 Απριλίου, σε μια μεγάλη κινηματογραφική γιορτή με επιλογή από τις καλύτερες ταινίες του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Για περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στο www.berlinaleinathens.gr.

Η ταινία Bordertown θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες από την Σπέντζος Φιλμ.

16/4/07

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024