Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κούγκι» η προεκλογική περίοδος - Οι «δεσμοφύλακες» Καμμένος και Πολάκης ποινικοποιούν την πολιτική ζωή

«Κούγκι» η προεκλογική περίοδος – Οι «δεσμοφύλακες» Καμμένος και Πολάκης ποινικοποιούν την πολιτική ζωή

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο επιβεβαιώθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και από τα tweets του Πάνου Καμμένου, η απίστευτης έκτασης φαρσοκωμωδία που στήθηκε τις τελευταίες ημέρες

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο επιβεβαιώθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και από τα tweets του Πάνου Καμμένου, η απίστευτης έκτασης φαρσοκωμωδία που στήθηκε τις τελευταίες ημέρες. Ο υπουργός Αμυνας και ο πρωθυπουργός θα συναντηθούν πιθανότατα σήμερα για να επιβεβαιώσουν ότι ένας θλιβερός θίασος χρειάζεται δύο για να κρατηθεί στη ζωή. Δύο πρωταγωνιστές και υποβολείς υπουργούς και στελέχη που κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν ότι είναι υπεύθυνοι για τη θλιβερή εικόνα που εμφανίζει η χώρα.
Ωστόσο, μέσα στο Σαββατοκύριακο επιβεβαιώθηκε ακόμη το σχέδιο των κ. Τσίπρα και Καμμένου να οδηγήσουν την Ελλάδα στις εκλογές στήνοντας ένα σκηνικό ακραίας πόλωσης, ένα νέο «βρόμικο 1989», με εκβιασμούς, δικαστές, δικογραφίες να ίπτανται στον αέρα, κατασκευασμένους ενόχους και φυλακίσεις. Η «επιχείρηση χειροπέδες» ξεκίνησε με «λαγούς» τους κυρίους Πολάκης και Καμμένο οι οποίοι μας ανακοίνωσαν ότι θα πάει κόσμος στη φυλακή προκειμένου να κερδίσουν τις εκλογές.

Μια κυνική ομολογία αλλά που δεν θα έπρεπε να εκπλήξει κανέναν. Και τον υπουργό Αμυνας και τον κ. Πολάκη τους έχουμε δει σε χειρότερες παραστάσεις. Τώρα που χάνουν την καρέκλα δεν ορρωδούν προ ουδενός. Αναλαμβάνοντας το ρόλο των «δεσμοφυλάκων» έδωσαν το σήμα για να ξεκινήσει ένα νέο κυνήγι μαγισσών. Επιθέσεις σε πολιτικούς αντιπάλους, ανάσυρση υποθέσεων που έχουν κριθεί (όπως π.χ. η υπόθεση Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ή τα «στημένα» παιχνίδια), στοχοποίηση όσων πάνε κόντρα στην κυβέρνηση και στο τέλος «διείσδυση» της Δικαιοσύνης στην πολιτική.

Ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής

Πολάκης και Καμμένος, σε αγαστή σύμπνοια προανήγγειλαν ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου προκειμένου να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη. Δεν θα διστάσουν, όπως λένε οι πληροφορίες από το δικαστική ρεπορτάζ, να τα βάλουν ακόμη και με … γυναικόπαιδα, σε μια πράξη θρασυδειλίας που δεν έχει ξαναφανεί στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Χωρίς σεβασμό στους θεσμούς και στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, υπουργοί κυβέρνησης που έχει ορκιστεί να υπηρετεί το Σύνταγμα και τους Θεσμούς (άρα και της Δικαιοσύνη), επιλέγουν να κάνουν μια τόσο απροκάλυπτη παρέμβαση.

Βεβαίως, πριν από μερικές ημέρες βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει και αυτός για δικαστήρια και φυλακίσεις προς το τέλος Νοεμβρίου.

Από την άλλη δεν είχαμε ποτέ και υπουργό να μιλά για «δημοσιογραφικό αυνανισμό», ξεχνώντας προφανώς ότι υπάρχει και ο πολιτικός και εκφράζεται ιδιαίτερα έντονα τα τελευταία χρόνια.

Το καραβάνι των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά και όσο να αντέξει, οι Πολάκης και Καμμένος ουρλιάζουν και η ζωή συνεχίζεται. Η fake σύγκρουση αποκαλύφθηκε από τη στιγμή που ο Καμμένος ανακαλύπτει πόσο μεγάλος ηγέτης είναι ο Τσίπρας και πώς θα κερδίσει τις εκλογές. Αποκαλύπτεται και από τα συνεχόμενα «τιτιβίσματα» του υπουργού Αμυνας που απειλεί να τους βάλει όλους στη φυλακή, επιτίθεται στους… αχάριστους που πήγαν απέναντι (εννοεί προφανώς τον Τ. Κουίκ) και στοχοποιεί ξανά όσους τόλμησαν να τα βάλουν μαζί του.

Η στρατηγική χαράχτηκε. Θα πάνε σε εκλογές με «σκληρό ροκ», θα δημιουργήσουν ένα πολιτικό «Κολοσσαίο» και θα ρίξουν στα θηρία όσους περισσότερους μπορούν. Είναι η μόνη ελπίδα για να επιβιώσουν, αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο από τις συνεχόμενες αποτυχίες τους: Στην οικονομία που κινείται σε τεντωμένο σκοινί. Στο Προσφυγικό όπου η Μόρια έχει εξευτελίσει κάθε έννοια ανθρωπισμού. Στα εθνικά θέματα που κατάφερε ένα πρόβλημα της ΠΓΔΜ να το αναγάγει σε μείζον ελληνικό ζήτημα. Στο ίδιο το πολιτικό σκηνικό που έχει ευτελιστεί σε απίστευτο βαθμό με κινήσεις, δηλώσεις και αποφάσεις που δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο.

Με της… φυλακής τα σίδερα προσπαθούν να χειραγωγήσουν τον ελληνικό λαό. Και το χειρότερο: Δείχνουν να θέλουν να ελέγξουν την Δικαιοσύνη και να «καθοδηγήσουν» συγκεκριμένους δικαστές σε συγκεκριμένες αποφάσεις. Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι δικαστές ίδιοι…

Η επόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Όχι γιατί ο Τσίπρας θα «τραβήξει το αυτί» του… συντρόφου Πάνου. Αυτό είναι αστείο, όσο κι αν τα «παπαγαλάκια» του Μαξίμου θα βγάλουν διαρροές για «δυσαρέσκεια» του πρωθυπουργού και για «συστάσεις» στον υπουργό να είναι πιο προσεκτικός. Για την κυβέρνηση προέχει να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός ως ισχυρός ηγέτης που ελέγχει το υπουργικό του συμβούλιο. Ασχέτως αν ο Καμμένος πάτησε κάθε έννοια σεβασμού στην κυβέρνηση, στον πρόεδρό της και στον υπουργό Εξωτερικών καταθέτοντας προσωπική ατζέντα στις ΗΠΑ. Είναι σημαντική γιατί οι εξελίξεις στην ΠΓΔΜ θα κρίνουν και το χρόνο των ελληνικών εκλογών.

Kazan – Kazan

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο, το παιχνιδάκι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο. Μια συμφωνία win – win κάνουν οι Τσίπρας και Καμμένος για να πάνε στις εκλογές ενωμένοι. Συνοδοιπόροι και συνένοχοι μέχρι το τέλος. Ή όπως θα έλεγε ο Ερντογάν kazan – kazan προκειμένου να επιχειρήσουν την πολιτική τους επιβίωση.

Μόνο με ακραία πόλωση, με φυλακίσεις και με διώξεις μπορούν να το πετύχουν. Ο «μαρτυριάρης» αναπληρωτής υπουργός Υγείας το αποκάλυψε. Κι ενδεχομένως αυτό θα συζητήσουν κατ’ ιδίαν οι Τσίπρας και Καμμένος. Πώς θα κερδίζουν βάζοντας τους πάντες στο στόχαστρο. Θα πρόκειται για μια προεκλογική περίοδος άκρως προβληματική καθώς είναι σίγουρο ότι δεν θα ακουστούν προγράμματα, οράματα και ιδέες. Αλλά μόνο δικαστές, δικηγόροι, θύτες και θύματα.

Όπως έλεγε πρόσφατα έμπειρος πολιτικός «προσδεθείτε, έρχονται αναταράξεις». Ή κατά το κοινώς λεγόμενο θα πάμε σε εκλογές περνώντας από ναρκοπέδιο.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024