Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
15 Σεπτεμβρίου 2018 : Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας

15 Σεπτεμβρίου 2018 : Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας

Μήνυμα Αντόνιο Γκουτέρες για την αναζωογόνηση της δημοκρατίας και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων, οικονομικών και πολιτικών

Στην ανάγκη να φέρουμε τους νέους και τους περιθωριοποιημένους μέσα στο πολιτικό σύστημα αναφέρεται ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας.

Όπως σημειώνει ο Αντόνιο Γκουτέρες, η δημοκρατία (σήμερα) δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, και (για το λόγο αυτόν) πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους για να αναζωογονήσουμε τη δημοκρατία και να αναζητήσουμε απαντήσεις για τις συστημικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Στο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ επισημαίνει ότι «η δημοκρατία δέχεται μεγαλύτερη πίεση από οποιαδήποτε άλλη στιγμή εδώ και δεκαετίες. Γι’ αυτόν το λόγο, η Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας πρέπει να μας παρακινήσει να αναζητήσουμε τρόπους για να αναζωογονήσουμε τη δημοκρατία και να αναζητήσουμε απαντήσεις για τις συστημικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

»Αυτό σημαίνει την αντιμετώπιση της ανισότητας, τόσο της οικονομικής όσο και της πολιτικής. Σημαίνει να μην αποκλείεται κανείς από τις δημοκρατίες μας, φέρνοντας τους νέους και τους περιθωριοποιημένους μέσα στο πολιτικό σύστημα. Σημαίνει να καταστήσουμε τις δημοκρατίες μας πιο καινοτόμες, ικανές να ανταποκρίνονται στις αναδυόμενες προκλήσεις.

»Δουλεύοντας για ένα μέλλον που δεν αφήνει κανέναν πίσω, απαιτείται να εξετάσουμε βασικές πιεστικές ερωτήσεις. Για παράδειγμα, ποιος θα είναι ο αντίκτυπος της μετανάστευσης ή της κλιματικής αλλαγής στη δημοκρατία για την επόμενη γενιά; Πώς θα αξιοποιήσουμε καλύτερα τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τους κινδύνους; Πώς θα οικοδομήσουμε μια καλύτερη διακυβέρνηση, ώστε η δημοκρατία να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής και να ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες του κοινού;

»Στη φετινή Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας, ας δεσμευτούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το μέλλον της δημοκρατίας».

Sports in

Άρση Βαρών: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο δις πρωταθλητής Ευρώπης Ολεξάντρ Πελεσένκο (pic)

Ο Ουκρανός δις πρωταθλητής Ευρώπης, Ολεξάντρ Πελεσένκο, έπεσε νεκρός στον πόλεμο κατά των Ρώσων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024