Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξωτικά, νάνοι και μονόκεροι κατακλύζουν την  Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ξωτικά, νάνοι και μονόκεροι κατακλύζουν την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στις 6 και 7 Οκτωβρίου

Το πανελλήνιο φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στον χώρο της φαντασίας επιστρέφει, για 4η χρονιά, για να φέρει κοντά τους φίλους του Φανταστικού.

Ξωτικά, Δρυάδες, νάνοι, μονόκεροι, μάγοι και κάθε λογής μυθικά πρόσωπα θα πλημμυρίσουν τους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης, το Σαββατοκύριακο 6-7 Οκτωβρίου 2018, μετατρέποντάς τη σε ένα μαγικό σκηνικό για δράκους και νεράιδες.

Το ΦantastiCon πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) και τον Σύλλογο Φίλων Φανταστικού. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Φανταστικού είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 2014, και έχει ως σκοπό τη διάδοση και την καλλιέργεια του Φανταστικού σε όλες του τις εκφράσεις (λογοτεχνία, μουσική, κινηματογράφος, κ.λπ.) στην Ελλάδα, καθώς και την προώθηση αντίστοιχων ελληνικών παραγωγών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στο εφετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται καλλιτεχνικά δρώμενα, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια συγγραφής και εικονογράφησης, συναντήσεις με συγγραφείς και καλλιτέχνες του χώρου και η «Fantasy Symphony Orchestra» θα δώσει τη δική της συναυλία.

Οι επισκέπτες θα γίνουν κριτές του διαγωνισμού ψηφιακής τέχνης ΦantasticArt 2018, ενώ ταυτόχρονα θα αναδείξουν τους νικητές του διαγωνισμού cosplay «Fantasy Champions 2018». Επίσης, εφέτος προσκεκλημένος του φεστιβάλ θα είναι ο διεθνώς καταξιωμένος ρώσος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Dmitry Alexeevich Glukhovsky, δημιουργός μεταξύ άλλων του best seller μυθιστορήματος «Metro 2033» και του ομότιτλου video game.

Τιμώμενο πρόσωπο του ΦantastiCon 2018 είναι ο συγγραφέας, ποιητής, εικονογράφος και ηθοποιός Μάκης Πανώριος, του οποίου η συμβολή υπήρξε καθοριστική για τη διάδοση του Φανταστικού στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, έχει επιμεληθεί την πεντάτομη ανθολογία «Το Ελληνικό Φανταστικό Διήγημα» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αίολος.

Γίνετε εθελοντές

«Με την πείρα και τις γνώσεις που αποκομίσαμε από τα προηγούμενα ΦantastiCon βάλαμε στόχο η εφετινή διοργάνωση να είναι ακόμα καλύτερη και να αποτελέσει μια πραγματική γιορτή αφιερωμένη στο φανταστικό. Μεγάλο μέρος της περυσινής επιτυχίας μας οφείλεται στη βοήθεια των εθελοντών» αναφέρουν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ, προσκαλώντας και εφέτος όλους όσοι νιώθουν την ίδια αγάπη με τους διοργανωτές για το Φανταστικό και που θα ήθελαν να διαθέσουν λίγο από τον χρόνο τους για την ανάδειξή του, να δηλώσουν εθελοντές στην εφετινή διοργάνωση.

Οπως σημειώνουν «με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να ζήσετε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του ΦantastiCon2018, να νιώσετε τη μαγεία και τη δυναμική του χώρου, να γνωρίσετε ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς, να διασκεδάσετε και συγχρόνως να βοηθήσετε στη διάδοση της κουλτούρας του Φανταστικού».
Για να μπορείτε να γίνετε εθελοντές θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας σας. Κάθε εθελοντής δεν χρειάζεται να προσφέρει την παρουσία του για περισσότερο από τέσσερις ώρες, μιας και θέλουμε να απολαύσετε την εμπειρία της ενεργής συμμετοχής σας στη διεξαγωγή του φεστιβάλ. Αν ωστόσο επιθυμείτε να βοηθήσετε ως εθελοντής για περισσότερες ώρες μπορείτε να το δηλώσετε στη φόρμα ενδιαφέροντος. Στην περίπτωση που δεν μπορείτε τελικά να παραστείτε ως εθελοντής, παρακαλείστε να ενημερώσετε τους διοργανωτές έως το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018.Οι εθελοντές θα πρέπει να παραστούν στην Ελληνοαμερικανική Ενωση την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 18.00 προκειμένου να ενημερωθούν για τα καθήκοντα που θα έχουν αλλά και για να γνωριστούν μεταξύ τους και με τα μέλη του συλλόγου μας. Με την ολοκλήρωση των καθηκόντων τους οι εθελοντές θα λάβουν ως αναμνηστικό δώρο την Κάρτα Φανταστικού Φίλου 2018 καθώς και έπαινο βεβαίωσης της συμμετοχής τους ως εθελοντών στο φεστιβάλ.
Εάν επιθυμείτε να γίνεται εθελοντής στο ΦantastiCon 2018 μπορείτε να συμπληρώσετε την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής στη διεύθυνση

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο website (https://fantasticon.gr/) του φεστιβάλ.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024