Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χειροποίητοι χάρτες το 2018;

Χειροποίητοι χάρτες το 2018;

Η Τζένι Σπάρκς δημιουργεί όχι και τόσο συνηθισμένους χάρτες

Η  εικονογράφος της Τζένι Σπάρκς, με έδρα το Λονδίνο, δημιουργεί χάρτες, φτιαγμένους στο χέρι, μεγάλων πόλεων από ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, αυτοί δεν είναι οι συνηθισμένοι τουριστικοί σας χάρτες – η καλλιτέχνης δίνει νέα ζωή στην παραδοσιακή τέχνη της χαρτογραφίας με το πολύχρωμο, παιχνιδιάρικο ύφος της. Από το Λονδίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη, η απεικόνιση χαρτών παρουσιάζει την κουλτούρα και την προσωπικότητα κάθε τοποθεσίας με περίεργα σχέδια, χιουμοριστικές λεπτομέρειες και τοπικές γνώσεις.

Όλα ξεκίνησαν το 2012, όταν της ανατέθηκε από την εταιρεία  «Evermade»  να δημιουργήσει έναν χάρτη του Λονδίνου. Το τελικό κομμάτι χρησιμοποιήθηκε για τουριστικές εκστρατείες και ακόμη διευρύνθηκε για να δημιουργήσει μια τεράστια τοιχογραφία που κάλυπτε το πάτωμα του αεροδρομίου Gatwick στο Λονδίνο. Από τότε, η ίδια δημιούργησε  χάρτες πολλών άλλων προορισμών και συνεργάστηκαν με πελάτες όπως η Nike, η Adidas και η Lonely Planet.

Χρειάζονται αρκετοί  μήνες για να ολοκληρώσει τον κάθε χάρτη. Η διαδικασία της ξεκινάει με εκτεταμένη έρευνα χρησιμοποιώντας βιβλία, ντοκιμαντέρ και το Διαδίκτυο για να σημειώσει τα ορόσημα, τους δρόμους και τις συγκοινωνιακές συνδέσεις της πόλης και της κάθε γειτονιάς. Μόλις έχει μια ιδέα της διάταξης, η Σπάρκς  επισκέπτεται στη συνέχεια κάθε τοποθεσία για να συναντήσει τους ντόπιους και να καταλάβει το μοναδικό σκηνικό του κάθε τόπου. Κάθε κτίριο, μονοπάτι, γέφυρα, ποτάμι και πάρκο ζωγραφίζετε με το χέρι, πιέζοντας όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες στον τελικό χάρτη. Από χίπστερ μουστάκια, κούπες καφέ και κολιέ κανείς μπορεί να βρει όμορφες λεπτομέρειες σε κάθε χάρτη, που στιγματίζουν την διάθεση κάθε μέρους.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024