Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Έμφραγμα» σε δρόμους και μετρό της Αθήνας λόγω μεγάλης διακοπής ρεύματος

«Έμφραγμα» σε δρόμους και μετρό της Αθήνας λόγω μεγάλης διακοπής ρεύματος

Από το κέντρο της Αθήνας μέχρι και τον Άγιο Δημήτριο ελάχιστες περιοχές έχουν ρεύμα, όπως και από την Κηφισιά μέχρι τη Γλυφάδα.

Χωρίς ρεύμα παρέμειναν το μεσημέρι της Τετάρτης πολλές περιοχές της Αθήνας, λίγο μετά τις 14:00, λόγω βλάβης που σημειώθηκε στον σταθμό υψηλής τάσης της ΔΕΗ με εκρήξεις στην Παλλήνη.

Ιδιαιτέρα στο κέντρο της Αθήνας παρατηρήθηκαν έντονα τα προβλήματα καθώς οι φωτεινοί σηματοδότες σταμάτησαν τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους. Μάλιστα σε συνδιασμό με το γεγονός ότι το πρόβλημα σημειώθηκε σε ώρα σχολάσματος, η κατάσταση στους δρόμους είναι ιδιαίτερα ασφυκτική.

Οι συναγερμοί χτυπούσαν έντονα ενώ αρκετοί καταστηματάρχες αναστατώθηκαν καθώς πολλοί έχουν ευπαθή προϊόντα.

Από το κέντρο της Αθήνας μέχρι και τον Άγιο Δημήτριο ελάχιστες περιοχές έχουν ρεύμα, όπως και από την Κηφισιά μέχρι τη Γλυφάδα.

Συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα εδώ και ώρα βρίσκονται ακόμα μεγάλες περιοχές της Αθήνας όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, τα Μελίσσια, το Νέο Ψυχικό, το Παγκράτι, η Δάφνη, η Νέα Σμύρνη, τμήματα του Πειραιά καθώς και τμήμα του κέντρου της Αθήνας έως και τη Γλυφάδα.

Εκτός λειτουργίας είναι η Γραμμή 2 του μετρό, από Σύνταγμα μέχρι Άγιο Δημήτριο, συγκεκριμένα. Προβλήματα υπήρξαν και στην Γραμμή 3 αλλά και στο ΤΡΑΜ και αποκατασταθίστανται σταδιακά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος , οι ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης ξεκίνησαν αμέσως με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Εντός των επόμενων δύο ωρών, αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου.

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική έλαβε περισσότερες από 100 κλήσεις για για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.

«Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις» σημειώνει η ΑΔΜΗΕ.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024