Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμαλιάδα: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά - Εκκένωση οικισμού [Εικόνες]

Αμαλιάδα: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά – Εκκένωση οικισμού [Εικόνες]

Η Πυροσβεστική έχει εισηγηθεί προληπτική απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων, με τον δήμαρχο της περιοχής να επιβεβαιώνει τη μερική εκκένωση, σημειώνοντας παράλληλα πως το χωριό δεν κινδυνεύει

Μαίνεται η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο χωριό Δαφνιώτισσα στην Αμαλιάδα του νομού Ηλείας. Η Πυροσβεστική έχει εισηγηθεί προληπτική απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων, με τον δήμαρχο της περιοχής να επιβεβαιώνει τη μερική εκκένωση, σημειώνοντας παράλληλα πως το χωριό δεν κινδυνεύει, καθώς το πύρινο μέτωπο έχει αντίθετη φορά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ήλιδας, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος για το χωριό, ενώ η μερική εκκένωση που πραγματοποιήθηκε αφορούσε κυρίως άτομα με προβλήματα υγείας.

Όπως σημείωσε, το μέτωπο της φωτιάς, η οποία εξακολουθεί να κατακαίει το δάσος, προς το παρόν απομακρύνεται από τον οικισμό.

«Κύριο μέλημά μας είναι η φωτιά που καίει σε δασική έκταση να μην απειλήσει την κατοικημένη περιοχή. Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τόσο επίγειες όσο και εναέρια μέσα» είπε.

Στο μεταξύ, στην περιοχή ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς μετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης περισσότερα από 30 οχήματα και 100 άνδρες, πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνδράμουν από αέρος δύο ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος και αναμένονται άλλα δύο καναντέρ.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης συντονίζουν ο υποστράτηγος της Πυροσβεστική, Κώστας Κυριακόπουλος, σε συνεργασία με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχο, Γιάννη Καραμαλίκη.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αναμένεται να ενισχυθούν, καθώς στην περιοχή σπεύδουν επιπλέον πυροσβεστικά.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024