Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο Ηρώδειο η Φιλαρμονική της Βαρσοβίας με τον Μπόρις Μπερεζόβσκι

Στο Ηρώδειο η Φιλαρμονική της Βαρσοβίας με τον Μπόρις Μπερεζόβσκι

Με σολίστα τον πιανίστα Μπόρις Μπερεζόβσκι, η Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βαρσοβίας, θα ερμηνεύσει Σοπέν και Τσαικόφσκι στο Ηρώδειο στις 4 Σεπτεμβρίου

Ο διεθνώς καταξιωμένος και αγαπημένος του κοινού πιανίστας Μπόρις Μπερεζόβσκι θα ερμηνεύσει στη σκηνή του Ηρωδείου, την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, σε μια συναρπαστική συνομιλία πιάνου με  την Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βαρσοβίας, Σοπέν και Τσαικόφσκι.

Στο πρόγραμμα της συναυλίας συμπεριλαμβάνονται τα έργα του Φρεντερίκ Σοπέν Andante spianato et grande polonaise brillante  έργο 22, το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα  έργο 21 και το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα έργο 23 του Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι.

Αναγνωρισμένη ως μία από τις πλέον ιστορικές κορυφαίες ορχήστρες παγκοσμίως, η Εθνική Φιλαρμονική της Βαρσοβίας αποτελεί την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Πολωνίας. Φημίζεται για την εξαιρετική ποιότητα και μακρά παράδοση στα έργα των μεγάλων Πολωνών συνθετών, ιδιαίτερα του Φρεντερίκ Σοπέν καθώς και του μεγάλου διεθνούς συμφωνικού ρεπερτορίου.

O Μπόρις Μπερεζόβσκι, εβραϊκής και ρωσικής καταγωγής καλλιτέχνης έχει καταξιωθεί παγκοσμίως ως πιανίστας: κέρδισε, μεταξύ άλλων, το πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας το 1990, ενώ δύο χρόνια πριν είχε κιόλας κάνει το ντεμπούτο του στο Λονδίνο. Το 2014 ανέλαβε ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής της Αγίας Πετρούπολης «Music of the Earth», στη Μόσχα.

Η εκδήλωση στο Ηρώδειο τελεί υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και της πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024