Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Αίγυπτος θέλει να εντάξει στην UNESCO το ταξίδι της Αγίας Οικογένειας

Η Αίγυπτος θέλει να εντάξει στην UNESCO το ταξίδι της Αγίας Οικογένειας

σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα της Αιγύπτου, τότε θα ενταχθούν 25 σημεία, αρχαιολογικοί χώροι και εκκλησίες στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς του ΟΗΕ για τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό της UNESCO

Τη «Φυγήν εις Αίγυπτον» της Αγίας Οικογένειας, που έγινε με τη γέννηση του θείου βρέφους και την απειλή από τον Ηρώδη -αναγκάζοντας τον Ιωσήφ, την Παρθένο Μαρία και τον Ιησού- να περάσουν τρία χρόνια στη Χώρα του Νείλου, θέλει να εντάξει στους επίσημους καταλόγους της UNESCO, το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα της Αιγύπτου, τότε θα ενταχθούν 25 σημεία, αρχαιολογικοί χώροι και εκκλησίες στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς του ΟΗΕ για τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό της UNESCO.

Το θέμα αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Αρχαιοτήτων Χάλιντ Ελ Ανάνι, μιλώντας σε συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Πολιτικής Αεροπορίας του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Ανάνι τόνισε ότι ήδη δημιουργήθηκε μια επιτροπή για να προσθέσει 25 αρχαιολογικούς χώρους και εκκλησίες, που είναι μέρος του ταξιδιού της Αγίας Οικογένειας, στη λίστα της UNESCO.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων εξήρε τη σημασία του εγχειρήματος αυτού και για την αναβάθμιση και αναζωογόνηση του τουρισμού της Χώρας του Νείλου.

Από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού της χώρας, Ράνια Ελ Μάσατ, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία του δικού της υπουργείου με τα υπουργεία Αρχαιοτήτων και Τοπικής Ανάπτυξης για την προώθηση της ιστορικής αυτής περιόδου της Αγίας Οικογένειας στην Αίγυπτο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την παράδοση, κατά τη διάρκεια των τριών ετών όπου η Αγία Οικογένεια πέρασε από τη Χώρα του Νείλου, πέρασε και από τον χώρο όπου τώρα είναι κτισμένο το επιβλητικό ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου εν παλαιώ Καΐρω, που θεωρείται και η Ροτόντα της Ανατολής.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024