Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κολύμπι σε σκοτεινά νερά

Κολύμπι σε σκοτεινά νερά

Τα έργα της καλλιτέχνιδας «κολυμπούν» σε βαθύτερα επίπεδα ανθρώπινων εσωτερικών καταστάσεων του νου

Το βραδινό κολύμπι έχει συνδυαστεί με νεανικές τρέλες και καυτές ημέρες του καλοκαιριού. Έφηβοι που ανάβουν φωτιές στην ακρογιαλιά και τραγουδούν μέχρι το πρωί ή απλά άνθρωποι που αναζητούν την ηρεμία μέσα στην σκοτεινή θάλασσα. Ο Corn Shuk Mei Ho, επηρεασμένο από το κολύμπι αργά το βράδυ έχει συμπεριλάβει όλες τις παραπάνω περιπτώσεις.

Η ιδέα προφανώς ήρθε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο νησί Lantau του Χονγκ Κονγκ, όπου το βράδυ κολύμπησε μακριά από την ακτή, παρατηρούσε τα πολλά στρώματα του σκότους στον ουρανό και τη θάλασσα το βράδυ, παρθένα από τεχνητά φώτα. Αυτό το ατελείωτο σκοτάδι με τις απαλά διαφορετικές αποχρώσεις του μαυρίσματος παρείχε την έμπνευση για τη σειρά «Night Swims».

«Οι χαρακτήρες στους πίνακες απεικονίζονται σαν να είναι νυχτερινά πλάσματα, οι στάσεις τους προκαλούν αισθήματα απομόνωσης, μοναξιάς, αβεβαιότητας και φόβου», εξηγεί η The Coningsby Gallery, όπου η καλλιτέχνης θα παρουσιάσει το έργο της τον Σεπτέμβριο. «Τα συναισθήματά τους αντικατοπτρίζονται από τις αντανακλάσεις που ρίχνονται στην επιφάνεια των σκοτεινών υδάτων, αντλώντας μια γραμμή συσχέτισης μεταξύ ύδατος ως φυσικού στοιχείου και ως σύμβολο για τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής».

Τα έργα της καλλιτέχνιδας «κολυμπούν» σε βαθύτερα επίπεδα ανθρώπινων εσωτερικών καταστάσεων του νου. Δημιουργεί ατμοσφαιρικά, μελαγχολικά σχέδια και ζωγραφιές που δημιουργούν συναισθήματα εξάρθρωσης. Η έκθεση « Night Swims» από την Corn Shuk Mei Ho θα παρουσιαστεί στο The Coningsby Gallery από τις 16 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2018.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024