Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κουόκα: Τα χαμογελαστά μαρσιποφόρα που κλέβουν καρδιές στην Αυστραλία

Ο τενίστας Ρότζερ Φέντερερ τράβηξε σέλφι με ένα κουόα και έκανε το γύρο του κόσμου

Θεαματικά αυξήθηκε ο πληθυσμός του κουόκα, του γλυκύτατου μαρσιποφόρου που ζει στην Αυστραλία, μετά τις καταστροφικές φωτιές του 2015 που αφάνισαν χιλιάδες στρέμματα του οικοσυστήματός του.

Πριν από τις φωτιές περίπου 500 κουόκα ζούσαν στην περιοχή Νόρθκλιφ, 350 χλμ νότια του Περθ. Μετά όμως ο αριθμός τους μειώθηκε περισσότερο από 90%, σε μόλις 39.

Η διευθύντρια του Οργανισμού Προστασίας της Άγριας Φύσης της Αυστραλίας Μέριλ Χάλει δήλωσε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ ότι τα πράγματα πάνε εξαιρετικά καλά για τα χαρούμενα και φωτογενή ζωάκια. Όπως είπε, μετά τις έρευνες που διενεργήθηκαν τον πρώτο χρόνο μετά τις πυρκαγιές, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 300 ζωάκια ζουν στις βορειοδυτικές περιοχές της Αυστραλίας.

Στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό της δυτικής Αυστραλίας, το νησί Ρότνεστ, όπου ο τενίστας Ρότζερ Φέντερερ τράβηξε και ανέβασε στο Διαδίκτυο την διάσημη πλέον σέλφι με ένα γλυκύτατο χαμογελαστό κουόκα, ο αριθμός των μαρσιποφόρων αυτών είναι πλέον μεγάλος, καθώς οι υπεύθυνοι του Οργανισμού Προστασίας της Άγριας Φύσης έχουν απομακρύνει τις αλεπούδες που είναι ο Νο 1 εχθρός τους.

Οι πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί Ρότνεστ συνηθίζουν να ταΐζουν με τα χέρια τους τα κουόκα, και αυτό έχει κάνει τα ζωάκια να είναι ακόμα πιο άνετα και φιλικά με τους ανθρώπους σε σύγκριση με άλλα που ζουν στην ενδοχώρα.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024