Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας μαρμάρινος «ωκεανός» επίπλων

Ένας μαρμάρινος «ωκεανός» επίπλων

Μάρμαρο, μπρούτζος και αχαλίνωτη φαντασία χρειάστηκαν για να φτιαχτεί αυτή η εντυπωσιακή συλλογή επίπλων, με θαλασσινό αέρα.

Τα έργα του σχεδιαστή, Μάθιου Λεχανούρ επηρεάζονται ιδιαίτερα από τη φύση, κάτι που αποδεικνύει η νέα σειρά επίπλων που έφτιαξε.

Με τίτλο «Ocean Memories» αξιοποιεί τα εργαλεία και τις πρώτες ύλες του για να δημιουργήσει έπιπλα που έχουν βυθιστεί στο ωκεανό.  Η έκθεση του παρουσιάζεται στο Gallery Carpenters Workshop στο Παρίσι και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Ιουνίου.

Ένας ισχυρός συνδυασμός μπαρμάρου και μπρούντζου δημιουργούν τραπέζια, πάγκους και σκαμνιά, χάρη στη μοναδική τεχνική του Λεχανούρ. Σε λευκές και γκρίζες αποχρώσεις, οι επιφάνειες των επίπλων της σειράς θυμίζουν κυματισμούς της θάλασσας και των ωκεανών. Λείες επιφάνειες μαρμάρου καταλήγουν με αναταραχές και γυαλάδες, θυμίζοντας ακριβώς τις κινήσεις των κυμάτων της θάλασσας που διαταράσσεται η ησυχία της από τον αέρα.

Τα κομμάτια της νέας του σειράς βασίζονται σε προηγούμενη συλλογή με τίτλο, «Liquid Marble», με την οποία έκανε το ντεμπούτο του, το 2013 στο ετήσιο Milan Design Week.

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024