Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Οχι» στη βία από τον κόσμο του αθλητισμού

«Οχι» στη βία από τον κόσμο του αθλητισμού

Βασίλης Χατζηπαναγής, Μπάνε Πρέλεβιτς, Γιώργος Κούδας, Ντίνος Κούης, Αλέξανδρος Νικολαίδης, Τασούλα Κελεσίδου, Ανδρέας Κατσαρός ήταν κάποια από τα ονόματα της αθλητικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, που «έδωσαν το παρών» στην εκδήλωση κατά της αθλητικής βίας

Σε μια εκδήλωση σημαντικής εμβέλειας και σπουδαιότητας, με την παρουσία αθλητών της Βορείου Ελλάδος και Λειτουργών της Δικαιοσύνης, επισημάνθηκε η ανάγκη ενός βροντώδους «όχι» στην αθλητική βία και συσπείρωσης στην επιβεβλημένη «γιορτή» του Fairplay.

Βασίλης Χατζηπαναγής, Μπάνε Πρέλεβιτς, Γιώργος Κούδας, Ντίνος Κούης, Αλέξανδρος Νικολαίδης, Τασούλα Κελεσίδου, Ανδρέας Κατσαρός ήταν κάποια από τα ονόματα του ποδοσφαίρου και της αθλητικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, που «έδωσαν το παρών» στην εκδήλωση κατά της αθλητικής βίας που διοργάνωσαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και τα Παιδικά Χωριά SOS Πλαγιαρίου, με την αφορμή ενός παραμυθιού που δημιούργησαν παιδιά δημοτικών σχολείων τον περασμένο χειμώνα.

Το Παραμύθι που έχει τον τίτλο «Fair(y)play o Nεραϊδοακρίδος» έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της UNESCO και αποτελεί μία αξιέπαινη προσπάθεια μαθητών δημοτικού κατά της αθλητικής βίας. Διατίθεται και τα έσοδά του ενισχύουν τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και την Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών.

Την εκδήλωση προλόγισε η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι επώνυμοι αθλητές που φωτογραφήθηκαν με τους πολλούς νεαρούς μαθητές που αποτέλεσαν την πλειοψηφία του ακροατηρίου.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Γιάννης Παναγόπουλος, είπε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς σήμερα μεγάλο μέρος των παραγόντων του ελληνικού αθλητισμού, χρησιμοποιεί τον αθλητισμό σαν πόρο εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων με την τοξική συμπεριφορά τους. Η σημερινή εκδήλωση είναι η απαρχή δράσεων για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών του αθλητισμού, την πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους, την τροποποίηση των κανονισμών εκεί όπου επιβάλλεται».

Τα παιδιά που συνέγραψαν το αισιόδοξο αυτό βιβλίο δίδαξαν στους μεγαλύτερους ώστε να γίνει πράξη η επιθυμία όλων με την επιστροφή της οικογένειας στα γήπεδα. Λέμε λοιπόν όλοι ένα μεγάλο «όχι» στην αθλητική βία».

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024