Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πέντε «σταθμοί» του τίτλου

Οι πέντε «σταθμοί» του τίτλου

Τα ματς-ορόσημο στην πορεία της ΑΕΚ προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Η ΑΕΚ κατάφερε να γευτεί χθες το βράδυ το γλυκό νέκταρ της επιτυχίας και της χαράς που δίνει η κατάκτηση του τίτλου, μετά από 24 χρόνια. Επιστρέφοντας στην κορυφή και στοχεύοντας στο να βάλει τις βάσεις για να διατηρηθεί εκεί για χρόνια. Βάζοντας ξανά τη δική της «σφραγίδα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως είχε κάνει και στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Για να φτάσει η ΑΕΚ σε αυτή τη φιέστα με τον Λεβαδειακό και στα έξαλλα πανηγύρια που ακολούθησαν, υπήρξαν κάποιες στιγμές-σταθμοί στην πορεία της στο πρωτάθλημα, που καθόρισαν σε έναν βαθμό αυτό το αποτέλεσμα.

Η «απόδραση» από το Περιστέρι

Από το ξεκίνημα της σεζόν η ΑΕΚ έδειχνε αποφασισμένη να προχωρήσει με το πόδι στο γκάζι, παίρνοντας από νωρίς κεφάλι στην βαθμολογία. Για να διατηρηθεί εκεί και μάλιστα να αποκτήσει και… αέρα από τους διώκτες της, χρειάστηκε να καταβάλει την αξιόμαχη Λαμία, στο ματς που έγινε στο Περιστέρι. Τότε, με εκείνο το πέναλτι που υπόδειξε ο διαιτητής Βάτσιος και συζητήθηκε πολύ (αφού στην επανάληψη φάνηκε πως ο Λιβάγια ήταν εκτός περιοχής) η ΑΕΚ πήρε το «τρίποντο» με σκορ 1-0. Αφού ο Χριστοδουλόπουλος δεν αστόχησε και λίγο πριν το φινάλε χάρισε στον Δικέφαλο μια τεράστιας σημασίας νίκη.

Η επική ανατροπή με τον Ολυμπιακό

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν για την ΑΕΚ ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Οι Κιτρινόμαυροι παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, κατάφεραν να κάνουν μια επική ανατροπή και στο φινάλε να πάρουν τη νίκη με 3-2. Χάρις στα δύο γκολ του Χριστοδουλόπουλου και σε εκείνο του Μάνταλου λίγο πριν την εκπνοή του ματς. Παραμένοντας έτσι σε εκείνη την αγωνιστική σε τροχιά τίτλου και βυθίζοντας σε περιπέτειες τους Ερυθρόλευκους.

«Καθάρισε» και τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο επόμενος διεκδικητής του τίτλου που επισκέφθηκε το ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και η κατάληξη του ματς ήταν αντίστοιχη με αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό. Το γκολ του Λιβάγια αποδείχθηκε αρκετό για την Ένωση ώστε να κάνει το «2Χ2» στα ντέρμπι και να δώσει για τα καλά στίγμα, για τις προθέσεις της.

Άλμα τίτλου στο Φάληρο

Το πιο σημαντικό ματς της χρονιάς για την ΑΕΚ ήταν αναμφίβολα αυτό στο Φάληρο. Η Ένωση νίκησε τον Ολυμπιακό για δεύτερη φορά, πάλι με ανατροπή. Καθώς στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα τα γκολ των Τσιγκρίνσκι και Γιακουμάκη έφεραν τους τρεις βαθμούς στην Ένωση, που έκανε άλμα τίτλου στο Καραϊσκάκη με αυτό το 1-2. Αποτέλεσμα που είχε διπλή σημασία, μιας και έθεσε εκτός πρωταθλήματος τον Ολυμπιακό.

Το «πάρτι» με τον Παναθηναϊκό

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό λίγο πριν το Πάσχα «βάφτηκε» επίσης κιτρινόμαυρο, με την ΑΕΚ να κάνει το απόλυτο στα εντός έδρας παιχνίδια της με τους παραδοσιακούς αντιπάλους της. Αφού μετέτρεψε το ντέρμπι σε… πάρτι, επικρατώντας 3-0 και βάζοντας πλέον γερές βάσεις, για αυτό που ολοκληρώθηκε χθες.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024