Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι καλύτερες εμφανίσεις με μαγιό στην μεγάλη οθόνη

Οι καλύτερες εμφανίσεις με μαγιό στην μεγάλη οθόνη

Εμφανίσεις που έκοψαν την ανάσα και έμειναν στην ιστορία

Με τον ήλιο και την καλοκαιρία να έχουν κάνει εμφάνιση τις τελευταίες μέρες, το μυαλό μας ήδη ταξιδεύει σε γαλάζια νερά και καλοκαιρινές διακοπές. Το μεσογειακό μας κλίμα και το ελληνικό ταμπεραμέντο θέλει μόνο ζέστη και μαγιό και ενώ ίσως να σκέφτεστε ότι είναι λιγάκι νωρίς ακόμα, οι πρώτοι τολμηροί κολυμβητές έχουν ήδη βουτήξει στην θάλασσα από το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

Οι βιτρίνες έχουν «ανθίσει» με εποχιακά ρούχα και οι πρώτες σκέψεις για το φετινό λουκ παραλίας έχουν αρχίσει ήδη να τρυπώνουν στο μυαλό μας. Ολόσωμο ή μπικίνι, χρωματιστό ή μονόχρωμο το μαγιό είναι σε αρκετές περιπτώσεις το μοναδικό κομμάτι που μπορεί να χρειαστούμε στις διακοπές μας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ένα μικρό κομμάτι υφάσματος, που μπορεί να σε κάνει σταρ.

Αν ψάχνεις ένα χρυσό μπικίνι, σίγουρα ονειρεύεσαι αυτό της πριγκίπισσας Λέια από τον «Πόλεμο των Άστρων»,  αν θες ένα ολόσωμο λευκό, σίγουρα σκέφτεσαι την Ελίζαμπεθ Τέιλορ στο «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» και για τις πιο τολμηρές που θέλουν να κολυμπήσουν σε μία «Γαλάζια Λίμνη» η μορφή της Μπρουκ Σιλντς φαντάζει ιδανική.  Από παλιές χολιγουντιανές σταρ μέχρι τα σέξι κορίτσια του κυρίου Μποντ, εδώ συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας εμφανίσεις από κυρίες που με όπλο τους ένα μαγιό έκαναν άντρες να στενάζουν και γυναίκες να ζηλεύουν.

Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι

Η ασπρόμαυρη ταινία του  1959, που η Τέιλορ ενσάρκωσε την τραυματισμένη νεαρή Κάθριν Χόλυ, είχε όλα τα εφόδια να χρισθεί μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς της. Οι παραγωγοί είχαν το αλησμόνητο ταλέντο της φαμ φατάλ και σκηνές που εμφανιζόταν με ένα μαγιώ στα χρώματα του λευκού ασημιού, αν δεν είναι αυτή η απόλυτη συνταγή για να εκτιναχθεί μία ταινία τότε ποια είναι; Σαγηνευτική και κομψή, η ηθοποιός δήλωσε πως «το νερό το έκανε διαφανές (το μαγιό) και βγαίνοντας έξω φαινόμουν γυμνή».  Ο μινιμαλισμός του πατρόν του και το διακριτικό του άνοιγμα ανάμεσα στο στήθος, το έκανε διαχρονικό  και έδειξε πως δεν χρειάζεται να επιλέξεις ένα μικροσκοπικό μπικίνι για να είσαι σέξι.

Λολίτα

Το αισθησιακό αριστούργημα του Στάνλει Κιούμπρικ με τον τίτλο «Λολίτα», βασισμένο στο μυθιστόρημα  του Ναμπόκοβ, δείχνει την Σου Λάιον να κοιτάζει πάνω από τα εικονικά γυαλιά της σε σχήμα καρδιάς, φορώντας  ένα κλασικό ψηλόμεσο μαγιό με λαχούρια συνοδευόμενο από ένα μεγάλο   φτερωτό καπέλο. Η ταινία μπορεί να γυρίστηκε το 1962 αλλά φέτος είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, αφού έχει συγκεντρώσει 3 τάσεις μαζί. Φόρεσε μαγιό με πριντ, γυαλιά σε σχήμα καρδιάς και χαρακτηριστικά αξεσουάρ για παραλία αλλά μην ξεχάσεις την απαραίτητη διάθεση φλερτ που επιβάλλεται για να γίνεις και εσύ η Λολίτα της  πλαζ.

Το κορίτσι με το μπικίνι

Ο τίτλος από μόνος του θα μπορούσε να κόψει εκατομμύρια εισιτήρια, ο συνδυασμός όμως του βαρύγδουπου τίτλου με το όνομα της Μπριζίτ Μπαρντό στην αφίσα σίγουρα δημιούργησε έναν μύθο και μία πρωτοπορία. Το μύθο της Μπριζίτ Μπαρντό ως γυναίκα αλλά και την πρώτη λήψη σε ταινία πρωταγωνίστριας που τόλμησε να φορέσει μπικίνι στην μεγάλη οθόνη. Η λίστα σίγουρα θα ήταν λειψή χωρίς το όνομα της γυναίκας, που απενοχοποίησε το γυναικείο κορμί , του έδωσε αέρα και  σχήμα.  Ο ρόλος της δεκαοκτάχρονης κόρης του φαροφύλακα σε αυτήν την ταινία της έδωσε το επίσημο χρίσμα της σαν σύμβολο του σεξ και ανακούφιση στις γυναίκες με καμπύλες. Τι μπορεί να σου κάνει ένα στράπλες μαγιό…

Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον δρος Νο

Η Ούρσουλα Άντρες δεν ήταν μόνο το πρώτο κορίτσι του πράκτορα 007 αλλά ήταν εκείνη που πάντα έχουμε στο μυαλό μας όταν συζητάμε για εμφανίσεις στην μεγάλη οθόνη που κόβουν την ανάσα. Το λευκό μπικίνι  της ηθοποιού, που έχει δικό του λήμμα στον ιστότοπο του Wikipedia, έχει μία ξεχωριστή θέση στην ιστορία της μόδας και του κινηματογράφου. Τα δύο κομμάτια του μπικίνι συνοδεύονται από μία αυθεντική ζώνη του Βρετανικού Στρατού  με αγκράφες και θήκη για μαχαίρι. Η Άντρες με αυτήν την σκηνή βοήθησε το κίνημα της σεξουαλικής απελευθέρωσης του 1960 και η σκηνή παρέμεινε τόσο θρυλική, που η συνάδελφος της Χάλι Μπέρι  εμφανίστηκε με παρόμοια περιβολή, σαν φόρο τιμής, σε μετέπειτα ταινία του πράκτορα 007 το 2002.

Η  γυναίκα που εκδικείται με το σεξ

Η εκδίκηση μπορεί να είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, αλλά σίγουρα η Παμ Γκράιερ δεν έμεινε μόνο στην συνείδηση των θεατών σαν γυναίκα  που διψάει για εκδίκηση. Η ηρωίδα Κόφι είναι μια νοσοκόμα, της οποίας η μικρή 13χρονη αδερφή βρίσκεται σε κέντρο αποτοξίνωσης. Αγανακτισμένη από αυτή την κατάσταση, ξεκινά ένα πόλεμο ενάντια στον κόσμο των ναρκωτικών. Σε ολόκληρη την ταινία, η πρωταγωνίστρια κόβει την  ανάσα με τις στιλιστικές επιλογές της και το σμιλεμένο της κορμί. Κόκκινα και λευκά μπικίνι εναλλάσσονται σε όλη την ταινία, που θεωρείται καλτ και από τις πρώτες που έδειξαν τον δρόμο στην γυναικεία ενδυνάμωση. Εδώ η Γκράιερ είναι ταυτόχρονα δυναμική και σέξι.

Ο πόλεμος των άστρων: Επεισόδιο 6 – Η επιστροφή των Τζεντάι

H Λέια Οργκάνα μέσα στο εικονικό της χρυσό μπικίνι δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα. Το μαγιό που έγινε σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης, η Κάρι Φίσερ που ενσάρκωσε τον ρόλο ήταν υπέρμαχος της γυναικείας ισότητας στην βιομηχανία του Χόλιγουντ, έγινε και βασική σεξουαλική φαντασίωση των απανταχού φαν των ταινιών φαντασίας. Ιδανικά διαμορφωμένο με επικάλυψη από μεταλλικό χρυσό και ζευγαρωμένο με λεπτομέρεια από σατέν φούστα στο μωβ χρώμα, έγινε η νέα «πανοπλία» για δυναμικές πριγκίπισσες  που δεν αρκούνται στο βαρύ τους στέμμα. Σε έναν γαλαξία πολύ μακριά από εδώ οι γυναίκες φορούν μπικίνι από χρυσό στην δική μας πραγματικότητα τα μαγιό με μεταλλικά χρώματα είναι πολύ μόδα. Μήπως να δοκιμάζατε ένα φέτος;

Γαλάζια λίμνη

Ποιος είπε πως οι ναυαγοί δεν έχουν στυλ; Αν στο μυαλό σας έρχεται μόνο ο Τομ Χανκς με τα μακριά μούσια και την μπάλα – σύντροφο τότε θυμηθείτε πως υπάρχει και η δροσερή Μπρούκ Σιλντς  στην ταινία «Γαλάζια Λίμνη» και αναπολήστε τα καταγάλανα νερά από τις περσινές σας διακοπές. Για ένα πιο χίπικο λουκ φέτος στην παραλία, πάρτε το παράδειγμα της Σιλντς και δεν θα χάσετε. Η φύση και το φως της ακτής μπορεί να γίνει το καλύτερο σκηνικό, που μπορεί να σας υποδεχτεί με το μαγιό σας. Η ηρωίδα έφτιαχνε μόνη της τα ρούχα που φορούσε και φαινόταν εκπληκτική, εσείς με τόσα καταστήματα εκεί έξω ποια δικαιολογία έχετε;

Sports in

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα κάνουμε το διπλό στην έδρα της Εφές»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024