Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευλόγησαν και φέτος τα πρόβατα στην Ασή Γωνιά στα Χανιά

Ευλόγησαν και φέτος τα πρόβατα στην Ασή Γωνιά στα Χανιά

Το θέαμα είναι ξεχωριστό, καθώς χιλιάδες πρόβατα στολισμένα με λέρια (κουδούνια) οδηγούνται με σειρά στο εκκλησάκι μέσα από τα στενά δρομάκια του χωριού

Ένα από το παλαιότερα έθιμα της Κρήτης που «κρατά» τις ρίζες του από την εποχή της Ενετοκρατίας αναβίωσε σήμερα ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου στο ορεινό χωριό της Ασή Γωνιάς στα Χανιά. Πρόκειται για το έθιμο της ευλογίας των προβάτων που φέρνει τους κτηνοτρόφους της περιοχής που θεωρούν προστάτη τους τον ‘Αγιο, να συγκεντρώνουν τα κοπάδια τους στην εκκλησία του χωριού που βρίσκεται στην πλατεία, προκειμένου να τα ευλογήσει ο ιερέας.

Το θέαμα είναι ξεχωριστό, καθώς χιλιάδες πρόβατα στολισμένα με λέρια (κουδούνια) οδηγούνται με σειρά στο εκκλησάκι μέσα από τα στενά δρομάκια του χωριού. Μαντρώνονται και περιμένουν την ευλογία Οι κτηνοτρόφοι στην συνέχεια τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα σε κατοίκους αλλά και επισκέπτες. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης «η προσέλευση του κόσμου φέτος είναι πολύ μεγάλη. Έχουμε επισκέπτες από κάθε γωνιά του νησιού».

Σύμφωνα με τον ίδιο η ποσότητα του γάλακτος που θα προσφερθεί σε όσους βρεθούν στην Ασή Γωνιά θα ξεπεράσει τον ένα τόνο. Το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε η θεία λειτουργία και ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους του χωριού.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024