Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έθαψαν νεκρό πάνω από άλλον νεκρό

Έθαψαν νεκρό πάνω από άλλον νεκρό

Μπροστά σε πρακτικά και νομικά προβλήματα ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Μια σπάνια περίπτωση εκταφής νεκρού από τα δημοτικά κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης, καλείται να αντιμετωπίσει ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη.

Το ζήτημα συνδέεται με την επιθυμία συγγενών ενός νεκρού που έχει ταφεί εδώ και καιρό στα δημοτικά κοιμητήρια του Φιλύρου, να μεταφέρουν τα οστά του στον οικογενειακό τους τάφο, σε περιοχή της Νάουσας.

Η επιθυμία τους όμως αυτή, σκοντάφτει στο γεγονός ότι πάνω από τον συγκεκριμένο νεκρό, έχει ταφεί εκ παραδρομής άλλος νεκρός. Έτσι, οι αρμόδιοι εκπρόσωποι του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, απευθύνθηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, καθώς το πρόβλημα, εκτός από πρακτικό, είναι και νομικό.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και ανάλογα με τον κανονισμό των δημοτικών κοιμητηρίων, «η ανακομιδή των οστών των νεκρών που έχουν ταφεί στα δημοτικά νκροταφεία, ενεργείται μετά την παρέλευση τριετίας από την ταφή (σε άλλα κοιμητήρια τετραετίας). Η για οποιοδήποτε λόγο και αιτία μεταφορά ή εκταφή των νεκρών προ της εκπνοής της τριετίας (ή τετραετίας),ενεργείται μόνον κατόπιν της σχετικής άδειας του εισαγγελέως».

Επιπλέον, «εάν κατά την ανόρυξη τάφου για την ανακομιδή των οστών του εντός αυτού ταφέντος νεκρού, διαπιστωθεί ότι το πτώμα τούτο δεν έχει διαλυθεί, παραμένει μέσα στον τάφο για ένα χρόνο ακόμα για να αποσυντεθεί πλήρως».

Όπως έγινε γνωστό, οι αρμόδιοι εκπρόσωποι του δήμου αναμένεται να μεταβούν την Πέμπτη στα κοιμητήρια, ώστε να επιχειρηθεί εκταφή της σορού που προορίζεται για μεταφορά, χωρίς να πειράξουν τη σορό που βρίσκεται από πάνω – ενώ για όλες τις ενέργειες θα ενημερώνεται ο εισαγγελέας υπηρεσίας.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024