Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η FIFA ζητά μέτρα και η ΕΠΟ στέλνει επιστολή

Η FIFA ζητά μέτρα και η ΕΠΟ στέλνει επιστολή

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει ξεκαθαρίσει στην διοίκηση της ΕΠΟ, πως περιμένει την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της απογοητευτικής κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Και την ώρα που ο εκπρόσωπος της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ έχει εισηγηθεί Grexit, ο Βαγγέλης Γραμμένος και η διοίκηση της ελληνικής ομοσπονδίας συσκέπτονται για να συντάξουν επιστολές. Μ’ αυτό τον τρόπο θεωρούν στην ΕΠΟ ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ίσως αυτή την επιστολή να είχε στο μυαλό του ο Βαγγέλης Γραμμένος όταν έλεγε προ ημερών στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη», πως δεν πρόκειται να υπάρξει Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το θέμα όμως είναι ότι οι ιθύνοντες της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας δεν πείθονται με επιστολές. Αυτό που περιμένουν είναι λήψη μέτρων και επιβολή ποινών, για τα όσα βίωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει καθώς οι Χέρμπερτ Χούμπελ το ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει στην Αθήνα, αλλά παράλληλα το καταγράφει και στην εισήγηση του στα ανώτερα κλιμάκια της FIFA.

Η διαρροή που υπήρξε από πλευράς ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αναφορικά με το περιεχόμενο της επιστολής που θα σταλεί στην FIFA, αποδεικνύει ένα μόνο πράγμα. Πως οι ιθύνοντες της ΕΠΟ δεν έχουν ακόμα καταλάβει δύο πράγματα. Πρώτα απ’ όλα την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται Εθνική ομάδα και ελληνικοί σύλλογοι και δεύτερον τον εντονότατο προβληματισμό της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τον τρόπο με τον οποίο κινείται η διοίκηση Γραμμένου.

Την ώρα που η FIFA απαιτεί από την ομοσπονδία την άμεση λήψη μέτρων, η ΕΠΟ αποφασίζει να στείλει επιστολή. Σύμφωνα με την σχετική διαρροή από την ομοσπονδία, η επιστολή θα αναφέρει:

1.Δέσμη μέτρων για να διορθωθούν τα «κακώς κείμενα» και δημιουργία επιτροπής που θα συνεδριάζει κάθε Δευτέρα ή Τρίτη και θα παραπέμπει όσους κάνουν δυσφημιστικές δηλώσεις για την ΕΠΟ, τη διαιτησία και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικώς τόσο μέσω των λογαριασμών τους στα social media όσο και στα Μέσα Ενημέρωσης. Στον Κώδικα Δεοντολογίας πάντως, προβλέπονται ποινές για τα συγκεκριμένα παραπτώματα μόνο που δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ τη φετινή περίοδο.

2.Σύντμηση ημερομηνιών για τις εκδικάσεις των δικαστικών υποθέσεων από τα δικαιοδοτικά όργανα (ένα από τα πλέον «απαιτούμενα» από την FIFA). Δεν θα δίνεται καμία αναβολή πλέον, και θα γίνεται αναφορά σε όποιον δικαστή στο Πρωτοδικείο ή το Εφετείο χορηγεί πάνω από μια αναβολή χωρίς σπουδαίο λόγο.

3.Επαφές με τη FIFA για το πρωτάθλημα της Super League. Θα προταθεί να δημιουργηθεί μία Επιτροπή Παρακολούθηση διορισμένη από μέλη FIFA και της ΕΠΟ, η οποία θα ασχολείται με την Super League. Θα προταθεί δηλαδή, στην Παγκόσμια Ομοσπονδία να παρακολουθεί το πρωτάθλημα της Super League που είναι Ενωση της ΕΠΟ και θα έπρεπε να το «προσέχει» η ίδια!

4.Στην επιστολή θα γίνεται αναφορά στις ποινές πουν έχουν επιβληθεί στις ομάδες. Στις ποινές χάδι δηλαδή, όπως την απόφαση για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός σε δεύτερο βαθμό.

5.Η ΕΠΟ θα επικαλεστεί τέλος, ότι βρήκε έτοιμους κανονισμούς από την προηγούμενη κατάσταση, στους οποίους δεν είχε τη δικαιοδοσία να παρέμβει άμεσα. Από την Ομοσπονδία έλεγαν ότι ακόμη και τους τακτικούς δικαστές τους βρήκαν διορισμένους, χωρίς αυτό να είναι μομφή κατά των συγκεκριμένων δικαστών.

6.Θα γίνεται τέλος αναφορά στη διαιτησία η οποία πλέον ελέγχεται από τη FIFA και η ΕΠΟ δεν έχει καμία πρόσβαση σε αυτήν».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024