Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον πατέρα της εξάχρονης

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον πατέρα της εξάχρονης

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 61χρονος πρώην αστυνομικός που κατηγορείται ότι στραγγάλισε το κοριτσάκι του και το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και η πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της περιύβρισης νεκρού και παραπέμφθηκε σε ανακριτή. Την Τρίτη η απολογία του.

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 61χρονος πρώην αστυνομικός που κατηγορείται ότι στραγγάλισε το κοριτσάκι του και το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και η πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της περιύβρισης νεκρού και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Ο 61χρονος θα οδηγηθεί την Τρίτη στον ανακριτή έπειτα από προθεσμία που ζήτησε, προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του για την δολοφονία της εξάχρονης κόρης του.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Βασίλη Φασσέα, ζήτησε από τον ανακριτή να εξεταστεί από νευρολόγο-ψυχίατρο καθώς, όπως ισχυρίζεται, αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα με αυτοκτονικές τάσεις και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Αυτός ο ισχυρισμός του συνταξιούχου αστυνομικού πιθανότατα θα διαμορφώσει και την υπερασπιστική τακτική του, καθώς αναμένεται να επικαλεστεί μειωμένο καταλογισμό.

Ο κατηγορούμενος φαίνεται να αποδίδει τον θάνατο του παιδιού του σε ατύχημα, υποστηρίζοντας πως την έσφιξε περισσότερο από όσο θα έπρεπε στην αγκαλιά του, όταν το παιδί αρνιόταν να κάνει μπάνιο.

Η υπόθεση αναμένεται να εξιχνιαστεί με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, η οποία αναμένεται να εισαχθεί στη δικογραφία πριν την απολογία του κατηγορούμενου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πρωί της Πέμπτης ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Βαρβάρας και δήλωσε ότι εξαφανίστηκε η κόρη του, η οποία, σημειωτέον, είχε και κινητικά προβλήματα και φοβόταν ότι είχε πέσει θύμα αρπαγής.

Στην καταγγελία του ανέφερε πως το βράδυ της Τετάρτης βγήκε να πετάξει τα σκουπίδια και πιθανόν ξέχασε τα κλειδιά στην πόρτα. Γι’ αυτό, όταν ξύπνησε το πρωί, είδε σπίτι αναστατωμένο, μάλλον από διαρρήκτες και το παιδί άφαντο.

Ο 61χρονος, αφού πήγε πρώτα την άλλη κόρη του στο σχολείο, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνιση.

Την υπόθεση ανέλαβε αμέσως το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, όπου οδηγήθηκε ο πατέρας για κατάθεση, ενώ εκδόθηκε ανακοίνωση αναζήτησης από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και παράλληλα γίνονταν έρευνες σε όλη την περιοχή, καθώς οι ισχυρισμοί του πατέρα δεν έπεισαν από την αρχή τους αστυνομικούς.

Ταυτόχρονα, η μητέρα του παιδιού, η οποία νοσηλευόταν στο Τζάνειο μετά από χειρουργική επέμβαση, πήρε εκτάκτως εξιτήριο και πήγε άρον άρον στο σπίτι για να παρακολουθεί τις έρευνες για το κοριτσάκι της.

Τελικά, ύστερα από 12 ώρες ανάκριση, ο 61χρονος ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024