Ο Πιτ Σόουζα υπήρξε ο φωτογράφος του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Ομπάμα. Στην Ελλάδα έγινε γνωστός από τις φωτογραφίες που έντυσαν την επίσκεψη του τέως προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα, στα τέλη του 2016.

»» Οι φωτογραφίες από την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

Το τελευταίο διάστημα κάνει κάτι ιδιαίτερο. Ανεβάσει στο Instagram επετειακές φωτογραφίες από τα χρόνια του Ομπάμα στον Λευκό Οίκο με μια σημαντική λεπτομέρεια: τα στιγμιότυπα συμπίπτουν χρονικά με τα όσα συμβαίνουν στον Λευκό Οίκο επί Τραμπ.

Ο στόχος φυσικά είναι προφανής: Ο φακός έχει τη δύναμη να καταγράψει δύο διαφορετικούς κόσμους και στυλ. Την προεδρία και την ηγεσία όπως την αντιλαμβανόταν ο 44ος πρόεδρος Μπαράκ σε σχέση με τον 45ο Ντόναλντ.

Ιδού μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Ο Μπαράκ Ομπάμα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο τελευταίος βρέθηκε στον Λευκό Οίκο για να συναντήσει τον Τραμπ. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έθαψε το όνειρο για παλαιστινιακό κράτος.

Με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε στην ιστορική επίσκεψη στο Περλ Χάρμπορ. Ο Άμπε ήταν ο πρώτος ξένος πρωθυπουργός που συναντήθηκε με τον Τραμπ. Ο νέος πρόεδρος ανακοίνωσε την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συμφωνία Εμπορίου του Ειρηνικού.
 

Εν ώρα σύσκεψης στον Λευκό Οίκο. Σαφέστατο το μήνυμα: αρκετές οι γυναίκες στο επιτελείο του τέως προέδρου.

Με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος επίσης επισκέφθηκε τον νέο πρόεδρο και έκανε κάποιους ελιγμούς για να αποφύγει τη χειραψία. Εδώ πάντως μοιάζει χαλαρός.

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ