Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα χρόνια θα κρατήσει το λίφτινγκ στο Μπάκιγχαμ

Δέκα χρόνια θα κρατήσει το λίφτινγκ στο Μπάκιγχαμ

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, από τα πιο εμβληματικά μέγαρα στη Βρετανία και επίσημη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ, θα υποβληθούν σε επισκευαστικές εργασίες που θα διαρκέσουν 10 χρόνια και θα κοστίσουν 369 εκατομμύρια στερλίνες. Οι εργασίες θα χρηματοδοτηθούν από τους φορολογούμενους, μέσω της ετήσιας χορηγίας στη βασιλική οικογένεια και μιας προσωρινής αύξησης της χορηγίας αυτής.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, από τα πιο εμβληματικά μέγαρα στη Βρετανία και επίσημη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ, θα υποβληθούν σε επισκευαστικές εργασίες που θα διαρκέσουν 10 χρόνια και θα κοστίσουν 369 εκατομμύρια στερλίνες (431 εκατομμύρια ευρώ).

Οι εργασίες, που θα χρηματοδοτηθούν από τους φορολογουμένους μέσω της ετήσιας χορηγίας στη βασιλική οικογένεια και μιας προσωρινής αύξησης της χορηγίας αυτής, θα επικεντρωθούν στην αντικατάσταση των ηλεκτρικών καλωδιώσεων, των υδροσωλήνων και του συστήματος θέρμανσης που είχαν τοποθετηθεί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανακοινώθηκε σήμερα, Παρασκευή, από το Μπάκιγχαμ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Οι επείγουσες αυτές εργασίες έχουν κοστολογηθεί και θα διασφαλίσουν τη συνέχιση της παράδοσης αιώνων των ανακτόρων ως κατοικίας της βασίλισσας μας» αναφέρει ο Ντέιβιντ Γκοκ, δεύτερος στην ιεραρχία του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Τόνι Τζονστόουν-Μπερτ, ο προσωπάρχης του Βασιλικού Οίκου, υπογράμμισε ότι οι εργασίες είναι απαραίτητες γιατί «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος» ηλεκτροπληξίας ή πυρκαγιάς.

Ηλιακά πάνελ θα τοποθετηθούν επίσης στη στέγη των ανακτόρων με τις εργασίες αυτές, τις οποίες ενέκρινε η κυβέρνηση.

Αν εγκριθούν και από το κοινοβούλιο, οι εργασίες θα αρχίσουν τον Απρίλιο του 2017. Θα κλιμακωθούν με τρόπο, ώστε η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος να συνεχίσουν τη διαμονή τους κανονικά. Θα πρέπει ωστόσο να αλλάξουν διαμέρισμα για κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ ένα μέρος των 37 εργαζομένων που κατοικούν στα ανάκτορα θα πρέπει να τα εγκαταλείψουν.

Το Μπάκιγχαμ χτίστηκε τον 17ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως βασιλική κατοικία από τη βασίλισσα Βικτωρία, την προ-προ-γιαγιά της Ελισάβετ Β’. Το κτήριο θα συνεχίσει να κατοικείται και να λειτουργεί πλήρως όσο χρόνο θα πραγματοποιούνται οι εργασίες. Θα παραμείνει ανοικτό για τους τουρίστες, ενώ κανονικά θα πραγματοποιείται η αλλαγή φρουράς.

Το Μπακιγχαμ προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, με την ιστορική αλλαγή φρουράς και τις θερινές εκδηλώσεις να αποτελούν σημαντικούς πόλους έλξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024