Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απονεμήθηκαν τα Βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2013

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2013

Τα εφετινά βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών απονεμήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική συνεδρία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας. Δόθηκαν συνολικά 46 βραβεία Θετικών Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.

Τα εφετινά βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών απονεμήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική συνεδρία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας.

Τιμήθηκαν για το σύνολο του έργου τους οι ποιητές Μάνος ΕλευθερίουκαιΘανάσης Χατζόπουλος, με μακρά πορεία και πολυσχιδή παραγωγή στα ελληνικά γράμματα και οι δύο, και ο δοκιμιογράφοςΝάσος Βαγενάς, οι πεζογράφοιΣωτήρηςΔημητρίου και Αμάντα Μιχαλοπούλου για συλλογές διηγημάτων τους και η δοκιμιογράφος Μαρία Δεληβοριά για τη μελέτη της για τη Γυναίκα της Ζάκυθος του Σολωμού.

Επίσης, τιμήθηκαν τοΣωματείο «Σύλλογος οι Φίλοι της Μουσικής»(1953) για την πολυετή και εξέχουσα προσφορά του στο χώρο του πολιτισμού, των τεχνών, της παιδείας και ιδίως της μουσικής, τοΒιβλιολογικό Εργαστήρι «Φίλιππος Ηλιού»για το εθνικής σημασίας επιτελεσθέν έργο της συντάξεως της ελληνικής βιβλιογραφίας του 19ουαι. (46.500 εγγραφές) που βρίσκεται αναρτημένο στο διαδικτυακό τόπο του Μουσείου Μπενάκη, ο ιστορικόςΓεώργιος Τόλιαςγια τον τόμο «Ιστορία της Χαρτογραφίας του ελληνικού χώρου, 1420-1800. Χάρτες της συλλογής Μαργαρίτας Σαμούρκα» (ΕΙΕ, 2008).

Τιμήθηκαν, ακόμα, ο αλεξανδρινός αρχιτέκτονας Μοχάμεντ Φουάντ Αουάντ, για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του για τη διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής και αρχιτεκτονικής παρακαταθήκης του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην Αίγυπτο, ηΙεραποστολήKolweziτης Επισκοπής Κατάγκα του Κονγκόγια την μακροχρόνια φιλανθρωπική και κοινωνική της δράση που επιτελείται κάτω από αντίξοες συνθήκες και ο 15χρονοςΤηλέμαχος Τσιμηρίκαςο οποίος κάηκε στην προσπάθειά του να διασώσει από πυρκαγιά τα δύο μικρότερα αδέλφια του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024