Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι μεταρρυθμίσεις στην περιφέρεια ενισχύουν το ευρώ, λέει ο Κλάους Ρέγκλινγκ

Οι μεταρρυθμίσεις στην περιφέρεια ενισχύουν το ευρώ, λέει ο Κλάους Ρέγκλινγκ

Οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται σε Ελλάδα Ιρλανδία και Πορτογαλία θα ενισχύσουν το ευρώ, εκτιμά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας ότι στον μόνιμο μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων (ESM) που θα διαδεχθεί το
EFSF από το 2013 θα προβλέπεται ρήτρα για τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών σε περίπτωση αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους.

Οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται σε Ελλάδα Ιρλανδία και Πορτογαλία θα ενισχύσουν το ευρώ, εκτιμά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε άρθρο του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Οι αγορές αποτιμούν θετικότερα το ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες», διαπιστώνει ο κ. Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι οι παράγοντες της αγοράς «παίρνουν πλέον στα σοβαρά» τη βούληση των Ευρωπαίων ηγετών ότι δεν θα επιτρέψουν τη διάλυση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Στον μελλοντικό, μόνιμο μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων (ESM) που θα διαδεχθεί το Ταμείο EFSF από το 2013 θα προβλέπεται ρήτρα για τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση κρατικού χρέους.

«Πιστώσεις του EFSF και ESM σε χώρες της Ευρωζώνης που περιέρχονται σε δύσκολη θέση θα χορηγούνται μόνον υπό αυστηρό πλαίσιο οικονομικών και πολιτικών όρων», λέει ο κ. Ρέγκλινγκ.

«Οι συγκεκριμένες πιστώσεις θα πρέπει να επιστρέφονται», υπογραμμίζει, αντικρούοντας τον ισχυρισμό ότι ο μηχανισμός είναι το πρώτο βήμα για τη μετεξέλιξη της Ευρωζώνης σε «ένωση μεταφοράς πόρων».

Ο κ. Ρέγκλινγκ θεωρεί απαραίτητη την επιστροφή στο «όραμα των ιδρυτών του ευρώ», σύμφωνα με το οποίο οι χώρες με «αποτελεσματική» οικονομική, εργασιακή και κοινωνική πολιτική θα χαράσσουν και τις πολιτικές κατευθύνσεις στη Νομισματική Ένωση.

Τέλος, επισημαίνει ότι «εάν αυτό οδηγήσει σε μεταρρυθμίσεις διάρκειας σε εθνικό επίπεδο, όπως αυτό το διάστημα σε Ελλάδα, Ιρλανδία Πορτογαλία και άλλες χώρες του ευρώ, τότε το ευρώ και η Ευρωζώνη θα βγούν ενισχυμένες από την κρίση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024