Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Από τον Πλατανιά μέχρι το Χάνι Αλεξάνδρου

Στο 5ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Ρεθύμνου - Ηρακλείου βρίσκεται το χωριό Πλατανιάς όπου στρίβετε στη διακλάδωση προς Αρκάδι.

hspace=1 Στο 8ο χλμ. φθάνετε στο χωριό Άδελε, την πατρίδα του ήρωα του Αρκαδικού ολοκαυτώματος Κωστή Γιαμπουδάκη, που σήμερα αποτελεί το διοικητικό κέντρο του Δήμου Αρκαδίου. Ένα χιλιόμετρο πιο κάτωβρίσκεται το χωριό Πηγή έξω από το οποίο υπάρχει διακλάδωση προς τα δεξιά που οδηγεί στο χωριό Αγιος Δημήτριος όπου και η ομώνυμη βυζαντινή εκκλησία. Μετά τη μικρή αυτή παράκαμψη συνεχίζοντας το δρόμο προς Αρκάδι στο 18ο χλμ. φθάνετε στο χωριό Αμνάτος, τη γενέτειρα της ηρωίδας του Αρκαδιού Χαρίκλειας Δασκαλάκη, με τη θαυμάσια θέα, τα βενετσιάνικα σπίτια και το ξεχωριστό θύρωμα με το επίγραμμα. Ακριβώς έξω από το χωριό Αμνάτος βρίσκεται η παράκαμψη προς τον οικισμό Καψαλιανά τον οποίο αξίζει να επισκεφθείτε καθώς έχει και Μουσείο Ελιάς (φωτ. πάνω). Πρόκειται για πρόσφατα αναστηλωμένο στο σύνολό του παραδοσιακό οικισμό όπου βρισκόταν και ο ελαιόμυλος της Μονής Αρκαδίου.
Επιστρέφοντας στο δρόμο προς Αρκάδι στο 22χλμ της διαδρομής μας φθάνετε στο ιστορικό μοναστήρι. Στη συνέχεια παίρνετε το δρόμο προς Ελεύθερνα όπου φθάνετε μετά από 7χλμ. και αμέσως μετά στην Αρχαία Ελεύθερνα.
Mετά την Αρχαία Ελεύθερνα στα 6χλμ. βρίσκεται το χωριό Μαργαρίτες όπου ανθίζει η παραδοσιακή τέχνη της αγγειοπλαστικής. Στο ίδιο χωριό εκτός από την πανοραμική θέα αξίζει να δείτε τα βενετσιάνικα σπίτια με τα ωραία θυρώματα, και τις βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη του θεολόγου (14ος αι. με τοιχογραφίες), του Αγίου Γεωργίου (14ος αι.) καθώς και την προτομή του πρωταγωνιστή του αρκαδικού δράματος, ηγούμενου Γαβριήλ Μαρινάκη που καταγόταν από εδώ. Από το χωριό Μαργαρίτες επιστρέφετεστο Ρέθυμνο μέσω του χωριού Αλεξάνδρου Χάνι.

Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Ρεθύμνου

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024